שקרים של ילדים והעלמת מידע

inbal65

New member
שקרים של ילדים והעלמת מידע

היי..אני חדשה במערכת-יש לי שאלה, יש לי ילדה בכיתה ג,בתחילת השנה ציוניה היו בסביבות ה-90 ומעלה,בחודש האחרון ילד מהכיתה הציע לה חברות ומאז הילדה מעופפת,היא לא מרוכזת וציוניה התחילו לרדת בצורה משמעותית. היא מעלימה מבחנים מחשש שאכעס עליה,היא משקרת לי ולא מספרת לי כלום לעומת מה שהיה שהינו חוות הכל יחד. אני שומעת הכל מחברות ואז באה אליה בגישה-איפוא?זה נכון?ואז מתחיל הבלאגן... מה לעשות?איך להעניש-אם צריך? חייבת עזרה... ענבל

יחסים האתגר : "כי בחיים הכול יחסים"....

שלום רב ענבל, הילדה זקוקה להבנה ולאמפטיה שלך. בניגוד לעונשים היא זקוקה לקשר חם, אוהד ומבין. החופש הגדול קרב ובא וזו הזדמנות שלך לחזק את הקשר בשיחות בהם תשתפי אותה על עולמך, ספרי לה על ילדותך, יתייעצי איתה, הדגישי בפניה את הטוב שבה, את היכולות והכוחות שלה. אט אט עזרי לה לארגן את סדר היום כך שתוכל גם לעסוק בחובות ובמשימות שלה וגם להנות מחברות. בהצלחה, עינת

inbal65

New member
תודה..

היה לי קשר כזה של חום ואהבה..והכל התנתק מהידרדרות בלימודים והקושי שלה להתמודד גם עם הלימודים וגם מבחינה חברתית..אבל אני אשתל לבוא בטוב ובחום ולעלות לה שוב את המורל שלה ... תודה ענבל

יחסים האתגר

שלום ענבל, על בסיס של קשר חם ואוהב הכל פתוח. ילדים שחווים מערכת יחסים טובה וחמה פנויים רגשית למשימות החיים. ילדים שחווים חוסר הבנה, ביקרת, תסכול ובעיקר חוסר קבלה עסוקים בכאב של עצמם ומחפשים כל דרך להפיג את הכאב, ולהתחבר אלינו. למשל, בטעות הם מבינים שבאמצעות שקר (הפכי את האותיות) הם יזכו ב-קשר. לא יכינו שיעורים יזכו בהתיחסות. כאשר הילדה תרגיש חימום ביחסים והתיחסות חיובית היא תפנה את האנרגיות שלה בחזרה לאפיקים חיוביים. מדבר אלייך? עינת. .

inbal65

New member
כן זה אכן מדבר אליי

למדתי המון ואני הולכת להחזיר את החום והאהבה לבתי,אכן העברתי לה ביקורת בלימודים שהדרדרו..וזה לא היה בסדר. תודה..ואיישם את מה שנאמר. ענבל

אני שמחה לשמוע!

ענבל, א. אני שמחה לשמוע! ב. אני מאמינה ובטוחה שהכול יחזור למקומו בשלום. ג. עדכני אותי... שאלות נוספות יתקבלו בשמחה עינת עינת

למעלה