שפת סימנים שוודית

M o t t i

New member
שפת סימנים שוודית

אני מתקשר בעיקר באמצעות שפת סימנים עקב ליקוי שמיעה, ולכן מצאתי ברשת משהו נחמד שמשלב את שפת סימנים לשבדיה - שפת סימנים שוודית. לפני כן, אני רוצה להסביר משהו קטן על שפות סימנים בעולם, כל שפת סימנים מבוססת על מדינה שלה ולא לפי שפה מדוברת במדינה, כלומר אין שפת סימנים שמבוססת על אנגלית, לדוגמא, שפת סימנים שמדברים בארה"ב שונה משפת סימנים שמדברים בבריטניה, בבריטניה מדברים בשפת סימנים שנקראת BSL (British Sign Language) ואילו בארה"ב שפת סימנים נקראת בשם ASL(American Sign Language). אנשים נוטים לחשוב בטעות ששפת סימנים היא אחידה לכל עולם או לפי כל שפה - שפת סימנים משלה ולכן טרחתי להסביר את זה ולהבהיר ששפת סימנים שבדית אינה שפת סימנים ישראלית. אני מוסיף כאן את הקישור לאיות ידיים לפי אלפביתי שבדי בתמונות ובוידאו וכמה סימנים בסיסיים על משפחה. יש לציין שאיות ידיים עברי דומה לאיות ידיים אמריקאי אך איות ידיים שבדי שונה לחלוטין מאיות ידיים ישראלי ואמריקאי כאחד. לימוד מהנה!

Image of me

New member
תודה ../images/Emo13.gif אם כך

האם למשל השוודים בפינלנד משתמשים בשפת סימנים פינית ולא שוודית? או למשל דובר הספרדית בארצות הברית משתמשים בשפת סימנים אמריקאית ולא ספרדית?

p i n g o

New member
כעקרון - כן.

אבל אני לא בטוח שיש שפת סימנים שוודית-פינית אז הם נאלצים להשתמש כנראה בשפת הסימנים השוודית או משהו כזה... אין לי מושג!

M o t t i

New member
שפת סימנים

קצת קשה לי לענות על השאלה שלך אבל אביא דוגמא על ישראל, דוברי ש"ס (שפת סימנים) רוסית שעלו מרוסיה שומרים בקנאות על שפה שלהם ומשתמשים בה בישראל. רובם אפילו מתקשים בשפת סימנים ישראלית, בעיקר אוכלוסייה של טווח גילאים 30-גיל שיבה. צעירים שעלו מרוסיה לומדים להשתמש בשפת סימנים ישראלית בגלל שהם לומדים בבה"ס ואף מתקשרים בשפת סימנים ישראלית יותר משפת סימנית רוסית. אז אני מניח שזה נכון גם לגבי שוודים בפינלנד, אם שוודים הגיעו לפינלנד בגיל צעיר, אז סביר להניח שישתמשו בשפת סימנים פינית, אני מניח גם שזה אותו דבר לגבי היספנים בארה"ב. אפרופו, חברים שלי שעלו מרוסיה טיילו בתאילנד ופגשו שם פיני שהוא לקוי שמיעה ודובר שפת סימנים פינית, ואמרו שהיה מאוד קל לתקשר איתו בגלל ששפת סימנים פינית מאוד דומה לשפת סימנים רוסית.

berlinale

New member
עוד שאלה

לדעתי דוברי שפת סימנים רוסית זה פחות דוגמה טובה, כי השוודים נמצאים בפינלנד מדורי דורות, לא מהגרים: איך מתקשרים ערבים-ישראלים? בשפת סימנים משלהם ("ערבית-ישראלית") או בשפת סימנים ערבית כלשהי, או בשפת הסימנים העברית/ישראלית?

Eldad S

New member
תודה על ההסבר

וגם על הקישורים. אכן, הייתי בטוח ששפת הסימנים די דומה בכל העולם, ומוזר לי שזה לא כך. מן הסרט על המשפחה (שצירפת קישור אליו), נראה שהסימנים של אח ואחות די דומים, וכך גם של בת ובן. תגיד, מבדילים בין הסימנים האלה בקלות? :)

M o t t i

New member
כן...

בישראל ואני בטוח גם בשוודיה ובכל ארצות אחרות שהן מערביות מבדילים עפ"י קריאת שפתיים בשילוב עם סימנים, במדינות מערביות, המסמנים נוטים להזיז שפתיים כדיבור אפילו אם לא מדברים באמת (עם קול), וכך ניתן להבחין.

למעלה