שקלול מקצוע מורחב לנבחני משנה

שקלול מקצוע מורחב לנבחני משנה

שבוע מעולה לכולם,

בשבועות הקרובים אני עומדת להרחיב היסטוריה וספרות מ-2 יחידות החובה ל-5 יח"ל. מישהו יודע, ממקור מוסמך וברור, איך נעשה תהליך השקלול ואילו ציונים מגיעים לאוניברסיטאות?

נאמר שב-2 יחידות ספרות יש לי ציון X, אך - אבוי!, 3 היחידות הנוספות שניגשתי אליהן מורידות לי את הציון משמעותית כך שהציון המשוקלל שלי ב-5 יח"ל נמוך מהציון ב-2 יח"ל. מה קורה? יש אפשרות לבקש להתעלם? לבטל? עד כמה יש לי שליטה על זה?

תלמיד10

New member
תשובה

האוניברסיטה מתחשבת בציונים סופיים משוקללים בלבד. השקלול נעשה על ידי משרד החינוך, וניתן לך לבקשתך במסמך רשמי שאותו ניתן להעביר לאוניברסיטאות. בנוסף, משרד החינוך מעביר את הציונים הסופיים לאוניברסיטאות באופן ממוחשב. לצערי אין פירוט של התהליך בשום מקום מוסמך (ככל הידוע לי), מלבד בידיעוני האוניברסיטאות בהם מוצהר שמשרד החינוך מעביר את הציונים.

האוניברסיטה מתחשבת בממוצע בגרויות אופטימלי. לכן, אם יש לך ציון סופי ב-2 יחידות - תוכלי להציג אותו לאוניברסיטה ולא את הציון ב-5 יחידות, אם הוא עדיף מבחינתך (יצוין שהציון ב-5 יחידות בדרך כלל יעלה את הממוצע אפילו אם הוא נמוך יותר, בשל הבונוס). עם זאת, יש לבדוק פרטנית אם הם יתעלמו מציון ב-5 יחידות שיועבר להם על ידי משרד החינוך, ויתחשבו בציון ב-2 יחידות שיוצג להם על ידך, אם הוא ישפר את הממוצע - שכן זה המצב ברוב המוחלט של המקרים, אך אני לא יודע ספציפית האם עושים זאת גם במקרה של הרחבת מקצועות חובה.

למעלה