שקרנות פתולוגית

danakama10

New member
שקרנות פתולוגית

ניתקלתם בתופעה המוזרה של אנשים שמשקרים סתם? לא שקרים שנועדו למנוע או לצאת ממצב לא נעים, לא שקר שאמור לקדם אותם. סתם, מנדבים אינפורמציה שכוללת שקרים מטופשים שלאף אחד לא איכפת מהם. למשל, אומרים שאכלו סטייק בצהריים בעוד שלמעשה אכלו עוף. אומרים שיש להם אוטו הונדה בעוד שיש להם טויוטה. ואני לא מדברת על בלבול או זכרון מוטעה, אלא על שקרים מטופשים מכוונים.
ניתקלתי בזה לאחרונה ואני פשוט לא מבינה מה המוטיבציה בשקרים כאלו?

Boston Guy

New member
את כנראה מתכוונת ל COMPULSIVE LIAR, לא בהכרח "פתולוגי"

זו עלולה להיות התנהגות קומפולסיבית - ויש הרבה צורות של התנהגות כזו שאנחנו נתקלים בהן יום יום: כירסום ציפרניים, קניות, אכילה, OCD ועוד הרבה.

יש כל מני דיעות ותאוריות על "למה הם עושים את זה" - וכנראה שאין סיבה אחת שנכונה רוחבית לגבי כל מי שמתנהג בצורה הזו.
חלק מחפשים "למצוא חן" (להגיד לך מה שהם חושבים שאת רוצה לשמוע).
חלק מחפשים "לפאר את עצמם" כדי להרגיש טוב עם עצמם.
חלק מקבלים איזשהוא סוג של "באזז" מהריגוש של "לרמות מישהו"
ויש אנשים שעושים את זה בלי סיבה - כי זה הפך להרגל אצלם...

וזה רק אצל אנשים שנמצאים בחלק ה"שפוי" של הספקטרום. לצערנו אנחנו זוכים בחדשים האחרונים (היום הייתה אפיזודה כזו) להדגמה של איך זה עובד אצל אנשים שאינם נמצאים במקטע הזה של הספקטרום.

בילבי75

New member
גם לי יצא להיתקל באנשים כאלו

אני חושבת שזה נובע מבעיה נפשית. בוסטון גיא היטיב לתאר אותם והמשותף לכל האנשים האלו שהם אנשים אומללים. אם יש להם הצורך לפאר את עצמם או למשוך תשומת לב כל הזמן, אז הם פשוט אומללים.
אני יודעת שזה מטריף ולא נעים להיות בחברת אנשים כאלו, אבל אי אפשר לשנות אותם, לצערי.....

שיבושם להם, אם מחליטים לשקר על דברים כאלה שברור

שלא נכונים. לפעמים אנשים נתקעים על שקרים עד שמאמינים לעצמם ומבחינתם זו האמת הגמורה.
&nbsp
לכי תביני מה עובר להם בראש

mumfor4

New member
ברור ואני בדרך כלל מנערת

אותם מחיי. שקרן כזה צריך שיהיה לו זיכרון מעולה. לדעתי זאת מחלה

shuttles3

New member
כשהייתי בצבא, היו הרבה כאלה סביבי

מאז עברו כמה וכמה שנים ואו שכבר אין כאלה סביבי או שאני לא מקדישה להם יותר מידי מחשבה ולכן מתעלמת לחלוטין. מכירה הרבה אנשים שמנסים לשכנע את עצמם (וכנראה מצליחים) בכל מיני דברים ולי זה יכול להיראות כשקרים. אני בוחרת לראות במצבים כאלה תמימות או... טפשות. לא שקרנות.

למעלה