שקופים

m i c h a l i

New member
שקופים

התוכנית ששודרה הערב בערוץ 2 גרמה לי לעצב גדול. היה שם עוני, אבטלה, (גם אם חד הורית בשביל הסטטיסטיקה) אבל העצב שחלחל לאורך התוכנית היא המשא הכבד שלוקחים על עצמם דווקא הילדים. אמנם בוגרים אבל איזה משא כבד. האחד, כדורגלן בשאיפה להגיע לנבחרת. משפחה חסרת אמצעים ומרובת ילדים וכולם כולם תולים בו את עתידם. האח הגדול שמתוסכל שנאלץ לעזוב את הכדורגל כדי לעזור למשפחה, האחות שמבקשת שלא ישכח לתת כשיהיה לו... ומוצאת את עצמי מחזיקה לו אצבעות (לפחות עד סוף התוכנית) שיצליח. אבל לא בשבילם, בשבילו אני מקווה. השנייה, בחורה בת 21 שרוצה לזכות בתחרות זמר מקומית שאולי תעלה אותה על המפה וגם כאן, משא כבד שהיא לוקחת על עצמה בדאגה לאביה המכור לסמים. בדמעות היא שואלת אותו במה תוכל לעזור לו והוא בוכה לה על מר גורלו. רק רוצה שיגיע לראות אותה על הבמה והוא אכלו לי/שתו לי/גנבו לי ואני שראיתי אותה בוכה בכיתי איתה. על כך שלא משנה כמה פעמים הוא איכזב אותה בחייה והיא לא מוותרת עליו. ונזכרת כמה פעמים אני מצליחה למנוע מהנסיכה שלי להתאכזב בגלל אבא שלה, כמה תירוצים ממציאה בשבילו, כמה אני מנסה למלא את עולמה כדי שלא תרגיש בחסרונו והיא כבר גדלה ועדיין לא שואלת למה ואיך אבל יודעת שגם זה יגיע. איני רוצה לחשוב שאני שופטת אותם כי אני לא רק על עצמי לספר ידעתי ומשא כזה על כתפיים של ילד, כבד כבד מנשוא לא ארצה להטיל לעולם. ומבין השלושה האחד שזכה להגשים את חלומו היה הכדורגלן. כל השאר חיים במציאות וחולמים את העתיד

מה מחכה להם כשיגדלו ?

לפעמים אני אומרת תודה לאל שלילדה שלי אולי אין אבא בסביבה אבל באמת תודה לאל שאני מצליחה לפרנס את שתיינו בכבוד ומתפללת שתגדל לתפארת מדינת ישראל ושתיהיה גאווה לאמא שלה שאוהבת אותה כ"כ ותלחם על כל חלקה טובה בשבילה .אני בטוחה שאלוהים שומר עלינו .

מרגנית2

New member
גם אני צפיתי

וזה היה עצוב מאד. השיחות בין הבת לאביה היו קשות במיוחד. גם הצטערתי על העסק הביתי של האישה שלא הצליחה להמריא איתו למרות שהשקיעה את הנשמה. מיכלי נסי לצפות כמה שפחות מאבי בתך. כך אולי יעבור אליה פחות תסכול. וחייה יהיו טובים יותר. תחשבי עליו כעל תורם זרע. הוא נתן לך את המתנה הגדולה ביותר. תהני מהילדה ותתעלמי ממנו.

m i c h a l i

New member
תודה מרגנית זה אכן מה שאני עושה...

לא מצפה וכך גם היא ידעתי שיגיע היום בו היא תבחין בכך בעצמה ולא היה צורך שאספר עליו כאדם... רק חבל לי שבדרך הוא משאיר לה משקעים שוודאי יצופו מאוחר יותר בחייה... כולי תקווה שזה לא יקרה ושיהיה בה את הכוח להתגבר על הכישלון שלו כאבא ולא תשליך זאת על עצמה.

יש לה אמא מדהימה!!

הי מיכלי, אנחנו לא באמת מכירות אבל אני בטוחה שאת אמא נהדרת ובזכות זה הילדה שלך תגדל להיות נערה ואישה נפלאה עם המון מודעות עצמית וללא משקעים.

למעלה