שקוף שתעזו?

שקוף שתעזו?

אולי לא רחוק היום בו עידן יקליט אלבום שירי ילדים

מסתבר ששיר אחד בשם "להיות שקוף" כבר הולחן לפסטיבל שירי הילדים
ע"י עידן.
את השיר המוצלח שרו רועי בר נתן (חברו הטוב של עידן) וטלי אורן.
(
לא הצלחתי להעלות את הקישור, אבל אם בא לכם להאזין לשיר, גגלו "להיות שקוף יהודית רביץ").

האזינו לבית האחרון שלדעתי מרגישים בו קצת יותר את הסגנון המוכר של עידן:
"אבל לפעמים אני רוצה להיות
יותר מסתם רקע
לא לעשות הרבה - רק איזה משהו קטן
שכולם יעצרו ויביטו בנו לרגע
ויאמרו איך לא שמנו לב
שכל הזמן הייתם כאן
זה בגלל שאני
זה בגלל שאני שקוף"

בהמשך לסיפורו של עידן על הרגע בו תמיר נחשון (סולן
השיר "עכשיו קרוב") פנה אליו באמצע הרחוב והזמין אותו לשבת בבר
בו עבד, שם גם סיפר לו על הרצון שלו לקחת חלק בפרויקט- האם היה לכם את האומץ לעשות מעשה שכזה? לקום וליזום כדי לא להיות שקוף יותר או שאתם מאמינים שאם הדברים היו צריכים לקרות, הם היו קורים גם ללא התערבותכם?

נערה162

New member
אני חושבת שחשוב לפעול כדי להגשים דברים

אבל עוד יותר חשוב לבוא מוכנים עם האפשרות שזה לא יצליח..

נערה162

New member
מאוד אינדיוידואלי

כל אחד צריך לדעת על עצמו איך הוא מגיב לכישלון ואם הוא יכול להתמודד עם זה בצורה טובה.

....

את השיר שאמרת אשמע אחרי זה..

בעניין תמיר נחשון.. הוא לא פגש אותו ברחוב.. הוא פגש אותו ביחד עם אמיר דדון בפאב שתמיר עבד בו כברמן..

ולדעתי.. במיוחד במקצוע של מוזיקה וכל השאר.. צריך לדחוף את עצמך למקומות מסויימים.. כי זה לא מקצוע שמופיע במודעות דרושים באינטרנט..
צריך ליצור קשר עם אנשים מהתעשייה.. והאמת היום זה לא ממש קשה..
אז אני בעד ליזום..

שילוב של השניים

תמיר עצר את עידן ואמיר באמצע הרחוב והזמין אותם להיכנס לבר
הסמוך בו הוא עובד כברמן

mbauman

New member
לפעמים לא הכל מגיע אליך במגש של כסף ..

וגם צריך ללכת וליזום דברים שחשובים לך (לא שאני עושה את זה, אבל הייתי רוצה להיות מסוגלת לעשות). אבל לפעמים גם יש מזל בחיים ודברים קורים לטובה ובלי שתכננת :)

אלה א9

New member
מאוד חשוב להתאמץ וליזום למען השאיפות שלך...

ניסיתי, אני מנסה, ואני אמשיך לנסות (כל עוד יהיה לי כח..
) להגשים את החלומות שלי.
בתור מישהי שפנתה כבר כמה פעמים, בכמה פלטפורמות, אל עידן ואל הפרויקט אני רוצה להגיד שזה לא כל כך פשוט כמו שזה נשמע.. קשה לאזור אומץ ולהחליט איך לכתוב, מה לכתוב, מה לשלוח והאם זה מספיק טוב....? אני מתלבטת כבר כמה זמן האם לשלוח לעידן שירים מסוימים שביצעתי- ואני מתעכבת עם זה... לא בגלל בעיה טכנית- אלא בגלל חשש... פתאום כשעושים את המעשה, את הצעד הזה לקראת החלום- אתה- או לפחות אני
- מתחילה קצת להגזים ולהתנהג כאילו כל חיי תלויים בזה
כאילו שאם זה לא יצליח, לא יהיו עוד הזדמנויות אחרות מתחיל איזשהו מרוץ או מרדף אחרי החלום..
למרות כל זה אין לי ספק שאני אמשיך לנסות ולהתקרב אל הדבר הזה שכל כך חשוב לי- הדבר שאני כל כך רוצה... לנסות להמשיך ולהיות שם- גם כשרק רואים את השם שלך- זה מקדם ומקרב אל התעשייה ואולי אל המקום- אל הרגע- אליו אני רוצה להגיע..

המרדף אחרי החלום

לדעתי, כדאי לנסות ולהגשים חלום מתוך תחושה נינוחה ולא מתוך איזשהו לחץ כאילו כל חייך תלויים בזה, כפי שאמרת

זה שיום תשלחי איזשהו קאבר שלך לעידן, לא אומר שאם הוא לא פנה אלייך, נחרץ גורלך
.
ביום, בשבוע או בחודש שלאחר מכן תוכלי לשלוח עוד קאבר ועוד קאבר...

בעיניי, כשמקליטים שיר צריך לבא מתוך תחושה של שמחה, אהבה
לשיר וחיבור לסיפור שמאחורי השיר.
אל תחשבי על זה שעכשיו זה מבחן בשבילך ואת חייבת להצליח בזה ומה יקרה אם לא תצליחי, תהני מהרפתקה
, תעשי חיים כשאת שרה
לנו ומעבירה אלינו את השיר ופשוט תשמחי מזה שאת עושה משהו שאת באמת אוהבת לעשות.

אל תחשבי אם הביצוע שלך מספיק טוב או לא טוב, הרי לא את מחליטה.
יכול להיות שבעינייך הוא יהיה מושלם אבל זה לא בדיוק מה שחיפשו, מצד שני יכול להיות שתשמעי חוסר ביטחון
בשירה שלך אבל בדיוק על זה יידלקו.

בכל מצב תמיד תמיד מאחורייך

אלה א9

New member
המון המון תודה

חיזקת אותי...!
את צודקת לחלוטין- צריך לגשת לשיר ובפרט להרפתקה שכזו בנינוחות ובשמחה (גם אמא שלי אמרה לי את זה בדיוק ..
)-להית מחובר לשיר- כמו שאני משתדלת לשיר בדרך- כלל... מוסיקה זה באמת הדבר שאני הכי הכי אוהבת לעשות בעולם, ואני מקווה זה עובר דרך השירים...

כשאשלח משהו/ כשיהיו התפתחויות בנושא, אעדכן

אז... המון תודה על התמיכה והחיזוקים

להגשים חלום מתוך תחושה נינוחה

זה נראה לי בדיוק המסר של השירים של עידן רייכל.

הרבה שירים שלו מדברים על עשייה -חלומות של אחרים שאריות של החיים...- אבל הלחן של השירים רגוע. חייבים לעשות חייבים לתקן אבל אפשר לעשות בצורה נינוחה בלי להילחץ. וכפי שאמרת לא לחשוב שאם זה לא מצליח החיים שלנו לא שווים.

השאלה היא האם לחלום בכלל? כשאני מדברת על חלומות אני לא מדברת על שאיפות שזה שונה. יותר על חלום שהוא סוג של פנטזיה. בראיון המפורסם שעידן נתן ליואב קוטנר הוא אומר שאין לו חלומות. ולדעתי זוהי אחת מהסיבות למה הוא מצליח. הרבה פעמים כשאנחנו חולמים אנחנו לא עושים כי אנחנו מפחדים להיכשל. עדיף לחלום ולהיות במצב ש''ניצחנו'' למרות שזה נשאר חלום. כי כשעושים יש סיכוי שנחווה כשלונות וכישלון זה כואב.
בזמן האחרון אני מנסה לעצור חלומות ופשוט לעשות. זה למדתי גם מעידן ואני מודה לו על כך.

שיהיה לכם יום נפלא

הי ולרי,

מסכימה איתך שיש שוני בין שאיפה לפנטזיה.
שאיפה גורמת לך להסתכל ולרצות בדבר שנמצא "מעבר לכביש" ונותנת לך כוחות להשיג ולממש אותה לעומת פנטזיה שבה אתה חושק בדבר שלרב אינו מושג והידיעה שלא תשיג אותו כבר מרפה את ידיך
.
כפי שאני הבנתי את הראיון עם עידן, כשהוא אומר שלא היו לו חלומות הוא מתכוון שלא היו לו שאיפות. שתחושת המוות בבית סבתו הייתה כ"כ עוצמתית שלא היה מקום לחיים ולשאיפות.
התחושה בה עידן היה חי היא תחושה לא נורמלית ובעיניי לא היא שהביאה אותו להצלחה בה הוא נמצא היום (למרות שמאוד מפתיע שהוא הצליח בצורה שכזו למרות החוויה כילד).
אני רואה את ההצלחה של עידן כעבודה קשה ומזל
, הרי בהתחלה הוא בסה"כ תכנן להיות מפיק מוזיקלי ועשה את זה בצורה הטובה ביותר שהוא יכל לעשות, ופה המזל האיר לו פנים והוציאו לו אלבום ראשון
.
החכמה היא ללכת צעד צעד ולעשות אותה בצורה הטובה ביותר ולהתקדם לאט לאט אך יחד עם זאת כשאתה מגלה הזדמנות, היכנס בה בכל הכח- כפי שעידן אמר.
ולכן לדעתי חובה לחלום, חובה לשאוף ולנסות להגשים בחכמה ובנחת.

על החובה לחלום

הי
אני לא כל כך בטוחה שחייבים לחלום. לפעמים אני רואה אנשים שכל כך חולמים שבגלל זה הם לא עושים. או שעושים אבל מיד מאוכזבים כי זה לא תואם את החלום שהם חלמו עליו. אתה צריך רק להסתכל לכל הצעירים מתוכניות ריאליטי כמו דה וויוס או כוכב נולד. כולם מדברים על החלום אבל המציאות תמיד יותר קשה. שוב אני חושבת שאפשר לחלום אבל במידה מסוימת. מעט מאוד. כי הרבה פעמים החלום כל כך מתוק שהוא מונע אותנו מלפעול. או שאם פועלים חושבים שזה יקרה מהר ובקלות כמו בחלום. תאמין לי אני מדברת מנסיון...

אלה א9

New member
נ.ב

ממש לא ידעתי על השיר הזה- שהולחן ע"י עידן לפסטיבל הילדים- תמיד כיף לגלות דברים חדשים ומעניינים
באמת הופתעתי...
אז..

למעלה