שקיות קוקי, פלסטיק ורדיד אלומיניום.
לא יודע למה (וגם לא חשוב) החלטתי היום לחפש מידע על שימוש בשקיות קוקי, פלסטיק ורדיד אלומיניום. חשבתי לחלוק אתכם את המידע.
נתחיל מהקל. רדיד אלומיניום ותבניות חד-פעמיות מאלומיניום. מי שהיטיבו לבטא את המצב הן לינוי בר-גפן ונטע אחיטוב בתכניתן "עושות חשבון" שראיתי במקרה בטלויזיה. בשורה התחתונה נאמר שהדברים נבדקו במעבדה ונמצא שאין מעבר מתכות או חומרים מרדיד אלומיניום ומתבניות חד-פעמיות אל המזון.
לענין שקיות קוקי. מצאתי ברשת שתי דעות מובילות. אביא דוגמאות מהן עם קישורים.
א- דר' ורד קויפמן (כימאית ויועצת טיפול בחומרים מסוכנים)(נכתב בשנת 2013): שקיות קוקי מיועדות לתנור. הן עשויות מחומר עמיד בטמפרטורה גבוהה ובטוחות למזון. יש אישור של רשויות הבריאות לחומר של השקיות לשימוש במזון.
בבישול בסיר הטמפרטורה נמוכה יותר מטמפרטורה של תנור, כך שהסיכוי שמשהו בכלל יצא מהחומר של השקית לאוכל עוד יותר נמוך.
השקית לא מיועדת לטוסטר או למיקרוגל, אך אין בעיה בתנור (עד 200 בערך) או בבישול (בסביבות 100 מעלות).
אני חושב שהדברים ברורים ולא אוסיף.
http://www.doctors.co.il/forum-1282/message-33916#message-33916
ב- מר חיים אופק (נכתב בשנת 2009) אומר שאין איסור (עדיין), להשתמש בשקיות אילו, אולם:
1. גם הטפלון נעשה בו שימוש של שנים ורק לאחרונה גילו חומרים החשודים כמסרטנים.
2. יש איסור לחמם פלסטיק (בקבוקי תינוקות, שקיות ניילון) במיקרו גל. בשל חומרים מסוכנים הנפלטים מהפלסטיק. הוא לא מכיר איסור מפורש לשימוש בתנור אבל נראה כי החום לחומרים הפלסטיים לא עושה טוב.
מכאן שניתן להבין שהשימוש בשקיות קוקי, הן לא הכי מומלץ בעולם.
(האיש מומחה בתחום המידע אך לא היה רשום בקטע שקראתי שהוא בעל תואר בכימיה או רפואה).
http://www.stips.co.il/expert.asp?id=97
מכאן שעל פלסטיק אין ויכוח: לא לבישול או חימום או שימוש בתנור או מיקרוגל.
שבוע טוב.
לא יודע למה (וגם לא חשוב) החלטתי היום לחפש מידע על שימוש בשקיות קוקי, פלסטיק ורדיד אלומיניום. חשבתי לחלוק אתכם את המידע.
נתחיל מהקל. רדיד אלומיניום ותבניות חד-פעמיות מאלומיניום. מי שהיטיבו לבטא את המצב הן לינוי בר-גפן ונטע אחיטוב בתכניתן "עושות חשבון" שראיתי במקרה בטלויזיה. בשורה התחתונה נאמר שהדברים נבדקו במעבדה ונמצא שאין מעבר מתכות או חומרים מרדיד אלומיניום ומתבניות חד-פעמיות אל המזון.
לענין שקיות קוקי. מצאתי ברשת שתי דעות מובילות. אביא דוגמאות מהן עם קישורים.
א- דר' ורד קויפמן (כימאית ויועצת טיפול בחומרים מסוכנים)(נכתב בשנת 2013): שקיות קוקי מיועדות לתנור. הן עשויות מחומר עמיד בטמפרטורה גבוהה ובטוחות למזון. יש אישור של רשויות הבריאות לחומר של השקיות לשימוש במזון.
בבישול בסיר הטמפרטורה נמוכה יותר מטמפרטורה של תנור, כך שהסיכוי שמשהו בכלל יצא מהחומר של השקית לאוכל עוד יותר נמוך.
השקית לא מיועדת לטוסטר או למיקרוגל, אך אין בעיה בתנור (עד 200 בערך) או בבישול (בסביבות 100 מעלות).
אני חושב שהדברים ברורים ולא אוסיף.
http://www.doctors.co.il/forum-1282/message-33916#message-33916
ב- מר חיים אופק (נכתב בשנת 2009) אומר שאין איסור (עדיין), להשתמש בשקיות אילו, אולם:
1. גם הטפלון נעשה בו שימוש של שנים ורק לאחרונה גילו חומרים החשודים כמסרטנים.
2. יש איסור לחמם פלסטיק (בקבוקי תינוקות, שקיות ניילון) במיקרו גל. בשל חומרים מסוכנים הנפלטים מהפלסטיק. הוא לא מכיר איסור מפורש לשימוש בתנור אבל נראה כי החום לחומרים הפלסטיים לא עושה טוב.
מכאן שניתן להבין שהשימוש בשקיות קוקי, הן לא הכי מומלץ בעולם.
(האיש מומחה בתחום המידע אך לא היה רשום בקטע שקראתי שהוא בעל תואר בכימיה או רפואה).
http://www.stips.co.il/expert.asp?id=97
מכאן שעל פלסטיק אין ויכוח: לא לבישול או חימום או שימוש בתנור או מיקרוגל.
שבוע טוב.