שצי שאלות על מחיר.....

שצי שאלות על מחיר.....

שלום...
היום הייתי ביינות בייתן וראיתי שני דברים מוזרים:
1. קיניתי בקבוק קולה, ואז ראיתי מאחור, מוחבא, בקבוקים באותו המחיר עם תוספת של 25%...
בקבוקים גדולים יותר מוחבאים מאחורה ובאותו המחיר....

רציתי לקנות מרק נמס בכוס של קנור.
על המארז (הכוונה לשקית המחולקת לשתי מנות) הייתה מדבקה עם המחיר 7.30, המחיר היה זהה על כול השקיות בחנות.
על המדף היה מופס "מרק נמס בכוס של יוניליוור (אם אני לא טועה יוניליוור הוא המייבא או משהו כזה) במחיר 7.40.
ניגשתי לקופה הראשית כי חשבתי שאולי מדובר במבצא של 2 מארזים ב7.40 אבל הקופאית בקופה ראשית אמרה לי כי זה המחיר.
שאלתי אותה מה בדיוק המבצע אם המבצע יקר יותר מהמחיר של המוצר והיא הסכלה עלי במבט מוזר ואמרה כי היא לא מבינה מה הבעיה וכי היא תזכה אותי באגורה...
אז זה לא אגורה ונכון, זה רק 10 אגורות אבל תחשבו כמה אנשים קונים את המוצר וביחד זה יכול להסתכם בסכום גבוה.
העניין הוא גם לא ה10 אגורות אלא העיקרון...למה מנסים לגרום ללקוח לחשוב שמדובר במבצע כאשר המבצע יקר יותר מהמחיר הרגיל??
בסוף לא קניתי את המוצר כי זכרתי שברשת שופרסל דיל יש מבצע (אמיתי) של 4 ב20....
האם זה חוקי?....

תודה לעונים ומקווה שלא תחשבו שאני קטנונית :)

mmw2014

New member
בקשר לשאלה הראשונה אז..

העניין הוא שבקבוקים עם 25% תוספת מגיעים רק במארזים ואנשים פשוט פותחים את המארזים ומנסים לקנות בבודד.
אני יודעת כי עבדתי בסופר ואת העובד שהיה מסדר את הקולה, זה היה מאוד מתסכל, כי כעקרון אסור לו למכור את זה במחיר המוזל.
בסופו של דבר הרשתות "נשברות" ומוכרות גם כבודדים.

ראיתי כמה שורות של בקבוקים עם תוספת, מסודרים על המדף...

זה לא היה נראה כאילו מישהו פתח מארז כי זה גם היה מסודר מאחורי הבקבוקים הרגילים...מוחבא...

mmw2014

New member
מהכרות עם הנושא, בד"כ אחרי שאנשים פותחים מארזים של בקבוקים

אז כעקרון אי אפשר למכור את המארז המוגדל, ואז מה שעושים זה לדחוף את הבקבוקים מאחורה, למזער הפסדים הייתי קוראת לזה. הסופר לדעתי במקרה הזה הוא בסדר, לדעתי.

לשאלה השניה - לפי החוק חייבים למכור לך במחיר הזול יותר

אם הוא מודפס על המדבקה (אם כי אם יש רק אחד עם המחיר הזול פטורים - כי זאת כנראה טעות).
ההגיון אומר שהעובד שהדביק את המדבקות טעה וכתב 7.30 במקום 7.40, אבל כבר נתקלתי במקרים בהם המחיר "במבצע" היה גבוה מהמחיר הרגיל - מעולם לא קרה לי שניסו לחייב אותי במחיר "המבצע" הגבוה יותר...

כן, היא אמרה שתזכה אותי...

פשוט הרגיז אותי שהיא לא הבינה מה הבעיה..
תודה על התשובה.

למעלה