שרוליק

aniadam

New member
שרוליק

מעשה ידיה של אומנית הבובות, ניצולת השואה סופי ובזיניאק
(1935-2018)
אחד השרוליקים הכי אהובים באוסף שלי

אמנון אלבז

New member
מנהל
יפה, יפה מאוד ...אבל

בהתחלה חשבתי להימנע מלהביע את דעתי על אמנית ניצולת שואה שמספרים שהיא יצרה בובת שרוליק. אמרתי למה לך לדרוך על היבלות של מישהו. כשבעצם אתה לא יודע מי באמת קרא לבובה שרוליק, האמנית או האספן, אולי מישהו בינהם ?
אבל אחר כך אמרתי לעצמי אז מי בעצם יגן על האמן המקורי שיצר את שרוליק וגם הוא ניצול שואה.
אז תזכורת ששרוליק הינו מותג מוגן של דוש בכבודו ובעצמו ולדעתי לא מתאים לאף אחד לקרוא ליצירתו בשם זה וגם אם יש דמיון בין שתי היצירות.

aniadam

New member
אמנון ידידי

מקובל מאוד באומנות לעשות מה שנקרא "מחווה", זו האינטרפרטציה אישית של האומן לעבודתו של אומן אחר. במקרה זה, רכשתי את הבובה מסופי עצמה וכך היא ראתה את דמותו של שרוליק. ברור שהיוצר המקורי הוא דוש אבל כפי שאתה יודע הדמות הפכה לדמות סימלית לאומית

rachelea

New member
דוש - שרוליק וסביבונים....

לצערי אינני יודעת מתי התפרסמה הקריקטורה מלבד
כך שהופיעה בעיתון "מעריב" באחת השנים, בחודש
דצמבר, ככל הנראה.
ומעט על דוֹש (קָרִיאֵל גַרדוֹש) יליד הונגריה (15 באפריל 1921).
נפטר ב– 28 בפברואר 2000 תל-אביב.

hadi orr

New member
אומנם היא ניצולת שואה ועכשיו נפטרה ומשתתף אני בצער המשפחה

ובסיבלה בשואה אבל לא כל בובה (ואפילו אם נקנתה מהאומנית שאמרה שזה האינטרפטציה שלה לשרוליק) הופכת להיות שרוליק.
נכון שיש אומנים שונים שעושים מחווה לשרוליק מציירים אותה ומקנים לדמותו המקורית פרשנות משלהם אבל לא כל בובה הופכת לשרוליק. צריך שיהיה איזה דימיון איזה קשר משהו והם מביעים בציוריהם הערכה ליצירתו המקסימה של דוש אבל מצטער ברוב השרוליקים שאני רואה כאן אין דבר וחצי דבר מהערכה לדוש או לשרוליק למעט ניסיון לרכב על העוצמה והפופולריות של שרוליק. ניצול זול, לטעמי, מיצירה מדהימה ופופולרית. זאת דעתי.

אמנון אלבז

New member
מנהל
עוד פעם אחת שאני מסכים עם הדי

מסכים עם כל הנאמר.
ויזכור כל אמן שטוען למחווה- אל תשכח את המקור ואת הקרדיט הראוי.

aniadam

New member
קצת מגוחכת התגובה שלך הדי

א. אני מצרף תמונה של הגב של השרוליק, בלא מאמץ גדול תוכל לראות שחתום DOSH
ב. אני מצרף תמונות מהספר "בובה של מולדת", של ד"ר חיים גרוסמן וירון גאייר (שיודעים דבר או שניים בנושא)
ג. הדמיון שלך לא בהכרח דומה לדמיונם של אחרים וזכות כל אומן לראות את שרוליק שונה

hadi orr

New member
לא הבנתי במה התגובה שלי מגוחכת לטעמך. ומסכים איתך לחלוטין

שבהחלט גם גרוסמן וגם גאייר בהחלט יודעים הרבה יותר ממני בנושא זה (ומה זה קשור בכלל לא הבנתי).
אוקי הראת תמונה שרשום דוש של שרוליק? נכון זה שרוליק של דוש.
חוץ מאשר רצית לכתוב שהתגובה שלי מגוחכת לא הבנתי מילה ממה שכתבת.
שתיהיה לי בריא.

למעלה