שקט !! מקליטים ...

ל נ ו ן

New member
שקט !! מקליטים ...

אני חייב להתוודות , אחד התענוגות הגדולים שלי בכל הקשור להאזנה לביטלס וכל להקה אהובה אחרת (ויש הרבה כאלה) היו ונשארו ליקוט רגעים בשירים , בהם ניתן בוודאות לזהות ברקע השיר מה שמנהלי אולפן הקלטות יכנו "אנומליות" ואילו אני אכנה "רגעים חביבים ביותר בהם ג'ון קילל בחשאי , ג'ורג' פיספס תו ,פול השתעל ורינגו לא קלט שהחבר'ה בכלל עברו לשישה רבעים ...והעסק לא קוצץ בעריכה" רגעים שללא ספק מוסיפים חן רב ביותר ליצירה והופכים אותה למעט יותר "אנושית" צריך לזכור שמדובר היה בשנות השישים על כל המשתמע מכך ... המונח "דיגיטלי" באותה תקופה התייחס לכפר נידח בדרום מונגוליה וההקלטה והעריכה התבצעה באמצעים שכיום כל מוזיאון רוק ישמח לשכן באגף הענתיקות שלו ... בנוסף צריך לזכור שמאז כל היצירות עברו מה שנקרא Remastering בייחוד בטרם הועלו אחר כבוד על המדיה הדיגיטלית הלא היא הCD עובדה שלצערי צימצמה למינימום את אותן אנומליות ... ובכל זאת , אוזן חדה ומיומנת תוכל להבחין בהן ... לעיתים לא ממש בנקל , אך בכל זאת , אין ספק שהחיוך שנגרם כתוצאה מזיהויים שווה את הכל ... ובכן , הצטיידו לכם במערכת טובה , רמקולים משובחים (ללא ספק עדיפות אוזניות משובחות ) נעלו את עצמכם בחדר שקט עצמו עיניים ותתרכזו ... (אני אמנה כאן את ה"פאקים" הברורים ביותר , למרות שיש מאות ויותר ... לנוחיותכם ...) אציין את שם השיר (LP) ואת הזמן המדויק שהאירוע מרומם הנפש מתרחש ... Hey jude - 2:58 - פול שר "Remember to let her under your skin" מיד לאחר מכן ג'ון צועק "Got the wrong chord" With a little help from my friend - 0:18 - מתחת למילה "lend" ניתן לשמוע מישהו אומר "one" (סביר להניח שהוא מנה את ה"ביטים") Yesterday - 0:19 - בזמן המילה Believe ניתן לשמוע צליל מיתר של כינור .. Strawberry fields forever - 0:59 - ללא ספק ה"פאק" המפורסם מכולם בין המילים cause i'm ו going to ... שגיאה בחיבור ה"טייקים" לשמוע בשביל להאמין ... אני אישית מתתתת עליו ! Paperback writer -1:20 ג'ון מפספס בשנייה שלמה את ה Frere Jacques בהרמוניה ... מקסים ! Let it be -1:07 בגרסה שיצאה בPast masters בלבד ...בזמן For though they may be parted ג'ון אומר "excuse me" השמועות גורסות שזו פשוט התנצלות שלו על פירוק הלהקה ... ובדיוק בשורה המתאימה ... גאון הבחור .. גאון .... I will - לא מדובר באנומליה , פשוט לידע כללי .. אין באס בשיר , פול עושה את הבאס באמצעות doo doo doo ... עוד בחור גאון Helter skelter 2:57 - 3:09 - פול החליט לנאום קצת לאומה ... אני אעזור לכם ...Listen, shall we hear that, see if the eee's onnn says "Are you coming, son? I saw you do that you little bugger... Put yer bloody hands on your head, c'mon". אחחח... צריך עוד סיבות בשביל לאהוב אותם כל כך ??! נשמור כמה לפעם הבאה ...

וואי..

אני גם מתה על הדברים האלה. זה ממש מגניב
תודה!

Miss CB

New member
שווה...!

ויש גם נו באבי רואד, ב"מקסוולז סילוור האמר" - ...So he waits behind, wr(laughin)iting fifty times I must not be so... כאילו שפול מתחיל לצחוק קצת בקטע הזה. גם יש בעוד שיר צחוק, הפעם ג'ון: "איטס אונלי לאב" וזה מה, ב"הלפ" אם אינני טועה. פשוט הוא צריך לשיר "בלה בלה ברייט" אבל יוצא לו מבטא ממש כבד בברייט, סקוטי משו או אולי אירי? בכל אופן זה מצחיק אותו ואפשר לשמוע את זה: Just the sight of you you makes nighttime brrrrright, haha,... very bright

Chocoholic

New member
זאת ועוד

Please Please Me - Twist & Shout 2:29 - שיעול/כיחכוך משונה, כנראה ג'ון. בהאזנה רגילה זה נשמע כמו זיוף של אחד המגברים. למעשה ג'ון איבד את הקול ליומיים לאחר סשן ההקלטות של האלבום הזה... סינגל רביעי - צד א' - She Loves You 1:23 - עוד מקרה ידוע של חיבור טייקים גרוע. הצליל נהיה יותר עמום, תקשיבו במיוחד למצילתיים של רינגו. סינגל חמישי - צד א' - I Want To Hold Your Hand 1:21 - מיד אחרי המשפט When I say that something מישהו לוחש את המילה "something". ג'ון מתבלבל/שוכח מילים וממלמל משהו במקום המשפט "I want to hold your hand". Rubber Soul - What Goes On 1:28 - רינגו שר את המשפט "Tell me why" ומישהו (ג'ון?) עונה לו "I already told you why" ... Revolver - I'm Only Sleeping 1:57 - מישהו מורה לפול לפהק "Yawn, Paul" ! 3 שניות אח"כ נשמע פיהוק. The Beatles - Don't Pass Me By 0:07 - צעקה ברקע. 1:48 - צלצול מוזר. 2:39 - רינגו סופר עד 8, ואת ה 8 הוא מאריך בהתאם (Eeeeeeight). בסוף הוא אומר משהו שנשמע כמו "Oops".

ל נ ו ן

New member
כמה כבר קשה לפגוע בתוף??

זה הזמן להמשיך להתקטנן על חשבונם של ארבעת המופלאים והפעם נכניס גם את רינגו למעגל המושמצים ... Dont let me down - 1:43 ג'ון נשמע אומר משהו כמו "Its in E flat " מיד לאחר "it's a love that has no past" השמועות גורסות שזה נאמר לכיוונו של פול לאחר שזה "מחליק" בטעות מי במול אחד ועמד לנגן עוד אחד באותו סולם שגוי... ג'ון פשוט מזכיר לביטל הסורר מהו האקורד הנכון Im looking through you - 1:57 אחד קל במיוחד לזיהוי ללקויי השמיעה שביננו ... גם רינגו רוצה להשתתף בחגיגה והוא פשוט מפספס את הסנייר ומחסיר ביט אחד מהקצב למעשה ארבעה ביטים קודם הוא פשוט פוגע בשפת הסנייר (פרט פיקנטי למתופפים שביננו) Long long long 0:08 וויפ" בזמן "its been a long" שגורם לו להישמע קצת כמו its feel a long Mothers nature son - 2:15 פול שוב מצחקק . Srg pepper -1:56 הגיטרה נקטעת בצורה פתאומית ביותר ... למישהו היתה שם אצבע קלה על מכשיר העריכה ... ואיך אפשר בלי קצת שייקספיר ... לא מדובר כמובן באנומליה אך בכל זאת פרט פיקנטי בעליל שמתרחש בסוף השיר I'm the walrus יש קטע שלם בו מצוטטים חלקים משובחים במיוחד מתוך המחזה המלך ליר השמועות , כהרגלן , גורסות , שהמחזה בדיוק שודר ברדיו בזמן ההקלטה ופשוט שולב בעריכה ולמי שהידע היחיד שלו על שייקספיר מגיע משירי אהבה מוצלחים במיוחד של דייר סטרייט , הרי התקציר (3:51) Thou hast slain me:- villian, take my purse. If ever thou will thrive, (4:00) bury my body, and give the (4:03) letters which thus findest about me to (4:06) Edmund Earl of Gloster (4:08) Seek him out upon the British party (4:12) oooh Untimely Death! (4:21) I know thee well, a (4:23) serviceable villain. As duteous to the (4:25) vices of thy mistress as badness would desire. (4:27) What?, is he dead (4:29) Sit you down father, rest you. טוב , נפסיק להתקרצץ על החבר'ה , עד הפעם הבאה

John LennonS

New member
ידידי היקר, אין לי מילים../images/Emo45.gif

אתה ה"איש" של הפורום ללא ספק, אני מוריד לפניך את הכובע... תמישך לספר לנו דברים מעניינים וכולנו נשתוק ונחכים!

מלבד מה שראיתי כאן

יש לי עוד: אגב, לזה בmaxwell's silver hammer שמתי לב. אני לא מתפלא, כי זה שיר מצחיק. ולתגלית שלי: taxman. מישהו משתעל!

למעלה