שרוול בכללית...

birka

New member
שרוול בכללית...

הייתי אצל רופאת המשפחה, היא שלחה אותי לרופא כירורג ואמרה שהוא נותן הפניות לבדיקות הנדרשות.
האם יש לכם המלצה לרופא בכללית? - ראיתי את הרשימה באתר של הכללית, בעיקרון אחרי שאני עושה את כל הבדיקות, ורואים שאני "מאושרת" לניתוח- קובעים תור וזהו?

מבחינת עלויות- אם הBMI שלי הוא 40, הניתוח ללא עלות?

ו-שאלה אחרונה, מה נותן לי הביטוח המושלם...?

תודה!
ריקי.

ריקי ח5

New member
היי ריקי

אם בחרת כבר והחלטת ללכת על ניתוח שרוול אז בזה אני לא יכולה לעזור בהמלצות (יש פה כמה שעשו ניתוח שרוול כמו שמחה אם אני לא טועה),אבל אם את בוחרת בניתוח טבעת אני ממליצה לך על הרופא שלדעתי הכי מומחה בניתוח שכזה ושמו אבינוח.בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה!!!

אופירA

New member
מנהל
כללית ושרוול

הניתוח ללא עלות בבי"ח ציבורי, כלול בסל הבריאות ל-BMI40 ומעלה. אם יש פחות מזה (ואין מחלות נלוות להשמנה), אז אין ניתוח - לא בחינם ולא בתשלום. לא בציבורי ולא בפרטי.
בבי"ח פרטי יש עלות של השתתפות עצמית. הביטוח המשלים נותן את האפשרות להתנתח בבי"ח פרטי עם השתתפות עצמית.

כדאי לקבוע תור אצל מנתח כבר עכשיו, במקביל לבירור מה דורשת קופ"ח כללית. לא להסתמך על האתר. לגשת למשרד ולברר בדיוק.
כדי לבחור מנתח, תקראי סיפורים של משורוולים, ותחליטי איזה מנתח ואיזה בית חולים (בפורום השכן "קיצור קיבה-משורוולים" בתפוז).
המנתח בפגישת הייעוץ ייתן רשימת בדיקות, אבל גם הקופה תדרוש בדיקות נוספות, ותגיד לך איפה את צריכה לעבור וועדה.
המנתח יכול גם לקבוע תאריך לניתוח כבר מעכשיו. זה לא סותר את העובדה שעדיין לא קיבלת אישור. אם לא יתקבל אישור, תבטלי את התור.

הפניות לבדיקות נותנת רופאת המשפחה, אחרי שתפרטי לה את כל הרשימה של הבדיקות.
תורים למכונים של הבדיקות את קובעת, כשההפניות נמצאות בידייך.

birka

New member
אוקיי, תודה רבה!

אני בנתיים לא מצליחה לקבוע תור למרפאה הבריאטרית- אין תורים עד מאי..:S

אני רוצה להתחיל את "התהליך" הזה ברצף.. לא משהו זרוק לכל כיוון- נכון שלניתוח עצמו יש זמן, וכל ההשלכות של ביה"ח ציבורי.. אבל לבדיקות יש מרווחים עצומים.

ובמשרד לא יודעים איזה רשימה אני צריכה, בפורום השכן הפנו אותי למרפאה בריאטרית בבלינסון ששם מקבלים את הרשימה בצורה מסודרת. אבל כמו שכתבתי קודם, אין להם תורים זמינים (ואני כמובן יכולה להתקשר כל כמה זמן לבדוק ביטול... אבל זה קצת מעפן).

אופירA

New member
מנהל
סליחה, שלא יגידו לך לא יודעים!

זה ניתוח בסל הבריאות, והם צריכים לדעת. זה העבודה שלהם!
לא יודעים? שישאלו את מנהל המשרד. ושהוא ישאל את מי שמעליו!

אם גם אין לו מעוף להבין מי מעליו, אז תדרשי ממנו את הטלפון של המחוז שמעל הסניף, ותתקשרי לברר שם!
אין דבר כזה לא יודעים!!!

birka

New member
כן..:(

זו מרפאה של האוניברסיטה..
אני אנסה מחר במרפאה ליד הבית, אולי שם...
\
אוף, אני אוהבת את גוגל, למה אי אפשר לעשות את הכל ברשת? :p

(לא את הבדיקות, את הבירוקרטיה...)

רב-תודות!
(נראה לי שעוד אגיד לך את זה הרבה)

אופירA

New member
מנהל
כי זו קופת חולים כללית!!!

אי אפשר לסדר דברים בקופת חולים בלי קול גבוה, ויטמין P, אסרטיביות ועוד חומרים כאלה, שלא קשורים לרשת.
קופת חולים זה לא דג שאפשר לדבר איתו ברשת...

אפילו בקופ"ח מכבי הייתי צריכה "להסביר טוב" במשרד. אבל זה היה לפני 6 שנים, וזה לא היה בקול גבוה. אז מבחינתי זה עובר...

birka

New member
הייתי במכבי לפני כן,

בגלל שרציתי לעשות ניתוח- קיבלתי את אותן תגובות בדיוק.
עזבתי כי רופאה מקסימה הייתה ממש "אדיבה" לגבי המשקל שלי.. והתייחסה באופן כ"כ מגעיל שלא רציתי להישאר שם יותר.

אחותי עובדת במכבי, היא מספרת סיפורי זוועות על טופס 17 וכל מיני אישורים..

אופירA

New member
מנהל
בשביל רופא זיפת לא עוזבים קופה...

עוזבים רופא.
גם אני עזבתי רופא משפחה ליד הבית במכבי, והלכתי לרופאה אחרת. קצת רחוק (מה שעוזר לפעילות הגופנית...), אבל כדאי.

יש דברים שקופ"ח כללית טובה בשבילם יותר מקופות אחרות (למשל סכרת, ועוד דברים), ויש דברים שדווקא מכבי נותנת שירות הרבה יותר טוב (פסיכיאטריה, בריאטריה).
וגם קופות אחרות כל אחת מתמחה באיזה תחום שבו היא נותנת מענה טוב במיוחד, ובתחומים אחרים פחות.

birka

New member
צודקת,

אבל יש לי סלידה מהקופה אחרי זה, מה גם שלא מצאתי רופאה נורמלית במרחק סביר שאני יכולה להגיע לשעות קבלה שלה.. המרפאה באוני' נוחה לי.

E z e r

New member
המלצה למנתח

שלום ריקי,

אני עברתי ניתוח שרוול לפני שנתיים אצל ד"ר אנדריי קידר בבלינסון.
ד"ר קידר הינו מומחה בניתוחים בריאטרים ואני בהחלט ממליץ.
עקב הביקוש הגבוה התור ארוך ויש להתעזר בסבלנות, אך זה משתלם.

בהצלחה

birka

New member
תודה..

אני רוצה קודם לקבל רשימה מסודרת של מה עלי לעשות, ואז לקבוע להסתכל על מנתחים.. מסיבה כלשהי (לא רציונלית) זה נראה לי קצת זניח עכשיו.

E z e r

New member
למנתחים שונים ולבי"ח שונים יש נהלים שונים

לכן עליך לבחור מקום להתנתח בו ואז לקבל שם את רשימת המטלות.

birka

New member
צודק, אבל-

אם לבלינסון יש רשימת המתנה של 5 חודשים רק בשביל לקבל את הרשימה לבדיקות, אז אני מעדיפה לחפש מקום יותר עמוס..
הבעיה שאין את מי לשאול- כי כמו שאמרת, במשרדים של הכללית-לא יודעים.
הפנו אותי לסתם כירורג.

birka

New member
התקשרתי למרפאה של ד"ר מינץ'

היא אמרה לי שאין מה לדבר איתו לפני שאני הולכת להרצאה..
ממש דבילי- רק בבלינסון ובשרון.. או ללכת למקום פרטי.

שמחה37

New member
איפה את גרה?

גם ד"ר מינץ וגם ד"ר קידר הם מנתחים מומלצים.

יש לך את בוולפסון רופאים לא פחות טובים ד"ר שמעונוב ורופא נוסף שמנתח את שמו (שכחתי את שמו)

לכי לרופא משפחה קודם כל קחי את הבדיקות ותתחילי לקבוע בדיקות.

אם יש לך פייסבוק בקשי ממני חברות שמחה גניאר ואני אצרף אותך לקבוצה עם מנותחים טריים

שכל הפרוצדורה עוד טרייה אצלם

בהצלחה

שמחה

birka

New member
אצרף..תודה!

הרופאת משפחה שלי לא יודעת מה הבדיקות.. היא שלחה אותי לכירורג כללי..
גם במזכירות לא יודעים, וגם האחיות.
במשרד של ד"ר מינץ אמרו לי שהוא לא מוכן לדבר ללא השתתפות בהרצאה..

אני אשמח ללכת לוולפסון, הכי נוח לי...אבל איןם לי מושג איך מנעים את התהליך שם...

אופירA

New member
מנהל
קופת חולים כללית צריכה לאפשר לך ניתוח!

משרד הסניף זה הכתובת לברר את ההליך לאישור, או משרד המחוז.
אם צריך - תגיעי למנכ"ל הקופה. אבל מישהו צריך להגיד לך מי מאשר לך את הניתוח ואיך!!!

רופאת המשפחה לא צריכה לדעת. גם כירורג כללי לא יודע.

במזכירות זה התפקיד שלהם - לברר! במשרד הסניף צריכים לברר לך את המידע.
תעדכני אותי, כי אם לא משתפים איתך פעולה (תישמעי נחרצת, עם קול קצת גבוה! ותבקשי את שמו של מנהל המשרד ש"לא יודע"...) - אני רוצה להיכנס פעם אחת ולתמיד בקופ"ח כללית, שעלתה לי על העצבים באופן מפורסם וידוע כבר הרבה הרבה שנים!

אין חיה כזו "לא יודעים"...
משרד קיים לשם פרוצדורות. אז הוא צריך לדעת מה הפרוצדורה ולומר מה הפרוצדורה!
והוא צריך להגיד לך אם וולפסון נמצא בהסדר עם הכללית.
ותבררי גם טלפונית בביטוח המשלים.

זו הסיבה שקודם כל צריך להיפגש עם מנתח או מזכירות של מנתח, ולברר את הפרוצדורה מבחינתו, ואיך הוא פועל מול הכללית (אם פרטי או גם ציבורי וכו'). זה הסדר היותר נכון.

למעלה