שקיפות. העובר עם דופק!!

שקיפות. העובר עם דופק!!

שירה- ריגשת אותי עם ההתעניינות....
אכן עשיתי היום שקיפות (והלכתי לבד, מחוסר ברירה. קבעתי תור רק לפני שבוע, זה מה שנתנו ולבעלי היה משהו שא"א היה לשנות)

דפיקות הלב שלי הועצמו, בין היתר כי בהריון הקודם הגענו לרופא לעשות שקיפות, ולא היה דופק. ובהריון קודם לכן הגענו לסקירה מאוחרת ולא היה בכלל דופק. אז אני למודת חוויות שליליות בהקשרים אלו :(

קודם כול יש דופק. זו כבר התקדמות (12+3)
העובר בשלושת האולטרסאונדים האחרונים יוצא קצת יותר גדול. אני מקווה שזה תקין. אשאל את הרופאה עוד שבוע.

ועכשיו לשקיפות:
היה מאוד מוזר בבדיקה. הרופא בדק מכוונה כיוונים, בדק איזה 4 פעמים כל פעם יצא לו מספר קצת שונה. בתחילה הוא אמר לטכנאית לכתוב 1.9 ובסוף אמר לה את המספר הגבוה שיצא לו וזה 2.3 מ"מ.
בכל מקרה אמר שזה תקין.
זה נכון? זה נראה לי בנורמה אך יחסית גבוה, אני צודקת? טועה?

הסיכון ע"פ גיל הוא 1:816
בסיכון ע"פ גיל ותוצאות הבדיקה הוא 1:1166.

מחר בדיקת דם.

מחזיקה לעצמי אצבעות, וכמובן לכל ההריוניות והמצפות......

איזו הקלה זו לראות דופק! כיף לשמוע חדשות טובות

הרגע הזה של לראות את הדופק ולהפסיק לדאוג לכמה שניות- אלו הרגעים הכי טובים שיש לי בכל ההריון הזה- ועכשיו מידי פעם גם תזוזה קטנה. למרות שאפילו זה לפעמים מקפיץ חששות לצערי.

אין לך סיבה לדאוג לגביי הגודל יקירה. במקרה יש לי קצת ניסיון בנושא- יש לי מחלה שקשורה בסוכר נמוך בד"כ אבל בהריונות אני בסיכון לסכרת הריון ולכן אני במעקב צמוד בדיוק לגביי גודל העובר.
גם אצלי בשקיפות הפעם אמרו שהעובר קצת גדול ושאלתי את הרופא שלי, פרופ' אלחלל, מומחה להריון בסיכון מהדסה עין כרם ומתמחה בסוכרת הריון בפרט. הוא אמר שבשבועות האלה אין מה לדאוג כלל לגביי גודל- כל עוד הוא גדל זה מצוין. לא משנה להם כמה כי האולטרסאונד מאוד לא מדוייק, אפילו פחות בשבועות האלה והם לא מסתמכים על זה בכלל. כל עוד העובר גדל ויש דופק והוא מתאים בתווך של שבוע יותר או פחות, זה מצוין. זה מה שנאמר לי ואני בטוחה שזה קבוע ולא משתנה בין הריון להריון כיוון וגם בהריון קודם נאמר לי אותו הדבר.
תשמחי לדעת שבסקירה המוקדמת הוא התאים בדיוק לשבוע ולא היה גדול יותר- הסקירה כמובן הרבה יותר מדויקת כי רופא מומחה עושה אותה ואחרי שבוע 14 להריון מודדים לעובר כל איבר כמעט ונותנים אפילו הערכת משקל. בקיצור, אין סיבה לדאגה בכלל, זה לא אומר שום דבר. לגביי גודל גדול מידיי צריך להתחיל לשים לב בשבועות מאוחרים יותר טיפה. יותר לכיוון שבוע 17-18 אם אני לא טועה.

בנוסף חשוב לי לציין- כדיי להדגיש עד כמה זה לא מדויק. עברתי לידה שקטה בשבוע 37, לפני הלידה בשביל להחליט אם אפשר ללדת רגיל או קיסרי עשו לי אולטרסאונד להערכת משקל. באולרסאונד בקופה (כשגיליתי שהוא מת) העובר הוערך כ 3360, כשהגענו לבית החולים הטכנאית שם בדקה שוב ויצא לה 4400! הפרש של יותר מקילו! הפנו אותנו לרופא מומחה שעשה אולטסאונד כי לא הסכמתי להיכנס לקיסרי, רציתי ללדת בעצמי. הרופא בדק מחדש בעצמו ולהערכתו העובר היה אמור לשקול 3700 ובגלל שזה יצא פחות מ4 קילו אישרו לי לידה רגילה.
כששקלו את המלאך הקטן הוא שקל 3325- פחות מכל הערכות המשקל. כששאלתי למה זה קרה, הסבירו לי שאולטראסאונד זה כמו לכוון פנס על חפץ ולראות את הצלילית על הקיר, לכל תזוזה וזווית יש שינוי ענקי על התמונה שיוצאת. אומנם אצלי היה הפרשים מאוד גדולים ולא תמיד זה ככה- אבל אין סיבה לדאוג לגבי זה, זאת דעתי. גם ככה כולנו כאן דואגות אפילו יותר מכל אמא רגילה, אז שזה לא יטריד אותנו.

מאושרת בשבילך שהכול נראה תקין ומתפללת שימשיך ככה ותגיעי לרגע המיוחל של להחזיק אותו בידיים בשמחה ובאושר

המשך הריון רגיל ומשעמם, ביידיים מלאות לכולן (סליחה על החפירה)

תודה תמר חדוה

הרגעת אותי... (האמת, אני עם סטרואידים ועלו לי חששות שמשפיע על גודל העובר)
תודה על השיתוף! את נשמעת חזקה....
הרבה כוחות!

ו....... 'הריון רגיל ומשעמם' זו פריוולגיה שאין לאף אחת פה :)

בכיף

שמחה שהרגעתי קצת :)
על סטרואידים אני לא יודעת כלום, אבל נשמע לי הגיוני שאם נותנים אותם בהריון אז הם לא יכולים להיכנס לעובר דרך השיליה- תשאלי על זה את הרופא שלך.
הרבה כוחות חזרה!
הריון רגיל ומשעמם באופן יחסי... חחח

שירהד1

Member
מנהל
שמחה שיש דופק!!!-

החרדה מהמשפט הנוראי הזה של "אין דופק" מוכרת לי כל כך...
כל בדיקה- זה כמו לעלות אל הגרדום- לחיים או למוות.

הבדיקה בטווח הגבוה של הנורמה, אבל עדיין בנורמה.
יש כמובן לבצע את שאר הבדיקות המתבקשות בשלב זה, ולהמשיך לקוות לטוב.

ראיתי שעברו כמה ימים מאז ההודעה שלך. מתי צריכות להגיע התשובות לגבי בדיקת הדם המשולבת עם השקיפות?

מחזיקה אצבעות להמשך הריון תקין

שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

עוד אין תשובה.....

עשיתי את הבדיקה ביום רביעי.
כבר יום שני, המעבדות היום גמרו לעבוד...... ואין תשובה.....

איזה יופי של בשורה.אני ממש שמחה בשבילך.

לגבי המקרים הקודמים שלך,ממש ממש קשה.איך התגברת עליהם,ואיך תופסים אומץ,והולכים לבדיקות הפעם?כמובן,שלא חייבת לענות,ובכל מקרה,כל הכבוד!!!

מנסה לענות

מנסה...... כי אין לי ממש תשובה.
אני חושבת שהתשובה היא אמונה. אני אישה מאמינה. האמונה היא עוגן הכי משמעותי בחיים כרגע. לא יודעת איך הייתי מתמודדת אחרת.

אני הולכת לבדיקות כמו שהלכתי פעם שעברה......
אני כותבת ומוחקת, כותבת ומוחקת..... לא ממש יודעת להסביר. מצד אחד אני פסימית ומכינה את עצמי לגרוע מכל, אבל מרגישה שבסתר ליבי אני לא באמת חושבת על הגרוע אלא מדמיינת את הטוב.....

ועוד משהו, אין לי רגעי התלבטות בנוגע להמשך. אני אמשיך לנסות כל עוד יהיה מותר לי רפואית. בזאת אני בטוחה.

shira3121

New member
איזה יופי

ולגבי המדידה גם אצלי מדדו כמה פעמים ורשמו את ההר גבוהה. ו 2.3 זה סבבה לגמרי

למעלה