שפתיים יבשות סדוקות ומדממות הצילו!

שפתיים יבשות סדוקות ומדממות הצילו!

התחלתי לפני חודשיים טיפול בתרופה שנקראת ראקוטן למי שמכיר בטח יודע שהתרופה מייבשת רצח, והשפתיים שלי שורפות לי כך שלחייך פילו כואב לי, יש איזושהיא תרופה שיכולה להקל על הכאב?

פלטרון

New member
בקשר לשפתיים סדוקות..

א. אני מכיר (לא אישית) את התופעות של ראוקטן. אם זה מנחם אותך, אם אינני טועה התופעות לוואי הקשות הן בעיקר בהתחלה, ככה שאת "לקראת" הסוף. לפחות בתיאוריה. ועיצה כללית - לכי לרופא. ב. משחה שמאוד עוזרת לי היא "בליסטקס" ( אני משתמש במשחה. שמעתי שיש גם שפתון). אצלי, השפתיים בדר"כ סדוקות ( כנראה אני לא שותה מספיק מים..). והמשחה הזו מעבירה את ה"סדקים" תוך 2-3 מריחות. ממש טובה. אבל אחרי שמפסיקים זה חוזר. ככה שצריך להתמיד. נב שמעתי שלשתות הרבה מים עוזר. בהצלחה פלטרון

kaktusa

New member
היי,

במקרה עברתי פה. הבעיה הזאת של יובש בשפתיים קבועה אצלי מאז שאני זוכרת את עצמי, אין לי תרופת סבתא אבל יש משחות לעיניים שמרגיעות קצת. הסדקים לא מתאחים (בשביל זה אני משתמשת במשחה אחרת, אנטיביוטית שרק מייבשת עוד יותר
) אבל השפתיים כואבות הרבה פחות. אני אישית משתמשת ב"בטאקורטן".

iditush11

New member
ממליצה על חמאת שיאה לשפתיים

מעולה ביותר נגד שפתיים סדוקות ויבשות במיוחד. חמאת שיאה הנה למעשה צורה נוספת של קרם שבא בצורה מאוד עשירה ומרוכזת בדרך כלל עם שמנים אתרים בפנים שממש עוזרים נגד יובש כללי. ניתן לקנות בכל חנויות הטבע למיניהן, כנ"ל בחנויות כמו "סבון של פעם", "נירות בשיינקין" ו"לאלין".

Negyot

New member
חמאת שיאה

חמאת שיאה היא שמן שמוצק בטמפ' החדר והיא מופקת מאגוז. היא אינה כוללת שמנים ארומטיים כלל. היא אכן מעולה ליובש בשפתיים ורצוי להקפיד לקנות חמאה טהורה, כזו שכשפותחים את הקופסא היא ממש מוצקה ולא -לא-לא-לא - במרקם קרמי, שהרי אז הוסיפו לה חומרים כימיים. לא לשים על השפתיים כל מוצר המכיל וזלין, משום שהוא נותן תחושת הקלה אולם בפועל גורם ליובש מוגבר לאחר מכן (ואנחנו "מתמכרים" לשפתון/מוצר האומלל).

art minded

New member
היי קארין.. מנסיון - ממליץ לך לנסות

אחד מהשניים הבאים: אקו ליפ = שפתון של ד"ר עור שפתון של ניוטריג'ינה שניהם מעולם ושניהם גם מזינים את העור ותורמים ללחותו.

niva99

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo91.gif

סבתא שלי המליצה למרוח את השפתים הסדוקות בוזלין. (ולהשתדל לא להרטיב אותן ברוח)...

SilverPearl

New member
רואקוטן ויובש

רואקוטן היא תרופה אשר תפקידה הוא ייבוש הפצעים, והיא פועלת על כל הגוף. גם אני משתמשת בה כרגע (חודש רביעי) ועם הזמן למדתי שאחרי מקלחת אני חייבת למרוח קרם גוף (לא שמן! הוא עושה תחושה מלוכלכת ודביקה) ולהשתמש בקרם לחות לפנים. באופן קבוע גם יש לי שפתונים שקופים למיניהם בתיק. בכל תיק למען האמת, על מנת שאני לא אשכח במקרה. כדאי לך להרגיל את עצמך לפעולות האלה אחרת זה באמת מרגיז. בייחוד עניין השפתיים. זה נוראי
אין הרבה מה לעשות בקשר לזה חוץ מאשר להשתמש כל הזמן בשפתוני לחות, גם כשאין יובש. אה כן, ותשתי הרבה
בהצלחה

SilverPearl

New member
וכמובן (איך שכחתי..)

אסור בשום פנים ואופן ללקק את השפתיים, כיוון שכשהרוק מתייבש - השפתיים מתייבשות איתו

מבליסקטקס ועד לובלו

כלום לא עזר, כולל הרוק. זה פשוט באסה וזה נראה מכוער ברמות מטורפות, בפרט שאני עובדת עם קהל. ועזבו את הכאב. לא מסוגלת לחייך, לנשק וגרוע מזה! לא מסוגלת לנשוך יותר את האחיין שלי! אני אנסה את העניין עם החמאה הזו שהמליצו פה עליה קודם.

SilverPearl

New member
דווקא אצלי זה תמיד עוזר

שמה למשך שעתיים ככה עד שהעור מתרכך ואז מכרסמת את היובש

spark lite

New member
את הרקוטן לקחה חברה שלי

בגלל פצעים בפנים ואני זוכרת שהיא היתה צריכה לאכול ולהמנע ממאכלים מסויימים ולהמנע משמש אני בעברי גם סבלתי אומנם לא ברמות כמו שלה וניסיתי המון קוסמטקאיות שעשו רק רע יותר אני לא יודעת אם מותר לך גם בגלל הרקוטן אבל אם עוד מישהו קורא זה המתכון שקיבלתי "מתכון" אחר: שוטפים את הפנים בסבון טוב טוב, על פנים מעט רטובות משפשפים סוכר בעדינות שמרגישים שהוא נמס על הפנים תוך כדי שיפשוף כמה דק' שוטפים במיים ומיבשים טוב עדיף בניר חד פעמי מורחים על הפנים בדבש טוב במיוחד לא מחומם וכאלה.. בערך רבע שעה משאירים אותו על הפנים ושוטפים במיים, משאירים קצת מיים על הפנים ומורחים לימון לחצי דקה, שוטפים במיים ומיבשים בניר מורחים שמן זית עם מסאג' קטן לפנים שוטפים משאירים בערך שעה והפנים מדהימות לא שמים כלום מסביב לעיניים הסוכר פותח ומנקה לכלוך ביסודיות, הדבש מרפא ויונק מהפצעים, הלמון סוגר נקבוביות מבהיר כתמים ומחטא, והשמן מרגיע ומרפא. עושים פעם בשבועיים בערך לי זה עשה פלאים!!

newlife1

New member
הפתרון אלוורה

אני מכירה אישית מישהי עם אותה בעיה והיא השתמשה עם שפתון מיוחד עשוי האולוורה עם חוחובה שעשה נפלאות. השפתון עולה בערך 20 ש"ח וממש נפלא. אשמח לעזור אם את מעוניינת. נעמי

למעלה