Doctor Goblin
New member
שקט, יורים
אז בא לי לפתוח דיון על דיון.
ויותר מדויק על דינמיקה של לגיטימיות של דיון.
הטריגר לדיון הזה הוא תגובה של דאגרו, לפני כמה ימים פרסמתי שאלה לגבי המלחמה המתחוללת כעת וקיבלתי תגובה ברוח "עכשיו לא מדברים, אחרי שהלחימה תיגמר". וזו לא רק דאגרו, זכור לי מהפייסבוק סטטוס של שלי יחימוביץ בדיוק באותה הרוח.
עכשיו, זה בהחלט לא המקרה היחידי. זכור לי דיון לפני כמה שנים שפתחתי על נושא הנצחת החיילים ביעילות ומשמעות יום הזיכרון לחללי צה"ל. פתחתי אותו ביום הזיכרון וקיבלתי לא מעט תגובות של "אם נדבר על זה היום, זה יפגע במשפחות החללים".
הטחחק שלי בנושא הוא דוקא הפוך. כשהברזל חם, כשהנושא רלבנטי, זה הזמן להפוך בו וללבן אותו. יש לנו, כבני אנוש, במיוחד במדינה מוכת מלחמות, יופי של מנגנון הדחקה שמתעלם מנושאים "כואבים" כל עוד הם לא הולמים בפנינו. אז כאשר הם פה, הם רלבנטים ואי אפשר להתעלם, או אז אפשר וצריך לדון בדרך לטפל ולתפוס אירועים שכאלו. אבל משום מה, דוקא אז, לא מעט אנשים מעדיפים לשתוק. כאילו עצם הדיון יחליש או יפגע בנו באיזו דרך.
ואני מדבר פה על דיונים בלבד, לא על הפגנות נגד המשטר או משהו כזה.
מה הטייק שלכם על הנושא?
האם בער לכם פעם לדבר על נושא בדיוק בזמן שאף אחד אחר לא רצה לדבר עליו?
האם אתם מהסים אנשים שמדברים על נושאים כשהתזמון לא נראה לכם? איזה נושאים?
מה הנזק שאתם רואים מדיון שנפתח בימים רגישים?
"כשהתותחים רועמים, המוזות מפרסמות סטטוס בפייסבוק"
אז בא לי לפתוח דיון על דיון.
ויותר מדויק על דינמיקה של לגיטימיות של דיון.
הטריגר לדיון הזה הוא תגובה של דאגרו, לפני כמה ימים פרסמתי שאלה לגבי המלחמה המתחוללת כעת וקיבלתי תגובה ברוח "עכשיו לא מדברים, אחרי שהלחימה תיגמר". וזו לא רק דאגרו, זכור לי מהפייסבוק סטטוס של שלי יחימוביץ בדיוק באותה הרוח.
עכשיו, זה בהחלט לא המקרה היחידי. זכור לי דיון לפני כמה שנים שפתחתי על נושא הנצחת החיילים ביעילות ומשמעות יום הזיכרון לחללי צה"ל. פתחתי אותו ביום הזיכרון וקיבלתי לא מעט תגובות של "אם נדבר על זה היום, זה יפגע במשפחות החללים".
הטחחק שלי בנושא הוא דוקא הפוך. כשהברזל חם, כשהנושא רלבנטי, זה הזמן להפוך בו וללבן אותו. יש לנו, כבני אנוש, במיוחד במדינה מוכת מלחמות, יופי של מנגנון הדחקה שמתעלם מנושאים "כואבים" כל עוד הם לא הולמים בפנינו. אז כאשר הם פה, הם רלבנטים ואי אפשר להתעלם, או אז אפשר וצריך לדון בדרך לטפל ולתפוס אירועים שכאלו. אבל משום מה, דוקא אז, לא מעט אנשים מעדיפים לשתוק. כאילו עצם הדיון יחליש או יפגע בנו באיזו דרך.
ואני מדבר פה על דיונים בלבד, לא על הפגנות נגד המשטר או משהו כזה.
מה הטייק שלכם על הנושא?
האם בער לכם פעם לדבר על נושא בדיוק בזמן שאף אחד אחר לא רצה לדבר עליו?
האם אתם מהסים אנשים שמדברים על נושאים כשהתזמון לא נראה לכם? איזה נושאים?
מה הנזק שאתם רואים מדיון שנפתח בימים רגישים?
"כשהתותחים רועמים, המוזות מפרסמות סטטוס בפייסבוק"