שרון: ההתנתקות תאפשר מאבק בעוני.

שרון: ההתנתקות תאפשר מאבק בעוני.

מישהו יכול להסביר לי את ההגיון שבהכרזה הזאת, ושבאותה הזדמנות יסביר לי את ההכרזה של עמיר פרץ שהוא תומך בהתנתקות בגלל האלימות של הנוער בארץ

adishu

New member
ההתנתקות זה הנושא הבוער כרגע

נסיים עם ההתנתקות נפנה לנושא מספר 2 בסדר החשיבות הלאומי.

בקיצור...

ההתנתקות בתור עצמה היא זבל אבל צריך לעשות אותה בשביל להאבק בעוני אחריה?

adishu

New member
ההתנתקות היא חוב שאנחנו חייבים

לעצמינו. צריך להיפתר מהגיבנת.

nooshP

New member
הקשר לעוני הוא שעכשיו יוכלו לדאוג

לכל העניים במקום להטבות המס ולגדודים שהיו בעזה.

איך יטפלו בעוני אם המדינה עניה?

ההתנתקות תעלה עשר מיליארד דולר למדינה!

nooshP

New member
אבל השארות שם תעלה יותר

וההתנתקות גם תביא לנו הרבה כסף מארה"ב ומעוד מדינות

nooshP

New member
כי לא יצטרכו לשפוך מיליונים בשביל

להגן על 7000 איש, אלא יוכלו לשמור פשוט על גבול, משימה שהיא הרבה יותר קלה וזולה מבחינה בטחונית. ואת עמיר פרץ אף פעם לא קלטתי....

העלות של ההתנתקות היא 10,000,000...

וגוש קטיף הוא אחד מהמקומות הרוחיים ביותר וחוץ מזה אסור לזרוק אנשים רק בגלל שיקול כלכלי.

nooshP

New member
לא זורקים אותם בגלל שיקול כלכלי

פשוט הסברתי לך למה שרון אמר את המשפט הזה.

adishu

New member
יוצאים מגוש קטיף כי:

1. אי אפשר להמשיך לשלוט על עם אחר. 2. יקטין את היכולת והמוטיבציה שלהם לפיגועים. 3. הצבא יתמקד בשמירה על גבול ולא על אזרחים. שום סיבות כלכליות ישירות. הכל בעקיפין.

1בוק

New member
בא נחשוב ביחד תתאמץ קצת...

1)עם פלשתינאי?? אין חיה כזאת יוסי ביילין וחבריו יצרו אותה תלמד קצת הסטוריה גם את השם פלשתין תבע הקיסר הרומאי במאה הריאשונה לספה"נ,וא"י של העם היהודי בלבד!!!. 2)יקטין??זה בדיחה???כשציר פילדלפי פתוח,והם הבינו שהחמאס מקאסם והיהודונים בורחים? 3)ימית הביאה את לבנון ונסיגה מלבנון הביאה ת'אל אעקצה הנוכחי וכמו שאתה אומר הכל בעקיפין.

TheOrion

New member
נמנמ

1) עם פלשתינאי הוא דבר שריר וקיים. הוא הוכר בעולם עוד לפני שיוסי ביילים ידע להגיד את המילה פלשתינאי, לפני שאתה ידעת לתקוף את ביילין. ארץ ישראל היא של העם היהודי בלבד? לך ספר את זה לירדן, סוריה, לבנון ומצרים. אחרי שתשמע את התשובות שלהם, נדבר על העניין. 2) אתה חזוה עתידות?
. אפילו בורא עולם(לא של השבוע הנוכחי) לא יודע מה יקרה אחרי ההתנתקות, אז איך אתה יודע? עזות המצח הזו של לבוא ולומר בדיוק מה יקרה אחרי ההתנתקות היא חסרת אחריות לחלוטין. אתה יכול לטעון שיהיה קל יותר או קל פחות לבצע מהלך כזה או אחר. אתה יכול לטעון שיהיה קשה יותר או פחות להילחם בדבר כזה או אחר, אבל לטעון שאתה יודע מה יקרה?
. 3) אז הימין הביא עלינו את האינתיפאדה הזו?
. טוב לדעת.

נמנמ... ;)

1. איך בדיוק אנחנו שולטים על עם אחר? "כיבוש", "כיבוש", "כיבוש", במה זה מתבטא? במיסים שאנחנו לוקחים מהפלשטינאים (לפי דעתי מים וחשמל הם מקבלים חינם). בעובדה ששוטרים יהודים מסתובבים ברחובות עזה ומלקים נשים וטף (או שזה היה זכרון ממסיבות סאדו-מזו למיניהן)? או שמא, שמא בעובדה שאנחנו יושבים סביבם, ולא מאפשרים להם גישה חופשית לארצנו, כי הרי, מי אנחנו שנקבע את הרכב האוכלוסיה שלנו? מי אנחנו שנקבע מי רשאי ולא רשאי להיכנס לביתנו? כך לא מתנהלת דמוקרטיה... 2. אולי. ואולי לא. את יודעת מה בא אחרי שנותנים את האצבע, לא? אני מקווה שאני אתבדה, אבל ההיגיון שלי אומר שהמוטיבציה לפיגועים תשאר ואולי תגבר. הקוראן (או יותר נכון הפרשנות של הקוראן, שהיא המסוכנת), לא משתנה בגלל שיוצאים מעזה. אם את מצפה שהעם הפלסטינאי יגיד פתאום לעצמו, "וואלה? הם יוצאים מעזה, עכשיו נוכל לגור בבטחה, כסף יתחיל לגדול על העצים, אין סיבה להתפוצץ יותר" - מצטער, אבל זאת לא המציאות, וזה לא מה שהאזרח הממוצע יחשוב. מה גם שהאיסלאם לא ישתוק ויכנע כל כך בקלות. בריחה שלנו מעזה, חד-צדדית (וזו מילת המפתח, אי-אפשר היה להישאר שם לנצח, אבל הנסיבות נוראיות. חילופי אוכלוסין היה יכול להיות פתרון הרבה יותר טוב) נותנת לאיסלאם לגיטמציה לפעולות שראויות למצב של דאר אל-חראב. חוץ מזה, אם הבעיה בחבל עזה היא עוני, וזה הגורם לכל הבעיות שלנו, למה לא מתפוצצים מחבלים מתאבדים באפריקה? בערב הסעודית? במצרים? בסין? נגד מי? נגד השולט כמובן, כן, זה שגר בטירה ענקית, לובש רולקס ונוהג במרצדס בזמן שהעם שלו גווע ברעב. 3. מפליא אותי שהצבא יצטרך עדיין לשמור על הגבול, הרי המוטיבציה שלהם לפיגועים תוקטן משמעותית, לא? חוץ מזה, אני משער שהגבול שלנו עם עזה יהיה מהמתקדמים בעולם. אחד שבעצם ימנע מעבר של פלסטינאים לשטחי ישראל. הולדאיט. מחסומים עדיין יהיו. הברחות עדיין יהיו, אהה... נכון... הצבא המצרי ידאג בתוך חבל עזה שיתחילו לגדל פרחים במקום לבנות פצצות. כמעט שכחתי. אני רגוע עכשיו. מה יקרה אם חס וחלילה נצטרך להכנס לעזה? איפה ישבו הכוחות? איפה יחנו? מאיפה ישגרו את המזל"טים? זה יהיה כמו לשלוח אותם לכלוב של נמרים בלי אמצעי הגנה. 4. מחירי הירקות?! לעזאזל! מישהו ראה את מחירי הירקות? בורא עולם, מי שאתה, תעשה משהו.

silverhawk

New member
זריקת מספרים היא יפה אך לא מעבר לכך

"...אחד המקומות הרוחיים ביותר...". רוצה להסביר לנו מהיכן נלקחה ה'עובדה' הזו?

למעלה