שרוול קיבה או מיני מעקף

joymax2014

New member
שרוול קיבה או מיני מעקף

היי.
אני בחור בן 30 שוקל 130 ק"ג בגובה 172.
בריא בדרך כלל.
לפני כשבוע הלכתי לרופא לייעוץ לפני ניתוח אחרי שכבר עברתי ועדה בריאטרית.
הרופא המליץ לי על שרוול וגם על מעקף קיבה אך יותר כיוון אותי למעקף קיבה.
אני לא מצליח להבין למה וגם כששאלתי אותו התשובות היו קצת נטולות הסבר.
מה האינטרס האישי של רופא להעדיף סוג ניתוח מסויים? האם הם מקבלים יותר כסף על מיני מעקף?

בשורה התחתונה הבעיית השמנה שלי נובעת מאכילת כמויות אוכל גדולות אבל ללא סוכרים עוגות וכו' שכן אם כן היה מומלץ יותר מיני מעקף משרוול.
בנוסף אני לא סובל מצרבות.
אני לא מצליח להבין מה ההגיון ללכת לניתוח מיני מעקף כשאין כל כך צורך לזה.

קובי ד11

New member
מנהל
מיני מעקף

אני נוטה להאמין שלרופאים אין אינטרס להמליץ על ניתוח מסויים ,בגלל רווח כספי יותר גדול ,הרופא יכול להמליץ עם סוג מסויים של ניתוח ,מי שיקבע בסוף זה אתה יתקליד במחשב מיני מעקף קיבה ,שם תמצא הסבר של ד"ר סובחי ,על ניתוח מיני מעקף קיבה , אולי זה יעזור לך ,לקבל החלטה .
בכל מקרה רק אתה מחליט

קובי

Ligal Goren

New member
אתה מערבב 3 סוגי ניתוחים...

יש שרוול, יש מעקף ויש מיני מעקף.

מבלי להכנס להמלצה של מה מתאים לך ומה לא או מי הרופא שלך... יש דבר כזה שרופא "דוחף" לניתוח מסויים גם אם הוא לא מתאים. למה? מכמה סיבות :
1. אם הניתוח קצר יותר בזמן זה יותר כלכלי,במקום לעשות ניתוח אחר של שעתיים ולקבל אותו תשלום כמו ניתוח של שעה, הוא יעשה 2 ניתוחים ויקבל כפול שכר.
2. יש ניתוח חדש שהרופא רוצה לעשות אותו כמה שיותר ולהתמקצע בו אז הוא ידחוף אותו יותר.
3. לעיתים בית החולים מתוגמל על כמות מסויימת של שימוש באמצעים לניתוח שמתאימים רק לניתוח מסויים ולכן יתנו הוראה לרופאים לדחוף את הניתוח הזה.

אני בטוחה שאף רופא לא ייקח סיכון וימליץ לך על ניתוח שממש לא מתאים לך, לרוב זה נעשה במקרים שהמנותח יכול לבחור את סוג הניתוח.

בגדול... את ניתוח השרוול דחפו מאוד בשנים האחרונות, לאורך זמן הוא לא כזה הוכיח את עצמו.
מעקף קיבה הוא הניתוח הותיק יותר ויש לו "קבלות" לאורך השנים אבל לא כל המנתחים עושים אותו (הוא קשה יותר לביצוע).
מיני מעקף הוא שילוב של שרוול ומעקף (זה בעצם מעקף בהשקה אחת במקום שתיים), ניתוח חדש יחסית ואין עדיין מספיק מידע עד כמה הוא יעיל לטווח הארוך.

אני הייתי במצבך לפני 5 שנים, ניתנה לי האפשרות לבחור את סוג הניתוח, אז היה רק מעקף רגיל ושרוול. אני בחרתי מעקף כיוון שהבעיה שלי הייתה בעיקר אכילת כמויות, מתוקים בכלל לא אהבתי למרות שמעקף מומלץ יותר לאוהבי המתוקים. סבלתי מצרבות מידי פעם, אבל לא משהו קריטי.
עשיתי מעקף, ירדתי את כל משקל העודף בחצי שנה ועד היום שומרת בקלות על המשקל. ניסיון להגדיל כמויות נתקל בסירוב עיקש מצד המעקף מה שלא נכון תמיד לשרוול כי שרוול ניתן להרחיב יותר בקלות. שנה מהניתוח התחלתי לאהוב מתוקים אבל המעקף שומר עליי מפני הגזמה והיום אני אוכלת הכל כולל מתוקים אבל במידה קטנה. הצרבות פסקו לגמרי, קח בחשבון שדווקא בשרוול יש תופעה של צרבות וריפלוקס גם למי שלא סבל מכך קודם.

joymax2014

New member
תודה רבה על התגובה!!!

מאוד עזרת לי .
אני קצת מתוסבך ולא מבין איך אני אמור לבחור את סוג הניתוח שמתאים לי...
&nbsp
מבחינת הנתונים אני מתאים לשרוול וגם למיני מעקף.
אין אף ולא סיבה אחת שנותנת לי עדיפות לאחד הניתוחים.
&nbsp
איך אני צריך להחליט??

Ligal Goren

New member
בסופו של דבר... זה הימור

מבחינתך אתה מתאים ל-2 סוגים וזה אחלה, זכות הבחירה בידך.
תשקלל שוב את הפלוסים והמינוסים של כל ניתוח, לי אישית קשה להבין איך עדיין שוקלים לחיוב את השרוול

joymax2014

New member
למה לא לשקול לחיוב שרוול?

ניתוח מיני מעקף משנה את כל מערכת העיקול וזה נשמע מפחיד..
&nbsp
&nbsp

Ligal Goren

New member
אני אישית לא הייתי שוקלת אף אחד מהם

והולכת על מעקף רגיל- סוס מנצח לא מחליפים !!!
המעקף הוא הניתוח הותיק מכולם ועם אחוזי ההצלחה הטובים מכולם.
מנותחי שרוול מדווחים על עליה במשקל אחרי שנה פלוס, צרבות, שרוול צר מידי (אוכל לא עובר) או רחב מידי (ואז לא מורגשת הגבלה).
מיני מעקף הוא ניתוח חדש יחסית ולא הייתי בוטחת בו עד שהייתי שומעת ממנותחים של מעל 5-6 שנים שאין בעיות של עליה במשקל.
נכון שניתוח מעקף או מיני מעקף משנה את כל מערכת העיקול אבל זה ממש לא מדאיג אותי, זאת הסיבה שבוחרים מנתח שעושה את כל הניתוחים ומתמחה בהם, עם דגש על מעקף, כי אז זה אומר שהוא מבין יותר.
אלוהים אמנם עשה עבודה כשיצר אותנו אבל היו לו כמה פאשלות... במיוחד באיזור הקיבה, עובדה שאפשר להתסדר מצויין בלעדיה

אופירA

New member
מנהל
קשה לבחור ניתוח

כל ניתוח משנה את מערכת העיכול. אפילו ניתוח טבעת שכמעט לא מתערב במערכת העיכול.
ככל שהניתוח קיצוני יותר (מעקף יותר קיצוני משרוול), כך השינוי במערכת העיכול קיצוני יותר, אך מצד שני גם היכולת של הניתוח לשמור על התוצאה לאורך זמן מתבררת במחקרים כטובה יותר. זה אינדיבידואלי, כמובן, ותלוי בהתנהגות וגם במזל, אבל יש תמונה כללית שגם אם אפשר להשמין בכל ניתוח בחזרה, עדיין מעקף קיבה נותן במחקרים תוצאות טובות יותר קצת משרוול.

לגבי מיני מעקף קיבה - אפשר להסתכל עליו כמו ליגל, שזה ניתוח חדש ואין מחקרים לגבי יעילותו בעתיד, ולכן זה סיכון. ואפשר להסתכל עליו כעל ניתוח שעשוי להיות יעיל משרוול כמו מעקף קיבה, אך חוסך השקה אחת כי מפחית את מספר ההשקות מ-2 ל-1 וזה משמעותי בסיבוכים בהמשך החיים (במעקף קיבה עלולים להיות בהמשך החיים סיבוכים של היפרמות של ההשקות וצורך בניתוח תיקון). ולכן מפחית סיכון. כמו כן, זה פיתוח חדש של הניתוחים הקיימים, עם צפי ליעילות טובה יותר. אז תלוי איך מסתכלים. כל מבט הוא נכון.

כל מנתח ימשוך לכיוון הניתוח שעדיף לו מכמה וכמה סיבות, חלקן לא בהכרח סיבותיו של המנותח, ואין לדעת. בלאו הכי גם המנותח עצמו יבחר לפי סיבות חיצוניות שלא בהכרח הן טובת בריאותו, כגון פחד וכד'.
היום רוב המנתחים מושכים למיני מעקף, כמו שעד לפני שנה כולם הכריעו לכיוון שרוול. זה עניין של "דעה בריאטרית עכשווית" לאור המסקנות מהעבר, ורצון שיהיו הרבה מנותחים בסוג החדש, כדי שאפשר יהיה ללמוד עליו, לעשות עליו מחקרים.
גם כל מנותח לשעבר ימשוך אותך לכיוון הניתוח שלו, אם הוא הצליח לו.

אז איך מחליטים, כאשר לצד כל יתרון של ניתוח יש גם חיסרון, והיתרונות והחסרונות שונים לחלוטין בין ניתוח לניתוח?
לוקחים הימור, כמו שאמרה ליגל, באופן שלומדים כמה שאפשר, שומעים כמה דעות שאפשר, כותבים על נייר לכל ניתוח יתרונות וחסרונות כפי שהם נתפסים בעיניך ובהרגשה שלך, ובמשך הזמן רואים איזו תמונה לאיזה סוג ניתוח אתה מושך, ובו בוחרים. (יש לך 3 סוגי ניתוחים לבחור ביניהם: שרוול, מעקף קיבה או מיני מעקף קיבה).

Night Light

New member
מנסיוני בלבד

עברתי שרוול בשיבא. התחלתי להקיא כשהתחלתי לאכול מוצקים. לקח יותר מדי זמן לאבחן שיש לי תסביב של השרוול (סיבוב קטן ששרוול הקיבה קיבל כנראה בתפירה שלו שגרם לחסימה חלקית של מעבר המזון), עברתי כמה טיפולים בנסיון לפתוח את זה, ובסופו של דבר הפתרון היה ניתוח מיני מעקף שעברתי באיכילוב.
היות ואת השרוול עשיתי במשקל 118 ק"ג ואת המיני מעקף במשקל 75 ק"ג קצת קשה לי לומר האם ההחלמה משרוול היתה קשה לי יותר בגלל הניתוח עצמו או בגלל המשקל שלי או בגלל הסיבוך שלי.
אבל ההחלמה מהמיני מעקף היתה קלה לי יותר, החזרה לאכילה רגילה היתה קלה יותר ומהירה יותר, ואומרים לי שעם מעקף קשה יותר לעלות חזרה במשקל, אז אני מרוצה.

למעלה