שקלתי להצביע עבורכם,

רן333

New member
שקלתי להצביע עבורכם,

כפי שעשיתי בבחירות הקודמות, אבל אז גיליתי שני דברים שמטרידים אותי מאוד: 1. קיימת זיקה כלשהי ביניכם בין האג'נדה של "זכויות בעלי החיים". קיים, למשל, המסמך **הזה**, שמדבר, בין היתר, על "מניעת הסחר בחיות מחמד", על "איסור קיום בתי/חוות גידול של בעלי חיים למעבדות". 2. שמעתי שאתם מתנגדים לגידול של חיות המוגדרות כ"חיות בר" (למשל: נחשים, לטאות וצבים), כולל כאלה שמקורן בחוות גידול ובריבוי על-ידי מגדלים פרטיים. אשמח לקבל מידע נוסף אודות עמדותיכם ביחס לשני הנושאים הנ"ל.

בעלי חיים

שלום רן, ראשית ברוך הבא. לגבי המסמך שלנו, העניין של סחר בע"ח עלה בסיעף 4 בהקשר של הסברה ועלאת המודעות ותו לו . לגבי חוות גידול לניסוי בבע"ח, אנו אכן מתנגדים לקיומים של חוות גידול של בע"ח למטרות ניסוי בהם. ככל הידוע לי קיים רק מקום אחד כזה והוא חוות מזור. הנה הסיעף במצע שלנו שעוסק בנושא לא רואה בו כל התייחסות לנושא של גידול חיות בר שמקורם בריבוי ע"י מגדלים פרטיים. מהיכן קיבלת את המידע? תודה, דרור

רן333

New member
תודה.

את המידע בנושא גידול חיות-בר קיבלתי מחבר שפנה אליכם בנושא. להלן ציטוט מתוך התגובה שקיבל, בחתימת הדס שכנאי: "אין לנו בעיה עם גידול חיות כמו חתולים או כלבים לעניין חיות בר אנחנו ממש לא בעד מקומן של חיות אלו בטבע או בתנאים של גני חיות מוכרים ומוסדרים כמו הספארי או גן החיות התנכי בהם יש צוות טיפולי היודע איך לטפח בעלי חיים אלו ולתת להם חיים דומים לחיים בטבע אנחנו בעד השבה של חיות בר למקומן הטבעי" בעניין מניעת הסחר בחיות מחמד, כתבת דבר כזה: "העניין של סחר בע"ח עלה בסיעף 4 בהקשר של הסברה ועלאת המודעות ותו ל[א]". עכשיו: א. ההסבר שלך לא ברור לי. "הסברה והגברת מודעות" למה בדיוק? לכך שיש לאסור את הסחר בחיות מחמד? אם כן, לא ברור לי מדוע אתה מפחית מחשיבות הנקודה הזו (כפי עולה מהשימוש שלך במלים "ותו לא"). ב. ההקשר שבו נכתב סעיף 4-א' ב"מסמך 8 העקרונות" שלכם יכול להיות מעניין וחשוב, אבל זה לא משנה את העובדה הבאה: בסופו של דבר, הניסוח שלכם הוא כזה (ההדגשה שלי): "העלאת המודעות לזכויות ורווחת בעלי החים בארץ, ולמניעת סחר בחיות מחמד ." אם אינכם תומכים במניעת הסחר בחיות מחמד - לגמרי לא ברור לי מדוע כתבתם דברים כאלה. ולנושא הניסויים בבעלי-חיים - האם אתם מתנגדים לכל ניסוי שהוא, כולל במסגרת מחקרים רפואיים שעשויים להציל חיי אדם, או במסגרת בדיקת חומרים המשמשים בתרופות ובתכשירים המיועדים לשימוש אנושי? אינני בקיא בתחום חוות הגידול של חיות מעבדה או בעניינה של חוות "מזור". אבל אם אינכם מתנגדים לניסויים מהסוג שתיארתי - מניין, לדעתכם, אמורים להגיע בעלי-החיים המשמשים במסגרת אותם ניסויים?

חיות בר

מן הציטוט שהבאת כאן אי-אפשר להבין מה השאלה שהדס נשאלה? לדעתי זה פסול להביא רק את התשובה בלי השאלה מדיוקת! עמדת המפלגה היא כפי שמונסח במצע. אני יודע שיש מערכת ברט"ג שאחראית על סחר בחיות בר ומפקחת על הנושא. אם כפי שאתה טוען יש מספר אנשים שמגדלים ומרבים חיות בר מסיומות שתורבתו ואין פגיעה בטבע בגינם או ברווחתם של חיות אלו אז זה בהחלט אפשרי שיגדלו חיות אלו כחיות מחמד. זאת בתנאי שהכל עבר את האישורים הדורשים ולחייה לא נגרם סבל כלשהו. עם זאת אנו נפעל שחיות בר מקומיות מוגנות, כמו צבים לא יגודלו בשבי אצל אנשים פרטיים. לגבי הסחר, סעיף 4 באמנה מתייחס ליום זכויות בעלי חיים. ואני חושב שהגברות המודעות לגבי מניעת סחר חיות מחמד היא בהחלט דבר מבורך שצריך להיות חלק מיום כזה. אני לא מומחה גדול לנושא אבל לפי מה שאני מבין במקרים רבים לסחר בחיות מחמד מתלווה פגיעה בהם. תודה, דרור

munge88

New member
ומה בדבר חוות גידול

לאכילה? פשוט נכנסתי לקישור מהבאנר למטה ולא מצאתי שם שום מידע, סתם כרזה

בורכה הבאה

שלום מנגו, אני ממליץ לך לקרא את הסיעף במצע שלנו שעוסק בנושא... משפט אחד משם "הירוקים יפעלו בנחרצות למיגור שיטות גידול הכרוכות באכזריות בלתי סבירה כדוגמת פיטום אווזים וברווזים וגידול עגלי חלב." תודה, דרור

מרסלו1

New member
ואיך בדיוק יפתחו תרופות או

"חלקי חילוף" מבע"ח, אני גם בעד הפסקת הניסויים לצרכים מטופשים כמו איפור ופרוות אבל בכל זאת צריך להשאיר את המינימום ההכרחי להצלת בני אדם.

ברוך הבא

שלום מרסלו, אנו מציעים שתהיה ועדה לנושא שהטענות של גורמים לגבי ניסויי מיותרים יבדקו לעמוק. תודה, דרור

נצל"ש - עוד שאלה על בעלי חיים

היי, עוד שאלה מקול פוטנציאלי... מה קורה לגבי חקר מחלות ומחלות ממארות בפרט? כידוע בד"כ מנסים את התרופות קודם על בעלי חיים. אני אישית מתנגד לניסויים בבע"ח לצורך נניח פיתוח דיאורדורנט חדש, אבל תומך בניסויים לצורך פתרון מחלות. במצע שלכם רשום: "נפעל להקמת ועדה בראשות המשרד לאיכות הסביבה שתבדוק חלופות לניסויים בבעלי חיים ותגבש קווים מנחים לביצוע חלופות אלו." אם אנשי המדע והרפואה יאמרו בכל תוקף שחייבים לנסות על בע"ח לצורך לימוד המחלה ופתרונה, האם עדיין תתנגדו? תודה

ברוך הבא

שלום סופר סתם, אנו נשמח מאוד אם תקום ועדה כזו, אני בטוח שאנו נדאג שיהיו בועדה אנשים שייצגו את כל התפיסות שקיימות בנושא. אנו נפעל שישעמו כל הדעות ויספק כל המידע מן הארץ ומן העולם. לגבי מסקנות אלו ואחרות של הועדה זה בעיייתי להתייחס לפי שהוועדה קמה. תודה, דרור

שאלה נוספת בנושא

ותודה על התגובה. האם יש לכם דעה מגובשת על ניסויים בבע"ח לצורכי רפואה? אם כן, מהי?

ניסויים רפואיים

אם הייתה לנו דעה ברורה היינו כתבים אותה. בגלל שיש בנושא זה דעות שונות של מומחים נרצה שבועדה כזו יהיו בכירי המומחים שקשורים לנושא כך שהעניין יבדק לעומק. אנו בהחלט נתייחס בכבד ראש למסקנות של ועדה כזו... תודה, דרור

למעלה