שקיעה בחוף

צבעים מענינים,גם הבחירה בצללית

מפריע לי שהצללית חותכת את קו האופק ונפגשת איתו, שקו האופק בדיוק במחצית הפריים ,שהחלק התחתון בתמונה גדול מדי והצללית שהיא לא ממש בצללית גדולה מדי ו'נתקעת בעין - כי נמצאת בערך 'במרכז' ,ושהצבעים לא מספיק ברורים ועזים,כמו בשקיעה.(יש לך אפשרות לפיצוי חשיפה אצלך במצלמה?ברוב האוטומטיות דווקא יש)

orinu

New member
קצת יותר מידי חול בקדמת התמונה

תתקרב או סגור זום. חשיפה - סבירה. אין ענין גדול בדמויות. ממילא הן קטנות ורחוקות יחסית. למה לא ללכת על דרמה - זוית צילום נמוכה יותר, מינוס 2 סטופים, הקפצת צבעים בשמים - חגיגה כללית... יאללה - מקצה שיפורים רושקוש.

orinu

New member
רושקוש, מתנצל מראש אם עשיתי משהו

שלא אהבת. דמין את זה מגובה החול...

רושקוש

New member
מצד אחד זה יותר טוב

מצד שני זה ממש בוהק ומצד שלישי זה גם יותר כהה ומצד רביעי - עד שאני אגיע שוב לחוף יעבור עוד הרבה זמן... ומצד חמישי - חשבתי שאם הכל במצב אוטומטי, אז גם הפיצוי חשיפה נעשה לבד, והאיזון לובן... ומצד שישי - מה אני מבין?

orinu

New member
אי אפשר לתקן באותה דרך שבה היית

מצלם. אני האחרון שחושב שצריך לצלם בחפיף ולתקן אח"כ. רק רציתי להראות בצורה יותר מוחשית למה התכוונתי בהערה. אם הכל אוטמטי (אני לא יודע איזו מצלמה יש לך) המצלמה הולכת על פשרה וזה מה שקרה בתמונה שלך - השמש והשמים החזירו הרבה אור אז המצלמה הקטינה את החשיפה. מצד שני החול המוצל גרם לה לחשוב שיש פחות אור ואז היא הגדילה את החשיפה. ככמה נהיה משהו באמצע - לא בשר ולא חלב. כוון שבעיבוד לא הוספתי אלמנטים, תוכל לראות שכל האלמנטים החשובים היו בתמונה שלך (אולי פרט לזוית הצילום). חצי דרך (קומפוזיציה) עשית. עכשיו הזמן לפרק המורכז יותר - חשיפות.

למעלה