שרוול אחרי שרוול

אופירA

New member
מנהל
שרוול אחרי שרוול

מישהו עשה או מכיר מישהו שעשה?
כלומר מישהו, שאחרי שעלה במשקל שוב, מספר שנים לאחר השרוול, עשה ניתוח חוזר של שרוול.
מכירים את הפרוצדורה הזו?
כמה ניסיון יש איתה? האם היא חלוצית?

מנתחת פרטית באסותא זה יכול להיות רק ד"ר רזיאל, או שגם אחרות מנתחות באסותא?
אם מדובר בד"ר רזיאל, האם היא מנוסה בניתוחי רביזיות?

האם שרוול אחר שרוול לא מסוכן לבצע, כיוון שרקמת הקיבה שהתרחבה שונה מהרקמה המקורית לפני שהתרחבה?

תודה לכל מי שיכול לשפוך אור על הנושא הזה.
מכירה יהודי בן 51 שהולך לעשות את זה, ורציתי להבין במה מדובר, ולמה עושים את זה כשמדובר באדם שלא מתכוון להפסיק לאכול ולהרחיב את השרוול שלו שוב ושוב.
אני רוצה לידע אותו בכל מידע חיוני, מטעמי צער בעלי חיים (על אמא שלו, שהיא רק בת 70, ואיבדה את בעלה בגיל צעיר...).

ליבי3617

New member
מכירה

אבל מטעמי חיסיון אני מנועה מציון שמות כמובן

מכירה שרוול אחרי שרוול אבל הרגלים לא נכונים השאירו את אותו אדם עדיין במצב מלא עד שמנמן פלוס.

מי שביצע בעבר ניתוח כזה הוא ד"ר מינץ. אני לא יודעת אם ד"ר רזיאל מבצעת ניתוחים כאלה למען האמת.
אני יכולה לשאול את ד"ר מינץ אם הוא עדיין בשיטה הזו למרות שלא נראה לי.
כמובן אודיע לך את תשובתו בהקדם - האם אפשרי מבחינה טכנית והתנהלותית של המטופל (כלומר אם שווה) לעבור שוב את אותו ניתוח שנכשל.

במקרה הזה שציינת יש לי ספק גדול מאד אם איזשהו רופא יבצע את הניתוח למישהו שנכשל בגלל ההתנהלות שלו. אם הוא אוכל כל הזמן ומרחיב את השרוול, גם מעקף אפשר להרחיב (כך אמרו לי מספר רופאים) ועל הטבעת גם את יודעת שאפשר לעבוד.
כתבת בפירוש שהוא לא מתכוון להפסיק את ההתנהלות הזו, אז מי יוכל לעזור?

אופירA

New member
מנהל
אני בטח לא יכולה לעזור לו

מי יכול? רק אלוקים, ורק בדרך נס.
ההתנהגות הזו צפויה, ולא מפתיעה את מי שמכיר אותו.

אבל מה שלא מובן לי, זה שהמנתחת של השרוול (פרטית אסותא - זה רק רזיאל או שיש עוד מנתחות?) הציעה לו את השרוול החוזר.
מה קורה פה?
אם אני מבינה נכון מדברייך, אז הוא הולך להיות מהחלוצים בתחום?

ליבי3617

New member
לא מהחלוצים

כי יש תיעוד על ניתוחים כאלה כבר לפני שנתיים.. אבל בהחלט לא רבים.
מנתחת שרוול פרטית באסותא יש גם את ד"ר פייגין (ואולי עוד). על ההתנהגות שלו עם הניתוח - אני אישית לא הייתי ממליצה לעבור עוד פרוצדורה שסופה (מהסיפור שסיפרת כאן) להיכשל שוב.
וזה לא משנה אם זה טבעת, שרוול או מעקף.

אופירA

New member
מנהל
הוא לא שואל אף אחד מה הוא ממליץ לו...

והמנתחת הציעה לו שרוול חוזר.
שנתיים וניתוחים לא רבים זה מבחינתי חלוציות. אין אפשרות ללמוד מניסיונם של אחרים מה ההשלכות של ניתוח כזה.

מה את חושבת שטוב לאדם מסוג זה? לא כדאי לו לעשות עוד פרוצדורה ניתוחית שסופה להיכשל, זה גם אני מבינה.
השאלה, מה כן כדאי לו.
האם בעצם הדרך הנכונה עבורו שיעבור תהליך שינוי התנהגותי, למרות שבזמן הזה יסבול מהשמנה גדולה, ורק כשהתהליך יתקדם באופן שיהיה סיכוי שהפרוצדורה הניתוחית לא תיכשל - שיעבור את הפרוצדורה הנוספת?

אפשר להעביר להם את הטלפון שלך להתייעצות (סיכויים אפסיים שישתמשו בו...
)

ליבי3617

New member
בהחלט בהחלט

את תמיד יכולה להעביר את המספר שלי להתייעצות.

מה טוב לו? טיפול פסיכולוגי. ואני לא צוחקת.
אם אני הייתי הרופאה שלו (או אחת שהרופאה שלו הייתה מתייעצת איתה בנושא הזה) הייתי אומרת את דעתי ומסרבת לבצע ניתוח חוזר.
לא רק בגלל שזה ייכשל ושזה בזבוז של כסף ומשאבים.
בגלל שעוד ירידה ועלייה במשקל או חלילה נזק שהוא יעשה לקיבה המנותחת שוב - יכול להרוס לו את הבריאות.

בתל השומר היו מצבים של אשפוז קודם במחלקה להפרעות אכילה לפני הניתוח, אז בואי לא נחשוב בקיצוניות כזו.
אבל כן. בתור אחת שמבינה בנושא ומכירה לא מעט שטויות שמנותחים עשו (ולפעמים עלו להם בבריאות או בחיים שלהם) - הייתי ממליצה לרופאים לסרב לניתוח לפני שהנ"ל יעבור טיפול מקדים.

למעלה