שרון ואולמרט הבטיחו לי.

שרון ואולמרט הבטיחו לי.

מה זה גן ילדים שמפטיחים סוקריה.זה גן של גדולים וגדולים צריכים להבין שיש דברים יותר חשובים מסוקריה.אני מבין את ריכמן אבל הוא היה צריך לפרוש בשקט בלי פגיעות אישיות...והאמת טוב שהוא פרש ונכנס מי שבאמש רוצה לתרום למפלגה.

לתרום למפלגה? ואני, לתומי, סברתי

שהמטרה העיקרית היא לתרום למדינה.....

vantan

New member
שטרית בהופעה ב'יומן' ביום שישי:

הוא מועמד רק לשר אוצר, שום דבר אחר. כאילו שאלוהים הבטיח לו את המשרה. האנשים האלה עושים חוכא ואטלולא מכל מה שקדימה התיימרה לייצג. לתרום למדינה? לשרת את החברה? הצחקת אותי. ומי יקנה חליפת ורסאצ'ה לכלב?

vantan

New member
מדינת ישראל = מפלגה?../images/Emo12.gif

מאיפה הגרלת את זה?

vantan

New member
3/4 מעם ישראל לא בחרו קדימה

קדימה לא קיבלה אפילו רבע מהקולות. אבל אפילו היתה מקבלת רוב גם אז אין זהות בין מפלגה למדינה. 'זהות' כזאת קיימת רק בשלטון טוטליטארי, לא בדמוקרטיה.

מעניין שאת זה אומר מי שכן בחר

קדימה. הרי אתה היית מבין התומכים הכי נלהבים שלהם, כולל אגב בפורום שלנו. אז מה לך שתלין עכשיו? תאכל את מה שעזרת לבשל.

vantan

New member
קדימה היתה ברירת מחדל לעומת פרץ

שלך שיהיה שר ביטחון אצל אולמרט. בינתיים הוא שם קצוץ על 'האג'נדה החברתית' שלו והזיז הצידה את יחימוביץ' למען הכיסא החם. עוד מעט נראה אותו בשחפ"ץ, מוקץ גורילות של השב"כ ומוריד חיסולים של מחבלים.

אולי, אך אנחנו לא עוסקים עכשיו בפרץ

אנחנו עוסקים בקדימה ובאולמרט, לפחות אתה, עד שהגבתי לך. כך שמה הקשר לפרץ? ומלבד זאת גם שינוי היתה בשבילך ובשביל רבים אחרים ברירת מחדל, ותראה איפה היא עכשיו.

vantan

New member
בניגוד לך אינני חסיד שוטה של אף אחד

אלא אדם ביקורתי המתאים את התנהלותו ותמיכתו הפוליטית לנסיבות. מעולם לא היתה לי הערכה מיוחדת למנהיגי קדימה, להוציא את שרון שהיה לי מקום חם בלב בשבילו מאז מלחמת יום הכיפורים כשיצא לי לשרת למעשה תחת פיקודו. בבחירות האחרונות פשוט לא היה למי להצביע ותמיכה בקדימה היתה לשעתי הרע במיעוטו כדי למנוע את ביבי מצד אחד ואת פרץ מצד שני. אבל הבחירות נגמרו והגיע עת העשייה, וכאן אין ממה להתפעל. נהפוך הוא. עוד לפני הבחירות מתחתי ביקורת קשה על התנהלותה הבטחונית של הממשלה שזהו, לדעתי, נושא המפתח בחיינו בתקופה הקרובה. אינני רוצה להתחשבן עכשו איתך ועם הדברים שאמרת ועשית. הקדשתי לכך מספיק זמן, אבל עכשו יש באמת דברים יותר חשובים.

תתפלא אך גם אני אינני חסיד שוטה

של אף אחד. וגם אני יודע להעביר ביקורת כשצריך על מנהיגי המפלגה שלי. אבל אני בניגוד אליך, לא בחרתי במפלגת העבודה המחודשת כברירת מחדל, כי אני בניגוד אליך, אינני מאמין בברירות מחדל וגם לא ברע במיעוטו, שכן רע במיעוטו לאני ודעתי ובסופו של דבר רע, ואיך שלא מסתכלים על זה, הוא עדיין נשאר רע. לכן אני לא מאמין ברע במיעוטו וגם לא בברירות מחדל. כשאני בוחר במפלגה אני בוחר בה רק מתוך אידיאולוגיה ולא משום סיבה אחרת. כמו כן אני בניגוד אליך שלם עם הבחירה שלי, ובינתיים איני מצטער שבחרתי במפלגת העבודה המחודשת ולא באף מפלגה אחרת.

vantan

New member
אבל פרץ של היום זה לא בדיוק הבחירה

ה'אידיאולוגית' שלך.
בניגוד לך אני לא פיזרתי אשליות לגבי קדימה ומנהיגיה, אלא אמרתי שבמצב הקיים במדינה הם הבחירה הפחות גרועה. גם לא דחפתי את אולמרט לחתימה שלי כ'מנהיג אמיתי'. מנהיגים 'אמיתיים' יש מעטים מאוד, וגם לגביהם צריך להיזהר ולא להפוך לחסיד שוטה שלהם. היום הייתי בוחר אולי בגמלאים, אבל לא רציתי לבזבז עליהם את קולי בלי להיות בטוח שייכנסו בכלל.

אני מקווה שכעת אתה מסכים עימי שצריך

להצביע לפי עמדות, מצפון והרגשה אישית, ולא לפי שיקולי אחוז חסימה כאלה ואחרים. לפני הבחירות התוצאות אף פעם לא ידועות מראש. ההצבעה היא שקובעת את התוצאות. היום אתה מאוד לא שלם עם הצבעתך, כי לא הצבעת באמת לפי רצונך. אני, למרות שהצבעתי למפלגה שלא עברה את אחוז החסימה, שלם לחלוטין עם הצבעתי, מכיוון שהצבעתי על-פי רצוני, ובין השאר הצבעתי שלי ושל אחרים כמותי, הביאה לכך שלקדימה יש רק 29 מנדטים. אם הייתי שוקל את השיקולים שאתה עשית (ואחרים שהצביעו הצבעות דומות לשלי היו גם הם עושים זאת), לקדימה אולי היו היום 40 מנדטים, והתאכזבותנו היתה הרבה יותר גדולה, כי למפלגה כמו קדימה, שגם לדעתך היא בסך הכל "הבחירה הפחות גרועה", לא צריך להיות יותר מכוח מוגבל ביותר.

vantan

New member
זה נכון בתיאוריה ונכי טוב כשאפשר

לחבר בין התיאוריה והפרקטיקה. בבחירות הקודמות הצבענו שנינו - אני מניח - ע"פ השקפתנו והתוצאה היתה מאוד מאכזבת ושלילית. הפעם, אני מודה, התפשרתי עם מצפוני ובחרתי בברירת מחדל (קדימה). האלטרנטיווה, לנהוג כמוך ולהצביע לרשימה קיקיונית, קטנה אך 'צודקת' כביכול, לא דיברה אלי. ייתכן שהיה צריך להצביע לגמלאים כהצבעת מחאה, שעם זה לא הולכת לאיבוד - אבל היה ספק אם הם יעברו את % החסימה. אין בקדימה שום דבר שמלהיב את הדימיון ואין אפילו אישיות אחת שמעוררת התלהבות. ציפי לבני בחורה הגונה, אבל מתוך מה שקראתי ושמעתי אותה היא מאוד, איך לומר, בינונית ואפורה. אין לה 'את זה' - מנהיגות, איזושהי בשורה חדשה או השד יודע מה. אבל, כמו שאומרים, במדבר גם קוץ הוא פרח.

לא יודע אם שמת לב, אבל כבר מזמן

הוא לא בחתימה שלי. ומלבד זאת זו היתה תקופת בחירות שבה מנסים להשפיע על כמה שיותר בוחרים שיצביעו למפלגה שאתה תומך בה. אבל אתה טועה בכך שאתה אומר שזו לא היתה הבחירה האידיאולוגית שלי, שכן כל אחד בפורומים של תפוז שמכיר אותי, יודע שהבחירה שלי במפלגת העבודה המחודשת היתה הבחירה הכי אידיאולוגית שיש. בעיקר בהתחשב שזו היתה גם הפעם הראשונה שהצבעתי לכנסת, כי בפעם הקודמת ויתרתי על זכותי הדמוקרטית, דווקא בגלל שלא היתה אף מפלגה שיכולתי להזדהות איתה ועם האידיאולוגיה שלה. מפלגת העבודה המחודשת בראשות פרץ זו המפלגה הראשונה והיחידה שהרגשתי שסוף סוף יש לי מפלגה שאיתה אני יכול להזדהות באופן טוטאלי. היא לא היתה ברירת מחדל כמו שינוי או קדימה, היא היתה בחירה אמיתית ואידיאולוגית לכל דבר.

ElvisAlive

New member
אין ספק

יכול להיות באמת שהבחירה שלך אידאולגית. העניין הוא הפער בין האידאולגיה שהציגו לבין מה שעושים אחרי הבחירות. (לא לשבת עם ליברמן, לשבת בממשלת שמאל, לקחת תיק האוצר ו/או תיקים חברתיים.) בינתיים פרץ ניסה להקיך ממשלת ימין, ישב עם ליברמן וסהה רק תלוי בקדימה ויקח תיק לא הכי חברתי.

מבין את רייכמן? אני דווקא לא ...

אם הוא התמודד מטעם רשימת קדימה, רק כדי להיות שר החינוך, כי "ככה הובטח לו ע"י שרון", אז מדובר באידיוט מוחלט. אם הוא היה מסתמך על אותה הבטחה, אפשר היה למנות אותו לשר חינוך גם אם לא היה חבר כנסת ! כנראה שרייכמן (ואולי גם ברוורמן, ימים יגידו) הופיע ברשימת קדימה, עם תוארו המכובד, רק בתור קישוט.

למעלה