שרוול

שרוול

היי אני בת 21 וסובלת מעודף משקל כבר שנים. הביא אי שלי עומד על 36 ובעבר עברתי ניתוח לב פתוח. לאחרונה אני רק משמינה כיוון שהתחלתי לעבוד בעיסוקי הקונדיטוריה ואני די אוהבת מתוקים. ניסית הרבה שיטות כולל קבוצות תמיכה אבל בכנות לא באמת הצלחתי המקסימום שהורדתי הוא חמש קילו באמצע הייתי נשברת.. ועכשיו נשבר לי מהשמנה ואני שוקלת ניתוח שרוול. אני גם סובלת הרבה מהגב ותמיד קיבלתי תשובות מהרופא של תורידי במשקל והכאבים יפסיקו. לפי מה שקראתי אני כן יכולה להתאים לניתוח רק אם אני סובלת ממשהו מיוחד האם מה שציינתי כאן מתאים? לאיזה רופא אני צריכה לגשת על מנת לקבל את כל הבדיקות הנדרשות? רופאת משפחה מתאימה? תודה.

אופירA

New member
מנהל
הכוונה

את הבדיקות הנדרשות גם למנתח וגם לקופ"ח שמממנת את הניתוח צריך לקבל במשרד קופת החולים או בוועדה שקובעת עבור קופת החולים את הזכאות לניתוח.
יש הרבה קופות, הרבה בתי חולים וגם הרבה פרוצדורות שונות.

כך שבשלב ראשון את צריכה לפנות לייעוץ אצל מנתח או מרפאה בריאטרית של בי"ח ציבורי.
במקביל, לפנות למשרד הקופה ולברר את כל התנאים עפ"י הביטוח המשלים שלך - באילו בתי חולים ואצל אילו מנתחים הקופה מסכימה לממן ניתוח, וכל מידע על הפרוצדורה (יש קשיים בהשגת הפרוצדורה, כי הפקידים לעיתים קרובות לא יודעים את הכללים. לכן כדאי כל הזמן לוודא בייעוץ בפורומים עם מנותחים בעלי ניסיון אם נמסר לך כל המידע הנכון או שנמסר לך מידע לקוי).
אפשר גם במקביל לגשת לרופאת המשפחה, ולהביא לידיעתה את כוונותייך. היא יכולה לתת לך הפניה לניתוח עבור המנתח, אך אין בכך צורך (אם נניח היא לא בעד הניתוח. בכל מקרה, לאחר הפניה לניתוח מהמנתח, היא תהיה חייבת לתת לך הפניות לכל המכונים של הבדיקות לפי רשימת הבדיקות שתתני לה. אין לה שיקול דעת למנוע ממך זאת).

בנוסף ובמקביל, תשיגי מכתבים רפואיים מקצועיים מרופא אורטופד לגבי הבעיה של הגב, ושיהיה כתוב שם במפורש שהפיתרון הוא הרזיה, וכן כל מסמך רפואי בנוגע לניתוח הלב שעברת, שמעיד על קשר בין ההשמנה לבין ליקוי הלב. באופן זה, תוכלי לזכות בניתוח גם ב-BMI36, שנמוך מהקריטריונים לאדם בריא.

זה בנוגע לפרוצדורה.
עכשיו בנוגע למחלה שלך, של ההשמנה המורבידית והכרונית -
את כותבת ש"נשבר לך מההשמנה", ולכן רוצה ניתוח שרוול. השאלה אם את יודעת מהי בעיית ההשמנה, ואיזה פיתרון נותן ניתוח השרוול.
כי אם את חושבת שניתוח השרוול יפתור את המחלה ויחסל אותה - את טועה לחלוטין. אולי נשבר לך, אבל אין לך ברירה, כמו בנוגע ללב ולגב - זו מחלה לכל החיים, ותצטרכי להתמודד איתה ולעשות לה חשבון כל החיים. אין שום פתרונות קסם כנגדה. יש להמשיך למצוא את כל הדרכים המסורתיות (קבוצות תמיכה, אימון אישי, שינוי הרגלים, פעילות גופנית, העצמת ידע תזונתי, טיפול בחשיבה ובמודעות העצמית) כדי לשמור על ההרזיה המושגת על ידי השרוול. ללא זאת, אפקט ההרזיה יתפוגג תוך תקופה קצרה, כמו בכל דיאטה שנשברת בה.

אם את חושבת שתוכלי לאכול מתוקים בקונדיטוריה, והשרוול יאפשר הרזייה ושמירה על הרזון - זו טעות חמורה. וגם מעקף קיבה לא יפתור את הבעיה, הגם שיש סיכוי בשני ניתוחים אלו שתחווי "דמפינג" עקב המתוקים, וזה יוציא לך את החשק. וכן יש סיכוי שתאכלי פחות מתוקים עקב הניתוחים בתחילת הדרך, אבל זה יחלוף עם הזמן.
כך שבבעיית המתוקים יש להילחם בדרכים אחרות, ולא לסמוך על הניתוח. הניתוח מיועד רק כדי לעזור לך להתמודד עם רעב ועם עודף משקל גבוה שקשה להוריד את כולו.
כדי להישאר רזה ולא להשמין מחדש, העזרה של הניתוח מאוד מוגבלת בהמשך.

הכוונה

היי אופיר
תודה על ההכוונה הוספת לי הרבה מידע.
לגבי הניתוח אני יודעת שהוא לא יפתור את הבעיה , הוא יוכל להקל עליה ומשם לפתוח בדרך חדשה עבורי.
לומר את האמת אני גם לא יודעת האם השרוול הוא הכי טוב עבורי אבל אני יודעת שזה הניתוח הכי מוצלח.
לגביי המתוקים קראתי שיש סיכוי שהניתוח עוזר לדכא (לא תמיד לא אצל כולם) את עניין המתוקים אבל בכל מקרה אחרי הניתוח הקיבה יותר קטנה ולכן גם כמות האוכל מופחתת ולכן ההתמודדות עם הרעב התמידי שמוביל לאכילה של שטויות ובעיקר של מתוקים יפחת במידה מה.
בכל מקרה אני כבר עכשיו בודקת ומחפשת קבוצות תמיכה להמשך התהליך שאחרי הניתוח ולמרות שיש עוד הרבה לעבור בדרך.
שוב תודה.

הכוונה

BMI 36 מחייב תחלואה נלוית להשמנת יתר על מנת לעמוד בקריטריונים לניתוח.
כאב גב משנית למשקל יתר יכול להכלל ברשימה הנ"ל. בנוסף - סיכוי סביר שהכבד שלך שומני (בבדיקת סונר).
בכל מקרה - בקרב אוכלי המתוקים הניתוח המומלץ הוא מעקף הקיבה. ממליץ לך לקרוא עליו.
רופא המשפחה יכול לשמש נקודת התחלה טובה לקראת ניתוח בריאטרי.

בהצלחה

למעלה