שרון לאט לאט ובקצב טוב

bee906

New member
שרון לאט לאט ובקצב טוב

גורם לי לא לבחור בו זה התחיל עם צירוף של הנגבי - שאין לי מושג במה הוא יכול לתרום לקדימה המשיך עם מופז והיום אני לא מבין מדוע הוא מעוניין לסתום לנו את גהה באמצע השבוע ?? האם מגזר הביניים הוא המגזר ששרון הכי פחות מתחשב בו בגלל שהוא כבר בכיסו ??? לא נראה לי העניין הזה

DadleFish

New member
../images/Emo45.gif כמוני כמוך

אני מתלבט בין שינוי לבין קדימה אבל ככל שהזמן עובר אני מתקרב לשינוי ומתרחק מקדימה.

אז תבחר במפלגה שמבטיחה הכי הרבה!

ומקיימת הכי מעט :) כי בניגוד לדמגוגיה בחלק גדול מהמפלגות - יש מנהיגים שמביאים תוצאות.

DadleFish

New member
../images/Emo13.gif בניגוד לדמגוגיה שלך,

ח"כי שינוי הגישו למעלה מ-200 הצעות חוק בזמן הממשלה הנוכחית. חוץ מזה, אני לא חושב שיש לך מה להתגאות בשרון, שפעל בניגוד גמור למצע שעל בסיסו הוא נבחר. מה ששרון עשה היה לרוחי, וזו גם הסיבה שאני מתלבט האם להצביע לו, אבל זה לא אומר שהוא עשה את זה בצורה נכונה. זה שמתווספים לו אנשים "ראויים" כמו צחי הנגבי, רק מוריד נקודות מקדימה.

:) אני מצביע שינוי לשעבר..

ואת התוצאות שהובטחו לי לא קיבלתי. מכאן אני מגיע למקום אחר - אריאל שרון פעל לרוחי, למרות שמעולם לא חשבתי להצביע לו בעבר.. הוא קיים אלמנטיים מוצלחים ובעלי מימד בעל תוכן. אני לא מצביא לרעיונות גדולים.. ולא למהפכות.. אני לא מצביע לססמאות ריקות מתוכן - אני מצביע לתוצאות :)

bee906

New member
לא מבין ידידי

האם אתה חושב שאת התוצאות שהובטחו לך יביא שרון ? שפוגע במעמד הביניים בכל הזדמנות אפשרית ??

DadleFish

New member
גם אני מצביע לתוצאות.

אם היית בודק מה שינוי עשו בשנים האחרונות, ולא מתבסס על מה שהתקשורת מספרת ששינוי לא עשו, לא היית חושב שהם לא עשו דבר. אין עוד מפלגה שעשתה כל כך הרבה בשביל מעמד הביניים, המילואימניקים, הסטודנטים והנשים. אתה יכול למצוא הכל באתר שלהם. ומצד שני, אין שום מפלגה שקיימה את הבטחותיה לציבור בבחירות הקודמות. לשינוי היו 15 מנדטים, לא 61. לו היו לה 61 אני מבטיח לך שאחת לאחת כל הבטחותיהם היו מתקיימות; אי אפשר לומר שהם לא ניסו להעביר את החוקים שהם הבטיחו. העניין הוא שהליכוד מנע את העברת החוקים, מחשש מזעם של החרדים. אם הייתי חושב ששינוי לא תלך עם שרון, אולי הייתי חושב פעמיים. אם הייתי חושב ששרון עשוי שלא להיות רה"מ, הייתי חושב פעמיים. אבל שרון ממילא הולך להיות ראש הממשלה, ועדיף שקולי יילך לח"כים שעשו משהו בקדנציה האחרונה, ולא לח"כים חסרי אידיאולוגיה מהליכוד לשעבר, שעיקר שימושם יהיה בתור מצביעי "בעד" למדיניות של שרון. בשביל זה גם חברי שינוי יצביעו, ממילא.

בבקשה,

אשמח לקרוא איך שינוי פעלו - אתה מוזמן לרשום כאן ע"מ שכולם יוכלו לקרוא :)

DadleFish

New member
לצערי,

בתפוז קבעו מגבלה של 6500 תווים להודעה, ועל כן אין לי אפשרות להעלות את כל הצעות החוק (שהתקבלו ושהונחו) שהגישו ח"כי שינוי. כל מי שמעוניין לקרוא על פועלם של שינוי מוזמן לעבור ח"כ ח"כ ולקרוא בלינק הזה. מספיק אם אציין את אתי לבני (65 הצעות חוק) או אילן שלגי (83 הצעות חוק), וישנם גם אחרים שתרמו את תרומתם. שוב, אני אגיד את זה בצורה הכי ברורה: גם כשיש לך 40 מנדטים, אתה לא יכול לקבוע מה יהיה בחוקי המדינה. אתה צריך שותפים ברורים לדעותיך בעניין. כשיש לך 15 מנדטים, על אחת כמה וכמה. כשהמפלגות בקואליציה ובאופוזיציה הולכות אלו לצד אלו כדי להבטיח לנצח נצחים את האפליה הדתית, את הפנאטיות הדתית ואת החוקים הדתיים, 15 מנדטים של שינוי אינם מספיקים. בסיטואציה הזו, עצם ישיבתה של שינוי בממשלה ומניעה מהחרדים להשתלט על התקציבים מספיקה בעיניי; על אחת כמה וכמה כשהמפלגה טורחת ועומלת על מאות הצעות חוק. מדובר במפלגה נקיה ופעלתנית, שמנסה לשמור על מעמד הביניים ולהיפטר מעולם של החוקים הדתיים, שכמותם אין בשום מדינה מערבית בעולם, ובמעט מאוד מדינות אחרות. הם ראויים לכל קול.

" ויתורים כואבים" היו מילותיו של

ראש הממשלה שרון בבחירות 2003 !!!! כל העולם ידע וכך גם כאן בארץ שראש הממשלה שרון דיבר על "ויתורים כואבים" בכל הקשור למשא ומתן עם הראשות הפלסטינאית . הוא דיבר על שטחים כעל ויתורים כואבים . כולם מגישים , מדברים , צועקים ורק ראש הממשלה שרון מבצע . כנגד כל הסיכויים ביצע ראש הממשלה שרון כל דבר שטען , שהבטיח ושאמר שיבצע למרות חבריו למפלגה (המורדים / המפרקים בע"מ / האינטרסנטיים!!! ) שעשו כל שביכולתם לגרום לאי הצלחתו . למרות כל זאת ידידי הוא ביצע והכל . ברוב טיפשותם גרמו אלה להקדמת הבחירות ולפגיעה במעמד וגודלו של הליכוד בפוליטיקה הישראלית. אגב לא בפעם הראשונה בתנועת הליכוד : הפלת משלת שמיר והעלאת ממשלת רבין כדבר שסימן את התחלת הסכמי אוסלו!!!! , הפלת ממשלת נתניהו והעלאת ממשלת ברק כדבר שסימן את התחלת הסכמי וואי כעובדה מוגמרת לצערי וכסמן להתנהלותו של ראש הממשלה שרון כמי ש"מעז יצא מתוק. ראש הממשלה שרון הוציא את המיטב מהמצב המדיני אליו נקלעה ישראל .

אגב ידידי כפי שאתה יודע

"המפץ הגדול" מסתבר התרחש בפוליטיקה הישראלית ובגדול . התנודות והשינויים שעברה המפה הפוליטית הם כאלה שצריך להתגאות בהם . אנשים "התבגרו והתפכחו" , הם בוחנים את המצב ובהתאם פועלים ולא כעדר מובל . למרות המצע של תנועת קדימה ע"פ דבריו של ראש הממשלה וכמובן פועלו במשך תקופת כהונתו האחרונה , עדיין "נוהרים" רבים וחוברים אליו . מעבר לכך ידידי , אתה מעריך את פועלו של ראש הממשלה שרון , אז מה הבעיה בדיוק ? המבחן החשוב ביותר אמור להיות "מבחן התוצאה " לא ? במבחן התוצאה ידידי , לאורך כל שנות פועלו הוכיח ראש הממשלה שרון הבנה , קריאה ממוקדת עניינית ורצינית של "המפה" וכך פעל . האם זה לא מספיק ? לי זה בודאי מספיק ומסתבר שלרוב העם בישראל . המשך יום מהנה ושבוע טוב ידידי נ.ב : לעניין האנשים שמתווספים , ראה ידידי אלה אנשים חברו לדרכו מכל גווני הקשת הפוליטית . כנראה שכפי שהצליח ראש הממשלה לסחוף את העם הוא מצליח לסחוף ולגרום לפוליטיקאים רבים לפקוח עיניים להבין ולחשוב בדרכו . על כך ראוי הוא לתמיכה

DadleFish

New member
כמו שאמרתי,

שרון ראוי לתמיכה בעקבות הקדנציה האחרונה שלו. אין ספק בעניין. השאלה שלי היא פשוטה. אם ח"כ משינוי וח"כ מקדימה ממילא יתמכו במדיניות שרון, את מי עדיף לי להכניס לכנסת? והתשובה - פשוטה מאוד. רק אם אראה שיש לקדימה בעיה, וכל קול יהיה חשוב - למשל במצב של מאבק אלקטורלי מול העבודה או מול הליכוד - אז אצביע לשרון. במצב הדברים הנוכחי אין לי סיבה לגרום לעוד ח"כ ליכודניק להיכנס לכנסת - אני מעדיף ח"כ משינוי.

קיים מאבק אלקטורלי. תמידי.

הקול שלך חשוב והדרך שבה אתה מאמין צריכה להוביל אותך לקלפי. לא אני או אף אחד אחר צריכים לשכנע אותך - אני בטוח שתבחר נכון ואשמח לדעת אם תבחר לחזק את דרכו של שרון.

DadleFish

New member
הקול שלי חשוב,

אבל אם לקדימה יש 39 מנדטים ולמפלגה הבאה יש 25 מנדטים, אני מקווה מאוד ש-4-5 מנדטים של קדימה יהיו בשינוי, שממילא תתמוך בהם אבל עם ח"כים ראויים הרבה יותר. הייתי שמח אם קדימה ושינוי היו מתאחדות לכדי מצע משותף של מפלגת מרכז חילונית, אבל זה לא יקרה

bhnadav

New member
בלעדיך לקדימה לא יהיו 39 מנדטים.

בלעדיך - בלעדי כל מתלבט כזה
אם אתה רוצה שלקדימה יהיה באמת כוח אלקטורלי גדול, צריך פשוט להצביע לה.

DadleFish

New member
נראה מה יגידו הסקרים

לסקרים יש אחוז טעות מסוים, ולא יותר ממנו. אין אפשרות שלפי הסקרים לקדימה יהיו 39 מנדטים ופתאום יהיו לה רק 20 ולא היא תרכיב את הממשלה. נכון להיום, אני אישית מעדיף להכניס את אתי לבני לכנסת, ולא את רוחמה אברהם, וזו סתם דוגמה כללית שנכונה לכל זוג ח"כים אחר.

bhnadav

New member
אני אישית מעדיף את ציפי לבני ../images/Emo8.gif

בקשר לסקרים - במקרה של קדימה זה לא כל כך משקף. קדימה היא מפלגה חדשה שאין לה מנגנון וציבור של 10-15 מנדטים שיצביע לה בכל מקרה. לליכוד והן לעבודה יש ציבור שבכל מקרה יצביע להן. יש אנשים שיגידו בסקרים קדימה, אבל ברגע האמת - הוא ישימו מחל. או לחלופין - ברגע האמת ישימו אמת. יש סיכויים גבוהים שזה יקרה, ולכן אני לא בטוח עד כמה הסקרים משקפים.

bee906

New member
איזה תוצאות בדיוק???

1. הרחבת שיטח הקליטה של רדיו דרום בשל היות הפעילים חברי ליכוד ? 2. תשלום פיצויים לחקלאי אחד מתוך רבים רק בשל היותו חבר ליכוד ??? 3. אואולי הסרת מס' בעלים קודמים ברכבים וזאת על מנת שחברות הליסינג ( שכנראה גם מקורבים לצלחת ) ימכרו במחיר רגיל 4. תוצאה נוספת היא הצעת חוק שאדון גפני הולך להעביר לפני הבחירות שיועצות מס ללא תעודת בגרות ( חינוך חרדי ) יוכרו - את מישהו מקדימה זה מעניין ? לא נראה לי .... אבל שח"כ יאנסימוב משינויי ניסה להביא לראיה ראשונה או שניה ( אני לא זוכר בדיוק ) את הצעתו להיטיב עם עובדי הקבלן החבר'ה מקדימה הצביעו נגד גם לסתום את גהה באמצע שבוע לא איכפת לשרון ...באמת הם נוסעים בשוליים .. אז למה לי לבחור בקדימה ? בגלל הנגבי ? ממש לאאאאאאאאאאא בגלל מופז ? ממש אבל ממש לאאאאאאאאא אולי בגלל עומרי ... באמת בצורה רצינית - עושה רושם ששרון ומפלגתו בטוחים כי מעמד הביניים בכיסם , אך הם מתעללים במעמד הנ"ל באמצעות חיקוק או מניעת חיקוק שפוגע במעמד אך ורק בשביל לחזר אחרי המתחרים , אז אולי באמת כדאי להיות נמתחרים שיחזרו אחרנו....... ותחשבו על זה .............

למעלה