שפתי פות סגורות

• פותח הנושא HAP
  • פורסם בתאריך

HAP

New member
שפתי פות סגורות

בבדיקה אצל הרופאה התברר שלבתי (בת שלושה שבועות) פתח הנרתיק סגור. האם מדובר במצב שכיח? הרופאה אמרה שאין מקום לדאגה, אבל אני בכל זאת מוטרדת. האם יש סיכוי שיפתח מאליו? אם כן מתי? מה הטיפול במקרה כזה?

POOH*

New member
גם לגיא שלי יש....

רוצה להדגיש שאני לא רופאה רק אם עם בת שאובחנה עם אותו דבר... הבנתי שמדובר במצב לא נדיר... וגם לנו אמרו שאין סיבה לדאגה. גיא עכשיו בת 10 חוד' חלק נפתח בעזרת הרופאה וחלק עוד סגור. קיבלנו משחה שאמורה לעזור. בכל מקרה הוסבר לנו שלרוב זה נפתח לבד... החשש היחיד במקרה והשפתיים סגורות לגמרי הוא מבעיות במתן שתן. מאחר ואני מבינה כי הרופאה לא המליצה על שום טיפול כנראה שאצלכם, כמו אצל גיא שלי, זה לא גרם לבעיות... ושוב מדגישה שהתשובה שלי אינה של איש מקצוע אלא על סמך נסיוננו עם גיא. POOH

HAP

New member
../images/Emo24.gif תודה

זה די מעודד לשמוע שגם לכם אמרו אותו דבר. בכל זאת, מדובר ברופאה שהכרתי לראשונה ואני עוד לא יודעת עד כמה היא יסודית..

HAP

New member
../images/Emo105.gif

הדבקות שפתי הפות

מצב די שכיח, כ1-2 % מהבנות בגיל 3-6 ח' סובלות ממצב זה. הסיבה לרוב היא דלקת שבעקבותיה השפתיים נצמדות במסגרת תהליך ההצתלקות. לרוב מצב זה לא גורם לכל סבל והסכנה היחידה היא חסימת פתח השתן. במיקרה זה השתן חודר לתוך הנרתיק ובורח משם במאמץ (בכי). מקובל לחכות לריפוי טבעי ואם לא מסתדר, הטיפול הוא מריחת משחה מכילה אסטרוגנים. רק אם טיפול זה נכשל יש מקום להפרדה ניתוחית. בהצלחה! דר' מילה ברק

למעלה