שקע בראש

שקע בראש

יש לי תינוקת עוד מעט בת שלושה חודשים השבוע גילינו שצד אחד של הראש מאחור שטוח וצד אחד יותר עגול , הילדה ישנה בד"כ על הצד השטוח יותר , לאחר הגילוי אני מנסה להשכיב אותה על הצד העגול יותר ע"י כרית. רצוי לציין שהשקע לא היה אחרי הלידה אלא רק הופיע לאחרונה. 1 האם זאת הסיבה שנוצר שקע בראש או שאין קשר ? 2. האם זה יעבור ? 3. צריך לגשת לרופא?

שקע בגולגולת

מן הסתם את צודקת והשקע המודבר הוא עניין תנוחתי שהתפתח עקב השכיבה על צד אחד בלבד. בהחלט רצוי לנסות ולהשכיב את התינוקת עם הצד השני ורב הסכויים שהשכבה כזאת תעזור והשקע יעלם. עם זאת רצוי לקחת את התינוקת לבדיקה כדי לודא שלא קיימת סיבה רפואית לכך שהיא שוכבת רק על צד אחד. האם תנועות הצואר חופשיות לחלוטין..

שקע בראש - המשך

ברצוני לעדכן כי ביקרתי אצל רופא הילדים והוא בדק את תנועות הצואר והן חופשיות לחלוטין הילדה פשוט עצלנית לכיון אחד , הוא גם המליץ לי להשכיב רק על הבטן או על הצד השני , הילדה מתנגדת לישון על הבטן ויוצרת התנגדות גם לצד השני . הראש שלה ממש שטוח בצד אחד. 1. האם יש סיכוי שהראש ישאר כך כול החיים גם אם אני החליף צדדים? 2. מה לעשות עם שנת לילה ? 3. הרופא הזכיר עניין עם רצועה שנסגרת בצד אחד ? צריך לחשוש?

השטחה בגולגולת

שלום דותן אני מסייגת את דברי מראש שכן כמובן שלא ראיתי את התינוקת ולא בדקתי אותה ולשאלותיך: קיימים מצבים די נדירים בהם נסגרים התפרים בגולגולת מוקדם מהרצוי. תפרים אלו מחברים בין עצמות הגולגולת והעובדה שהם פתוחים מאפשרת לגולגלת לגדול. כאמור לעיתים נדירות נסגר תפר אחד או יותר מוקדם ואז יש מקום להתערבות. אם התופעה לא משתפרת תוך פרק זמן קצר יש להרחיב את הבירור ולבצע הדמייה בדרך כלל מבצעים CT גולגולת כדי לבדוק האם התפר אכן סגור. הפתרון במצבים אלו הוא כירורגי ולא מאוד מסובך ( לא מדובר בניתוח מוח!!). לשאלתך הבאה מדוע לא לבצע CT מיד ועכשיו- התשובה היא קרינה גדולה יחסית. במידה ואתה מאד מודאג ולא ניכר שיפור בקש הפנייה לנוירוכיורג ילדים. כדאי לגרות את התינוקת להסתכל לכוון הנגדי. התינוקת שוכבת כך שעליה להסתכל לצד שאינו פונה לקיר... לעמוד לידה ולגרות אותה לסובב עצמונית את הראש. בכל מקרה!!!! וזה מאוד חשוב!!!!לא ואני מדגישה לא!!!! להשכיב את התינוקת לישון על הבטן!!!!

שופי 27

New member
שאלה- האם התנגדותך לשינה

על הבטן היא רק לשעות הלילה? ביתי נהנית לישון במהלך היום על הבטן- מקל על כאבי הגזים. בלילה היא תמיד ישנה על הגב.

שינה על הבטן- מסוכנת

הסיבה בעטיה התנגדתי נמרצות להשכיב תינוק לישון על הבטן היא ששינה על הבטן נמצאה כגורם הסיכון המפורסם והמטופל ביותר בשנים האחרונות למות עריסה המלצת הרופאים בכל העולם לאחר מחקרים רבים היא חד משמעית – יש להשכיב תינוקות על הגב בחדשי החיים הראשונים. מחקרים גדולים הראו ירידה ניכרת בשכיחות תסמונת המוות בעריסה כאשר התינוקות מושכבים על הגב- ירידה של עד 35% במחקרים גדולים בארה"ב. לא ברור מדוע תינוקות השוכבים על בטנם או הצד חשופים יותר לתסמונת המוות בעריסה. ואגב- ההמלצה היא לא להשכיב תינוקות לישוןגם על הצד! שינה על הגב!!!

למעלה