שקדי מרק.
בפורום שאלה קטנה הועלתה שאלה מעניינת - איך זה ששקדי מרק נוטים להתאחד בשולי הקערה? תשובה שהועלתה היא שהסיבה היא מתח פנים, אבל זה לא אמר כלום לא לי ולא לשואלת השאלה. קראתי קצת בויקיפדיה וקיבלתי רעיון כללי. מתח פנים הוא תכונה של נוזל ששואפת למעטה אלסטי ויציב כלפי חוץ, כמו בועות סבון וטיפות. במקום אחר קראתי שסבון הוא נוזל שמחליש את מתח הפנים בנוזלים. החלטתי לבצע ניסוי ביתי. בהעדר מרק ושקדי מרק, הסתפקתי בפיסות נייר ובמים. הפיסות הסתדרו בקערה בקבוצות, כאילו נמשכו אחת לשניה. רב הקבוצות הסתדרו בשולי הקערה. כשטיפטפתי מעט סבון כלים בזהירות, הפיסות הסתדרו בשורה בשולי הקערה. חזרתי על הניסוי עם שברי קורנפלקס (קורנפלקס תלמה, למען הדיוק המדעי
), וגם הפעם התוצאה חזרה על עצמה. יש לי השערה אינטואטיבית: במצב של מתח פנים מולקולות המים נמצאות במצב סטטי ויוצרות מארג יציב. כשמתח הפנים נשבר, המולקולות ננזות הנה והנה ודוחפות את שקדי המרק לכל הכיוונים. שקדי המרק נעצרים היכן שהלחץ מגיע מכל הכיוונים פרט לאחד, קרי, שולי הקערה. יכול להיות שאני צודק?
בפורום שאלה קטנה הועלתה שאלה מעניינת - איך זה ששקדי מרק נוטים להתאחד בשולי הקערה? תשובה שהועלתה היא שהסיבה היא מתח פנים, אבל זה לא אמר כלום לא לי ולא לשואלת השאלה. קראתי קצת בויקיפדיה וקיבלתי רעיון כללי. מתח פנים הוא תכונה של נוזל ששואפת למעטה אלסטי ויציב כלפי חוץ, כמו בועות סבון וטיפות. במקום אחר קראתי שסבון הוא נוזל שמחליש את מתח הפנים בנוזלים. החלטתי לבצע ניסוי ביתי. בהעדר מרק ושקדי מרק, הסתפקתי בפיסות נייר ובמים. הפיסות הסתדרו בקערה בקבוצות, כאילו נמשכו אחת לשניה. רב הקבוצות הסתדרו בשולי הקערה. כשטיפטפתי מעט סבון כלים בזהירות, הפיסות הסתדרו בשורה בשולי הקערה. חזרתי על הניסוי עם שברי קורנפלקס (קורנפלקס תלמה, למען הדיוק המדעי