נמנמ...
1. איך בדיוק אנחנו שולטים על עם אחר? "כיבוש", "כיבוש", "כיבוש", במה זה מתבטא? במיסים שאנחנו לוקחים מהפלשטינאים (לפי דעתי מים וחשמל הם מקבלים חינם). בעובדה ששוטרים יהודים מסתובבים ברחובות עזה ומלקים נשים וטף (או שזה היה זכרון ממסיבות סאדו-מזו למיניהן)? או שמא, שמא בעובדה שאנחנו יושבים סביבם, ולא מאפשרים להם גישה חופשית לארצנו, כי הרי, מי אנחנו שנקבע את הרכב האוכלוסיה שלנו? מי אנחנו שנקבע מי רשאי ולא רשאי להיכנס לביתנו? כך לא מתנהלת דמוקרטיה... 2. אולי. ואולי לא. את יודעת מה בא אחרי שנותנים את האצבע, לא? אני מקווה שאני אתבדה, אבל ההיגיון שלי אומר שהמוטיבציה לפיגועים תשאר ואולי תגבר. הקוראן (או יותר נכון הפרשנות של הקוראן, שהיא המסוכנת), לא משתנה בגלל שיוצאים מעזה. אם את מצפה שהעם הפלסטינאי יגיד פתאום לעצמו, "וואלה? הם יוצאים מעזה, עכשיו נוכל לגור בבטחה, כסף יתחיל לגדול על העצים, אין סיבה להתפוצץ יותר" - מצטער, אבל זאת לא המציאות, וזה לא מה שהאזרח הממוצע יחשוב. מה גם שהאיסלאם לא ישתוק ויכנע כל כך בקלות. בריחה שלנו מעזה, חד-צדדית (וזו מילת המפתח, אי-אפשר היה להישאר שם לנצח, אבל הנסיבות נוראיות. חילופי אוכלוסין היה יכול להיות פתרון הרבה יותר טוב) נותנת לאיסלאם לגיטמציה לפעולות שראויות למצב של דאר אל-חראב. חוץ מזה, אם הבעיה בחבל עזה היא עוני, וזה הגורם לכל הבעיות שלנו, למה לא מתפוצצים מחבלים מתאבדים באפריקה? בערב הסעודית? במצרים? בסין? נגד מי? נגד השולט כמובן, כן, זה שגר בטירה ענקית, לובש רולקס ונוהג במרצדס בזמן שהעם שלו גווע ברעב. 3. מפליא אותי שהצבא יצטרך עדיין לשמור על הגבול, הרי המוטיבציה שלהם לפיגועים תוקטן משמעותית, לא? חוץ מזה, אני משער שהגבול שלנו עם עזה יהיה מהמתקדמים בעולם. אחד שבעצם ימנע מעבר של פלסטינאים לשטחי ישראל. הולדאיט. מחסומים עדיין יהיו. הברחות עדיין יהיו, אהה... נכון... הצבא המצרי ידאג בתוך חבל עזה שיתחילו לגדל פרחים במקום לבנות פצצות. כמעט שכחתי. אני רגוע עכשיו. מה יקרה אם חס וחלילה נצטרך להכנס לעזה? איפה ישבו הכוחות? איפה יחנו? מאיפה ישגרו את המזל"טים? זה יהיה כמו לשלוח אותם לכלוב של נמרים בלי אמצעי הגנה. 4. מחירי הירקות?! לעזאזל! מישהו ראה את מחירי הירקות? בורא עולם, מי שאתה, תעשה משהו.