אלימות, שקרים ווידיאו טייפ
נדמה לי שכבר הספקנו לדוש בשאלה של "האם לקלל זה אלימות". הסוף של זה, אם אני זוכר נכון, היה משהו בקווים הכלליים של "אפילו אם זה חרא לקלל וזה יכול לגרום לנזק ממשי, הקריטריונים שלפיהם אנחנו מודדים את זה צריכים להיות שונים מאשר אלימות פיזית". אז מין הסתם, שקר לא יכול להיות מעשה אלים. זה מסריח, זה מגעיל, אבל זה לא אלים. נדמה לי שההגדרה הראשונית שהשתמשנו בה לאלימות היא "פעולה שנעשית מתוך כוונה להרע". זה גם איפשר לנו קצת מקום לתימרון בשאלה של "הגנה עצמית", וגם סידר כמה דברים אחרים. מה שכן, עולה השאלה אם מילה (מדוברת או כתובה) יכולה להחשב לפעולה. ושוב, כבר דיסקסנו את זה. אז נכון. לשקר זה רע. אלימות זה גם רע. כל מה שאמרתי עד עכשיו זה שזה לא אותו הדבר. אז מין הסתם אי-אפשר לשים אותם זה-מול-זה על מאוזניים. שקר אחד קטנטן יכול למנוע מעשה אלים גדול בהרבה (למשל: אתה עומד ברחוב. פתאום אתה רואה מישהו מוכה, חבול ומדמם רץ לכיוון אחד. אחרי שהוא נעלם מגיעים עוד עשרה עם אלות וסכינים עם דם עליהם. לא נראה לי שהייתי מרגיש רע עם לספר להם שהוא הלך בכיוון האחר). ולהיפך. אבל לא משנה. מה שאני מנסה להגיד זה שאי-אפשר לשאול שאלות מנותקות כ"כ. אנשים דתיים יכולים לפתוח את הספרים שלהם ולהתחיל לצטט לך. אבל אתאיסט ננטש לבדו בעולם וכו' וכו'.