שקדים ואגוזים

beigl

New member
שקדים ואגוזים

כבר כמה שבועות שאני מנסה בתור תחליף לעוגות ועוגיות כל מני שקדים ואגוזים + פירות יבשים צימוקים חמוציות תמרים דובדבנים וכו'
חבר אמר לי שעדיף שקדים ואגוזים לא קלויים כי הקלויים מאבדים את ערכם התזונתי. נסיתי אבל הטעם שונה לחלוטין (אין טעם).
האם קלית שקדים ואגוזים אכן הורסת את האיכויות התזונתיות שלהם?
 

0 אור 0

New member
פירות יבשים וקלויים

הי,
בקשר לטעם , כדאי לנסות סוגים שונים ולמצוא מה שטעים לך לא קלוי - אני למשל מאד אוהבת אגוזי פקאן ואת העגולים הקטנים (בונדוק) - ככל שהם טריים יותר אז הטעם מאד עשיר וטעים. האמת שאני גם מאד אוהבת שקדים לא קלויים (למקות שהקלויים המלוחים הם פשוט מעדן :) ) זה ענין של טעם אישי
בקשר לאיכות התזונתית - אכן כאשר תהליך היבוש או הקליה הוא מעל 40-50 מעלות חומצות השומן שנמצאות בשפע באגוזים ובשקדים, נהרסות, ואף מקבלות הרכב שהגוף מתקשה להתמודד אתו. יש הטוענים מרעיל
בנוסף, יבוש שנעשה עם חומרים כימיים מזיקים , גורם להם להכנס אליך לגוף
הפתרון מעבר ללמצוא מה טעים לך, הוא תנורי יבוש מיוחדים שעובדים על הזרמת אויר ב 40 מעלות - זה מייבש את הפירות והאגוזים בלי להזיק למרכיבים התזונתיים, וגם טעיייים בטירוף.
עד כה לא היה לי תנור כזה כי המחירים של התנורים המקצועיים הם מ 1500 ש"ח ומעלה והנפח ענקי. לאחרונה יצאו כמה דגמים קטנים וחמודים - קניתי לי משהו במבצע ב 250 שקל ומאד נהנית מהתוצרת . המחיר הרגיל גם הוא פחות מ 400 מה שהופך את זה נגיש לכל האוכלוסיה ולא רק לאוכלי רו פוד מושבעים
&nbsp
 

beigl

New member


כפי שכתבתי, קניתי כל מני סוגים של אגוזים לא קלויים הטעם לא דומה בכלל לטעם (הטעים) של הקלויים.
אבל כנראה שבשביל הבריאות צריך להשקיע. אז אין ברירה אצתרך להתרגל לטעם.
תנור יבוש זה נשמע טוב. אבל אין לי את הזמן והאנרגיה להתעסק עם זה. מקווה שאצליח להתרגל לטעם הטבעי.
 

0 אור 0

New member
כדאי לבדוק בחנויות של טבעונים

מאד יכול להיות שאפשר לקנות גם מוכנים
אישית, אחרי שטעמתי את הטעם של המיובש הטבעי, יש מוצרים שכבר לא יכולה לגעת בהם מחנויות רגילות (בעקר מישמיש מיובש שיש בו טונות של חומרים כימיים),
&nbsp
 

0 אור 0

New member
לא מבינה משהו

בעניין שקדים ופיסטוקים אני מאד מבינה אותך, הקליה ממש טעימה (ודרך אגב , הדעה האישית שלי היא שאם אתה אוכל מעט מדי פעם אז ממש לא נורא אם אתה אוכל מה שטעים לך גם בידיעה שזה לא לגמרי בריא)
אבל אם מדברים על אגוזים ולדוגמא ניקח את הפקאן, אז אני בכלל לא מכירה מוצר כזה של פקאן קלוי. יש את המסוכרים שזה סיפור אחר לגמרי, אבל בגדול מוכרים אותם טבעי..
כנ"ל לגבי שורה שלמה של אגוזים
&nbsp
 

beigl

New member
צודקת. אני מדבר על שקדים פיסטוקים קשיו וחמניות

פקאן אין לי בעיה בכלל בטעם הטבעי.
מישמישים מיובשים אני בכלל לא אוהב. וכנ"ל אננס ושאר הפירות שבלי להבין בכלל בתזונה רק לראות את כמויות הסוכר שמכסים את הפירות האלו זה מזכיר את השניצלים התעשייתים שצריך לחפש שיכבת בשר דקיקה בין השכבות של הציפויים,
מהפירות המיובשים אני לוקח צימוקים, דובדבנים, אוכמניות, תמרים
 
תחליפי עוגות/עוגיות

מאילו סיבות חשוב לך להימנע מעוגו/יות?
בנוסף למה שאור כתבה - מיובשים/שקדים/אגוזים למינהם כדאי לשמור על מינון סביר ולא להגזים בכמויות. הטעם גם נרכש.
לרוב תחליפים יעילים יותר- הם פירות חיים
 
למעלה