שקט, מצלמים...

HyperViper

New member
שקט, מצלמים...

סוף סוף יש לי תמונה של עצמי מצלם נחש :) תודה למר נרינסקי הנכבד על התמונה.

Sprite2k

New member
איזה חמוד! (הצפע :p)

תפיסה נחמדה אחי חחח. עם איזה עדשה אתה משתמש לצילומים מסוג זה? זו ה60MM מאקרו?

באמת חמוד../images/Emo6.gif

ואין שום סיכוי שאני אגיד את זה על נחש... טוב נו... בטח שלא על צפע...

blckMonkey

New member
תמיד מדהימה אותי היכולת

שלכם הצלמים להביא את הנחשים למקומות חשופים... איך אתם עושים את זה?

והתעסקות עם נחשים ארסיים רק יכולה לזרז

אותו

uncle litchi

New member
מסכים אם יונתן אבל עדיין מצלם מקרוב!

זה לא בריא, זה סיכון, אבל זה נותן תנאים יותר טובים ואקשן (צריך ללמוד להגיב לנחש). את התמונה המצורפת צילמתי ממרחק 15 ס"מ. האפעה באורך 40-50 ס"מ. לרוב אני מסתובב אם עדשת טלה בעלת פונקציה של מאקרו, מה שמאפשר התקרבות מטווח בטוח (קצת פחות ממטר). הפעם הייתי רק אם ה18-55, והאפעה היה בתוך שיח ימלוח גדול, יצאתי פצוע ומדמם, אבל צילמתי אפעה..

ענית לי לגבי "באיזו מצלמה אתה מצלם" ../images/Emo13.gif

15 ס"מ מאפעה ועוד בגודל הזה זה קצת מוגזם, מה גם שאתה די רחוק מבית חולים....

HyperViper

New member
מה אני עושה עם המצלמה שלך?

תראה, אני לא דוחף את הראש שלי לתוך שיח עם אפעה בפנים :) קודם אולי הייתי מתעסק יותר בהזזת הענפים מהדרך ורק אז מתקדם לכיוון המטרה. אני מצלם בד"כ עם עדשת מאקרו 50מ"מ שהטווח היעיל שלה הוא בערך עד חצי מטר (למרות שלרוב אני מצלם איתה ממרחק סנטימטרים בודדים) במקרה של נחש ארסי (במיוחד ממשפחת הצפעונים) אני עובר לעדשה רגילה (לדוגמא ה-18-55) ומצלם. אם יש מישהו איתי אני מבקש ממנו לשים לב שאני לא מתקרב יותר מידי כי דרך העשה של המצלמה לא קשה לאבד אמדן של מרחק סביר. לא פעם היו לי טיפות ארס על העדשה בסוף הצילומים. בקיצור צילום נחשים ארסיים מקרוב זה לא בדיוק מדע מדוייק ומי שעושה את זה צריך להיות מודע לסיכונים.

galvin

New member
ממליץ להשיג עותק של "נחשים ארסיים וארסי

נחשים" של פרופ' כוכבא, ולרענן את הזכרון. לא ניתמם. כולנו מצלמים, גם את הארסיים. אבל צריך לעשות את הדברים עם שכל. קשה לי להסכים שכדי להוציא תמונה טובה צריך להסתכן עד כדי להתקרב עם הראש לאפעה או ללכלך ת'עדשה בארס. יש מספיק אמצעי בטיחות שאפשר לנקוט, ומספיק אנשים שעושים את זה ומוציאים תמונות מעולות. זו גם דוגמה לא חיובית בעיני לחלק מהקהל שקורא, גם לא חכם באופן אישי, וגם בסוף יוביל להכשות נוספות. ואחרי שאנשים שומעים על הכשות, אנשים הורגים (יותר) נחשים. אני אולי קצת מגזים, אבל אני עומד מאחורי מה שכתבתי.

galvin

New member
היה צריך להיות משורשר גבוה יותר,

לא רק אליך, וייפר.

tesnake

New member
ימלוח...סיוט,שורט אותך וזורע מלח על הפצעים

משום מה כל העקבות תמיד מובילות ל- ימלוח...

למעלה