שקית להכנת חלב שקדים ושאלות נוספות לגבי הנושא

נסיה 5

New member
שקית להכנת חלב שקדים ושאלות נוספות לגבי הנושא

שלום לכם,
האם אפשר להשתמש בבד חיתול טטרה כדאי להכין חלב שקדים או כל חלב אחר, או שעלי לקנות שקית בד מיוחדת לניקוז החלב שייצא ואם כן, איפה אפשר בירושלים למצוא שקית בד?
האם צריך לקלף את השקדים ולהשרות במים למשך לילה שלם ובאותו נושא יש להשרות גם אגוזי מלך/פקאן קשיו או כל דבר אחר?
ושאלה נוספת לזה מומלץ לי לדפוק עם פטיש שניצלים או לטחון במעבד מזון את השקדים לפני שאני מכניסה למערבל?
כמה זמן נשמרים השקדים שיישארו מחלב שקדים כדאי להשתמש איתם במשהו כמו לעוגות/עוגיות או כל דבר אחר?
המון תודה
 

ladybug6

New member
חיתול טטרה זה מצוין להכנת גבינות/חלב צמחי

את השקדים מומלץ לקלף, אם את מתכוונת להשתמש בעיסה שנשארת אחרי הסינון.
ההשריה היא לכמה שעות כדי לרכך את השקדים, כי הם קשים יחסית. לקשיו מספיק שעתיים-שלוש. אגוזי מלך לא ניסיתי אף פעם ויש לי תחושה שהם יהיו קצת מרים בפני עצמם.. כדאי לבדוק מתכונים יותר מדויקים בגוגל. אבל עקרונית כן, משרים את האגוזים כדי לרכך אותם, שיטחנו כמה שיותר טוב. אם הם מושרים לא צריך לשבור אותם לפני הבלנדר.
אין לי מושג כמה זמן השאריות של השקדים נשמרות, אני שמה במקפיא ואז זה נשמר הרבה זמן (חודשים..).
אפשר להשתמש בהם לבצקים, עוגיות, וכו'.
 

נסיה 5

New member
המון תודה


 

נסיה 5

New member
ישששששש הצלחתי!!!


הכנתי כוס שקדים שמצאתי ונראו לי שצריך לנצל אותם מיד (קניתי הרבה בגלל שהייתי צריכה לשאוב חלב עבור הבן שלי אמרו לי כולם שזה מוסיף חלב וזה הוסיף לי אבל נשארה עוד כמות מהתקופה ההיא...)
הרתחתי מים ושמתי על קופסא שהיו בה שקדים השריתי למשך חצי שעה ואחרי זה קילפתי כפי שכתבת לי...
שמתי מים נקיים על השקדים ושמתי את זה במקרר למשך כמעט 5 שעות
לקחתי בלנדר רגיל ומשם שמתי את השקדים, 3 כוסות מים, כף תמצית וניל טבעית שעלה לי 55 שקל!!! (לא קונה כזה יותר אחרי שייגמר) 2-3 כפות תמצית אגבה 2 תמרים ו4 כוסות מים עירבלתי שמתי במסננת ראיתי שלא מוצלח אמרתי יאללה חיתול בד טטרה וזה עבד מעולה!!!
אחרי שנשאר מהשקדים אמרתי אני אכין מזה עוד משהו ואז יצא לי בצורה מאוד מאולתרת:
8 תמרים, חופן של פקאן, כף תמצית וניל, כף קפה נמס, 2 כפות קקאו טבעי, כמה מטבעות של שוקולד מריר של חברת קקאו טבעי, ומעט מאוד מים עירבלתי את הכל יצאו לי קצת חתיכות של השוקולד והפקאן אבל היה ממש טעים... גיליתי שזה יצא רטוב מדי ואחרי מלחמה גדולה האם להוסיף ביסקוויטים או לא וויתרתי (בגלל הסוכר וסתם פחמימות מיותרות לגמרי) ואחרי 4 שעות במקרר כידררתי לכדורים קטנים ביותר בגודל של אצבע (אני סוכרתית ולא רוצה להעמיס יותר מדי על הסוכר שגם ככה גבוה) אני מקווה שאפשר להקפיא
שאלתי את בעלי מה דעתו הוא ואני הופתענו ממש לטובה וייתכן שאנחנו נתחיל לאמץ קצת את הגישה הטבעונית....
איזה כיף לגלות עולמות חדשים וטובים יותר!
ושוב תודה לך!!!
 

ladybug6

New member
כל הכבוד


נשמע מצוין.
רק קחי בחשבון שאת חלב השקדים צריך לצרוך תוך 2 עד 4 ימים (זה החסרון היחיד שלו בעיניי).
תתחדשי! :)

השלב הבא - פטה שקדים...
 
למעלה