שקר או לא ?

פומה10

New member
שקר או לא ?

אני עם חברתי בערך חצי שנה. יש לי איזה ידיד שהיא לא סובלת אותו היות והוא סיכסך בנינו וגרם לנו גם ללא מעט מריבות. בכל מקרה הקשר איתו דיי רופף והיות התקשרתי אליו לגבי משהו. הוא התקשר בחזרה כאשר הייתי עם חברתי.בפעם הראשונה לא עניתי לא.היא שאלה אותי אם זה בגללה ואמרתי שלא ובנוסף שאין לי מושג למה הוא התקשר. בכל מקרה הוא התקשר שוב והחלטתי לענות לו.כאשר חברתי שמעה את השיחה היא התעצבנה ואמרה ששיקרתי לה. הסברתי לה ששיקרתי לה משום שאני יודע שהיא לא סובלת אותו ולא רציתי לדבר איתו לידה. התשובה היתה אה אז יותר טוב לשקר. אני לא תופס את העיניין כשקר אלה כשקר לבן.הרי אם אתה נמצא עם אדם מסויים ואתה יודע שהוא לא אוהב אדם אחר אז תגיד לאדם שאיתך אני לא עונה לו בגללך? מה ירגיש אותו אדם? לדעתי שמסתירים ממנו משהו. משיהו יוכל להסביר מדוע יש כ"כ הרבה כעס? מה בסה"כ עשיתי -ניסיתי לצמצם את היותי בקשר עם אדם שהיא לא סובלת. (דבר שדי נכון למען האמת כי אני בקושי מדבר איתו). חוץ מזה האם לדעתכם זה שקר או שקר לבן ? לאור העובדה שאני לא יכול לחזות תגובה של אדם שבד"כ היא כעס, איך אני יכול שלא להסתיר דברים? נכון שהבטחתי שאני לא יסתיר ממנה דברים אבל כאשר אדם מסרב להבין דברים אני לא יודע כיצד לנהוג איתו על מנת שלא יצא ריב שוב.אם כל דבר שאני עושה לא כמו שהיא רוצה מכעיס אותה אז מה עושים ? יש לציין שהבהרתי לה מס' פעמים שזו התחושה שלי,כלומר כאשר אני עושה משהו שלא לראות עניה היא ישר כועסת.

Vdrums

New member
למה אתה בקשר עם בן אדם שסיכסך בינך

ובין חברה שלך? אתה גם קורא לו ידיד ולא חבר. כנראה שהוא לא ממש קרוב אליך.

פומה10

New member
נכון הוא לא חבר

חבר לא עושה דבר שכזה. דבר שני הקשר שלנו הוא בעיניינים טכניים בלבד: 1.הוא עובד כטכנאי בחברה סלולארית ורציתי לשדרג את המכשיר שלי -אז שאלתי אותו איזה מכשיר אמין ולא נמצא כל יום במעבדה. 2.הוא אלוף בקבלת מלגות אז התקשרתי אליו לגבי קרן מסויימת שמעניקה מלגה ושאלתי אם הוא מכיר אותה ואם הם אמינים כי פשוט הפעילות וזמן הפעילות שצריך לעשות בתמורה לקבלת מלגה נשמעה לי מוזרה.אז התקשרתי לשאול אם הוא מכיר את המלגה. ככה ביום יום אנחנו לא מדברים לא מבלים יחד. האמת היא שיש קצת אמת בדבריו לגבי ההתנהגות של חברתי-הוא אמר לי כמה פעמים שההתנהגות שלה יחסית ילדותית לגילה.אולי היא סופר חכמה וסופר נחמדה אבל לריב על דברים מסויימים במקום לדבר ולהבליג היא הולכת עם הראש בקיר וחושבת שהיא צודקת למרות שגם בצד השני יש קצת צדק. בתחילת הקשר הייתי מספר לו הרבה דברים עד שקרה הפיצוץ.כל הזמן הוא אמר שתבין שהיא צריכה לקחת דברים יותר בקלות ולא לכעוס כל הזמן.

Vdrums

New member
קיצר יש לך אינטרסים אחרים לשמור איתו

על קשר. תעשה חשבון מה יותר חשוב לך, המילגה והסלולרי או חברה שלך. לפי שאר התגובות, יש לך קצת דברים ללבן עם חברה שלך וזה הזמן לעשות את זה. אחרי חצי שנה מכירים את הבן אדם השני וזה הזמן לראות לאן זה הולך.

magenta73

New member
זה לא שקר לבן

זה שקר. ואם התקשרת אליו רק בשביל עיניינים תכניים, היית אומר לה, אני צריך ממנו עזרה בעיניינים תכניים. אתה מראש החלטתה בשבילה איך היא תגיב או תרגיש, ולכן שיקרת, ואז אתה עוד לא מבין למה היא כועסת. אני לא חושבת שיש בניכם אמון או כבוד, האמת. כדאי שתתחילו לעבוד על זה. מותר לך להיות בקשר גם אם אנשים שלא כ"כ מוצאים חן בעיניה, אבל - הכל במידה.

סאפיריי

New member
תגוובה :

לפי דעתי לא היית צריך לשקר לה , כי שמשקרים המצב נהיה יותר גרוע ! עדיף להגיד את האמת ולהגיד גם לחבר שלך כשאתה עם חבררה שלך שלא יתקשר או שפשוט לא תענה לו כשהו יודע שחברה שלך אצלך. מצד שני גם החברה שלך לא יצאה כל כך בסדר כי היא לא צריכה לעשות מי זהעניין זה שהיא שונאת את החבר שלך זה לא אומר שאתה צריך לשנוא אותו ולא להיות חבר שלו. מקווה שעזרתי לך ; ]

למעלה