שפת Mאוהבת
- רומנטיקה

שפת Mאוהבת ../images/Emo23.gif - רומנטיקה

ביום שני האחרון חגגנו כולנו את חג האהבה העברי (ט"ו באב). חלקנו יצאנו לקניונים ולמרכזי הקניות עם לבבות ופרחים המיועדים לבני ולבנות הזוג, אחרים (איתי?!
) יצאו עם בגדים לבנים אל עבר השדות, ממש כמו שאבותינו עשו לפני שנים רבות, וחיכו למצוא את המכסה שלהם, ויש כאלו שפשוט מאוד אטמו את עצמם בתוך אולפן רדיו ושידרו שעות על גבי שעות.
. כמוני. אז השבוע מורן שלנו נשלחה למצוא מילה חדשה ועברית למילה "רומנטיקה". והיא בהחלט מצאה... רומנטיקה - פְּרֵגְשָנוּת. איך היא הגיעה לזה? האזינו בעצמכם. בשבוע הבא... מורן תתרגם מילה מאוד מעניינת...

אִיתַי

New member
מעולה ../images/Emo6.gif

היי נועם
, אהבתי מאוד את המילה החדשה. דרך התצורה שלה מעניינת ביותר: בסיס רֶגֶש + סיומת ָן + סיומת וּת. לכך התווספה התחילית פְּרֵי. קיבלנו הלחם בסיסים של פְּרֵי + רגשנות. חביב מאוד. כשהכתירה אותך מורן בתואר "פרגשן" היא יצרה שורש מרובע תנייני: פרג"ש (עוד תופעה מעניינת בעברית). כל הכבוד! ועוד 2 הערות: קודם לכל, צחקתי מאוד בשל אזכור הפורום שלנו בפינתך, ושנית - האם זיהיתי בין השורות בהודעתך מעין גיחוך קל (ומצחיק ביותר) בנוגע לבדידותו של המנהל? אם כן - אהבתי...

אסופית02

New member
שאלה של ירוקה

לא בדיוק זיהיתי את התחנה בה אתה משדר.. אשמח להבהרה. וגם מתי הפינה שלכם משודרת.. בעצם, עדיף שתביא לינקים.. יותר עדיף. ולעניין המילה... לא ממש מצאתי בה מקבילה מוצלחת למילה הלועזית "רומנטיקה". הרעיון ש"פרה" (pre) זהה ל"יסוד" לא ממש היה מדוייק בעיניי. מה גם ש"יסוד הרגש" לא ממש מקביל לרומנטיקה.. להפך, הגדרה כזו מוציאה את כל הרומנטיקה מן המילה "רומנטיקה". מצטערת על הקטנוניות:) אבל באמת אחלה פינה.. מקסים בעיניי. מקווה שאובן נכון, אבל מצאתי בשידור שלכם משו כמו אבשלום קור לעמך.. כן, כן! זו מחמאה! עיסוק לשוני שמחובר לחבר'ה ושלא דבק בו מן האקדמאיות של קור, לא שהיא רעה, רק שלכל זמן ועת ומדיה.

אסופית ואיתי היקרים ../images/Emo9.gif

איתיוש!!!
אני שמח שנהנית מהפינה האחרונה
. בהחלט אזכרנו בין השורות את הפורום בפינה, ובנוגע לבדידות שלך... ע"ע "נפוליאון" של יוני בלוך.
(רק באהבה...
) לאסופית
אני משדר בתחנת הרדיו החינוכית-קהילתית של קול-ישראל בעיר רמלה (106FM). אם את גרה באזור רמלה-לוד - את מוזמנת להאזין לנו בימי שני. בשעה 14:00. אני גם חושב שזאת מילה לא מוצלחת... אבל אני מקווה שמורן לא תקרא את זה
בנוגע ל"אבשלום קור לעמך" - נתת לי רעיון גאוני. רק תחכי לשבוע הבא - ותראי איך אני מיישם אותו.

לצערי יקירתי, ../images/Emo67.gif

נכון להיום, אין שידורי אינטרנט ברדיו שלנו. למיטב ידיעתי - כאלו שידורים יחלו באוקטובר הקרוב. אז התאזרו בסבלנות, שנסו מותניים והדקו חגורות.

אִיתַי

New member
../images/Emo24.gif ../images/Emo8.gif

תודה, נועם. אם אתה מעוניין לכנות אותי בשם חיבה, אתה מוזמן, אבל משפחתי אוהבת לכנותי דווקא "איתוש", ולא "איתיוש". תרגיש כמו בבית
.

למעלה