שקיות קוקי, פלסטיק ורדיד אלומיניום.

lseugy

New member
שקיות קוקי, פלסטיק ורדיד אלומיניום.

לא יודע למה (וגם לא חשוב) החלטתי היום לחפש מידע על שימוש בשקיות קוקי, פלסטיק ורדיד אלומיניום. חשבתי לחלוק אתכם את המידע.

נתחיל מהקל. רדיד אלומיניום ותבניות חד-פעמיות מאלומיניום. מי שהיטיבו לבטא את המצב הן לינוי בר-גפן ונטע אחיטוב בתכניתן "עושות חשבון" שראיתי במקרה בטלויזיה. בשורה התחתונה נאמר שהדברים נבדקו במעבדה ונמצא שאין מעבר מתכות או חומרים מרדיד אלומיניום ומתבניות חד-פעמיות אל המזון.

לענין שקיות קוקי. מצאתי ברשת שתי דעות מובילות. אביא דוגמאות מהן עם קישורים.
א- דר' ורד קויפמן (כימאית ויועצת טיפול בחומרים מסוכנים)(נכתב בשנת 2013): שקיות קוקי מיועדות לתנור. הן עשויות מחומר עמיד בטמפרטורה גבוהה ובטוחות למזון. יש אישור של רשויות הבריאות לחומר של השקיות לשימוש במזון.
בבישול בסיר הטמפרטורה נמוכה יותר מטמפרטורה של תנור, כך שהסיכוי שמשהו בכלל יצא מהחומר של השקית לאוכל עוד יותר נמוך.
השקית לא מיועדת לטוסטר או למיקרוגל, אך אין בעיה בתנור (עד 200 בערך) או בבישול (בסביבות 100 מעלות).

אני חושב שהדברים ברורים ולא אוסיף.

http://www.doctors.co.il/forum-1282/message-33916#message-33916

ב- מר חיים אופק (נכתב בשנת 2009) אומר שאין איסור (עדיין), להשתמש בשקיות אילו, אולם:
1. גם הטפלון נעשה בו שימוש של שנים ורק לאחרונה גילו חומרים החשודים כמסרטנים.
2. יש איסור לחמם פלסטיק (בקבוקי תינוקות, שקיות ניילון) במיקרו גל. בשל חומרים מסוכנים הנפלטים מהפלסטיק. הוא לא מכיר איסור מפורש לשימוש בתנור אבל נראה כי החום לחומרים הפלסטיים לא עושה טוב.
מכאן שניתן להבין שהשימוש בשקיות קוקי, הן לא הכי מומלץ בעולם.
(האיש מומחה בתחום המידע אך לא היה רשום בקטע שקראתי שהוא בעל תואר בכימיה או רפואה).

http://www.stips.co.il/expert.asp?id=97

מכאן שעל פלסטיק אין ויכוח: לא לבישול או חימום או שימוש בתנור או מיקרוגל.
שבוע טוב.
 

TCHM

New member
קצת עובדות...

רדיד אלומיניום מצופה בחומר סיליקוני למניעת הדבקות הרדיד באריזה.
בחימום הסיליקון עובר למזון כולל זליגת אלומיניום אמנם בכמות מועטת
אבל היא קיימת.
האם זה מסוכן/לא מסוכן בשימוש במזון (בבישול/אפיה)? את זה כל אחד
יחליט בעצמו, בכל אופן סיליקון יוצא מהגוף כמו שנכנס.
שקית/דפי קוקי - זה ניילון 6,6 שנמתח במצב קר בכדי לחזק אותו, הוא
אינו מסוכן לשימוש כל עוד הוא לא בא במגע עם עם מקור חום - להבה או
גוף להט ועד 230 מעלות, אבל בשימוש מוגזם ולזמן ארוך הניילון מתייבש
ומתפורר למזון. גם זה לא נורא כי ניילון יוצא מהגוף כמו שנכנס.
מותר להשתמש בשקיות קוקי במיקרוגל ובטוסטר אובן כל עוד יש משהוא
שניתן לחימום בתוכה (לא שקית ריקה) וללא מגע עם גוף החימום (טוסטר אובן).
אגב ניילון, ניילון 6 זה חוט דייג, השיער שלנו הוא ניילון 4,...
בקבוקים - לא רק שרובם אינם עמידים בחום, הם גם נשרטים ונסדקים
מיקרוסקופית והם מקור להצטברות חיידקים גם אם שוטפים היטב בסבון,
בקבוקים שמיועדים לעיקור (בקבוקי תינוקות למשל) עשויים מחומרים
מורכבים יותר מבקבוקים חד פעמיים למשל. אבל אין לפסול אותם לשימוש.
בקבוקי/צנצנות זכוכית טובים יותר וניתנים לעיקור ובמיוחד בשימוש
לתינוקות.

ועוד מילה, "פלסטיק" זאת מילה של הרחוב, מדענים לא משתמשים
במונח הזה אלא במונחים ספציפים לעולם הפולימרים.

אז מסקנות כל אחד יסיק לעצמו על פי נתונים נכונים, לא המלצות,
במה והאם כדאי לשימוש רק לאחר שמבינים היטב בהרכב חומרים.

ועוד דבר - ראו את התחקיר על מחדל הביצים היום בערוץ 10 21:00,
מענין למי שעוד לא יודע/מכיר את הנושא.
 

milch

New member
שמע "בדיחה"

יש "אבן אפיה" טרנדית עכשיו, עשויה פלדה. חתיכת פח פלדה בעובי 5 מ"מ עולה 350 שקלים ועפ"י הצהרת היצרן עמידה בחום של עד 300 מע' צ'
. האומנם זאת פלדה? אני קניתי בבית מלאכה לעיבוד פחים פח בעובי 6 מ"מ 34X38 ס"מ, עמיד בחום של 1200-1400 מע' צ', תמורת 60 שקלים בלבד! עד כאן סיפור החמדנות תוך התחשבות בכל האלמנטים הקשורים בשיווק ושמועות נגד עובדות.
הבדיחה מגיעה מכיוון "אמאזון": הלוח שלהם Food Safe Steel! בהכירי את תחום המתכת אינני מכיר פלדה שהיא לא כזו...
 

lseugy

New member
כמה שאלות.

שאלה אחת היא אם מה שקנית הוא פלדת אל-חלד, אחרת מה הועילו חכמים? שאלה נלווית - מה הממדים של זו שהוצעה לך. ונכון שמתוך 300 ש"ח - לפחות 250 משלמים על השם.
עוד שאלה היא - למה לבנת מתכת? היא מאבדת חום הרבה יותר מהר מאבן והרי זה כל הרעיון של אבן. לא ככה?
 

milch

New member
הבהרות

למה פלדת אל-חלד? פוייקה עשויה פלדה, ווק עשוי פלדה ועוד כלי בישול רבים!
לא הוצע לי דבר. מה שמוצע לפריירים זה לוח בעובי 5 מ"מ 30X35 ס"מ. הלוח שרכשתי בהזמנה מיוחדת (לא יצור המוני) הוא 6 מ"מ עובי 34X38 ס"מ. הלוח ההוא שוקל 4.1 ק"ג ושלי 6 ק"ג. לאור המחיר המגוחך של פלדה, זה חסר משמעות.
לא 300 ש"ח אלא 300 מע' צ'. ה-ש"ח זה 350 לא כולל מישלוח!
למה לבנת מתכת? כיוון שמתכת אוגרת כמות חום גדולה יותר מאבן שמות ומשחררת אותה אכן מהר יותר דבר שמועיל במיוחד באפית פיצות ופוקצ'ות.
גם באפית לחם זה עוזר לתהליך ה-OVEN RISE.
 

TCHM

New member
צודק, מחפשים את הפריירים וגם מצליחים...

הכל מתחיל ונגמר באי הכרת המרכיבים.
 

lseugy

New member
אני לא מתווכח (מחוסר ידע מקצועי) אבל...

לפי מה שנאמר בתכנית - בבדיקת מעבדה נמצא שאין מעבר מתכות וחומרים מרדיד ומתבנית חד-פעמית. כיון שהמעבדה פרטית והיתה מגמה לגלות זליגה כי התכנית מראש היא "אנטי", אני חושב שאפשר לסמוך על זה.
&nbsp
אגב, יש תרופות שבאות בקפסולות מסוג פלסטי/פולימרי כל שהוא (תקרא לחומר ככל שתקרא) אז כנראה שהחומר הזה לא מסוכן.
&nbsp
על נילון נצמד לא דיברתי ואין לי מידע (שווה חיפוש).
&nbsp
על קוקי אמרה הדוקטורה - עד כ-200 מעלות. תואם את מה שכתבת.
היא גם אמרה שהקוקי לא מתאים למיקרוגל.
&nbsp
על בקבוקי תינוקות קראתי פעם שמומלץ להשתמש בבקבוקי זכוכית ולא בפלסטיקים למינהו (כולל אלה המורכבים והניתנים לעיקור) ואכן יש צורך לעקר אותם לאחר שימוש.
החידקים פחות מטרידים אותי כי בהרתחה הם יושמדו ולדעתי גם בעיקור.
&nbsp
בוא לא נשכח שרוב הציבור זה "הרחוב" ולא מדענים והוא נאלץ לקבל ידע ממה שמפיצים לו ולסנן אותו בעצמו. לא פשוט ל"עמך".
&nbsp
אגב, יש בשוק תבניות רב-פעמית מסיליקון ולא שמעתי שמישהו טען נגדן. אני לא משתמש בהן כי לדעתי יש להן בלאי שמוצא את דרכו למזון. אין דבר שחי לעולם.
&nbsp
&nbsp
 

TCHM

New member
הקפסולות הן על בסיס ג'ל בהרכב מסוים...

לא טענתי שסיליקון מזיק, נהפוך הוא, נכנס ויוצא כמות שהוא.
ואין פסול בשימוש בתבניות סיליקון. הגרועות פשוט יאבדו
מתכונותיהן במשך הזמן.

חיידקים יכולים להמצא בבקבוקים מחומר שלא ניתן לעקר.

הדוקטורה ההיא יכולה לאמר את מה שהיא רוצה, אם זה מה
שהיא אומרת כנראה שאינה מבינה איך פועל מיקרוגל.

היה סמוך ובטוח שאני יודע בדיוק על מה אני מדבר, מעבר
לזה שיש לי גם BA בכימיה הגב' שלי היא פרופ' לכימיה
ומומחית בין-לאומית לפולימרים.
 
למעלה