שרון לוקח את הבחירות בהליכה

deen35

New member
שרון לוקח את הבחירות בהליכה

עיוור מי שלא רואה את זה. העבודה והליכוד מאבדות את עצמן לדעת. מישהו מאמין בכלל לדמגוג הזה, עמיר פרץ? מישהו ירצה להצביע לסילבן שלום ולמפלגה הכושלת שלו? מישהו חושב שפרץ אכן יעשה את מה שהוא מבטיח (סיכוי קלוש) ומה הוא מבין בכלל בביטחון? בקיצור, "קדימה" תהיה המפלגה הגדולה בכנסת ה- 17, תקום ממשלת אחדות, שרון ופרץ, שמספיק רק שני המפלגות הללו כדי להגיע למינימום של 61 ח"כים. פרץ כנראה יהיה שר האוצר (זה יהיה התנאי שלו להצרפות העבודה לממשלה)וביחד עם עוד המנדטים הספורים של מר"צ ותמיכתם (הצפוייה) של הערבים, תקום ממשלה לתפארת מדינת ישראל, שבאמת תביא תקווה לעם ישראל הצמא לשינוי. תגידו מה שתגידו, לשרון יש את הקלף הכי חזק - ההינתקות. אמר ועשה, על אפם וחמתם של המתנגדים. מה יש לנתניהו להציג? הישגים כלכליים שמנעו התמוטטות המשק ושפגעו במי שאין לו. או פרץ שמה שעשה 10 שנים כיו"ר ההסתדרות זה שני דברים: שביתות והגנה על ועדי העובדים (החזקים). ההתכתשות בליכוד ובעבודה משדר לציבור שמפלגת "קדימה" מאוחדת וראוייה לשלוט.

תיקונים:

"מישהו מאמין בכלל לדמגוג הזה, עמיר פרץ?" - הוא לא יותר דמגוג ממועמדים אחרים בבחירות, והיחיד שאומר בדיוק מה שהוא חושב. וכן, אני מאמין לו. "מישהו חושב שפרץ אכן יעשה את מה שהוא מבטיח?" - אם יהיה לו כוח פוליטי מספיק, הוא יעשה. "מה יש לנתניהו להציג? הישגים כלכליים שמנעו התמוטטות המשק" - יש לנתניהו אפס הישגים כלכליים. הוא לא מנע את התמוטטות המשק משום המשק לא עמד בפני התמוטטות. "פרץ שמה שעשה 10 שנים כיו"ר ההסתדרות זה שני דברים: שביתות והגנה על ועדי העובדים (החזקים)." - פרץ היה יו"ר ההסתדרות המוצלח ביותר מזה חמישים שנה. השביתות נועדו להגן על כלל העובדים במשק מניצול, הלנת שכרם והפרת זכויותיהם. ולא, פרץ לא הגן על הועדים החזקים. מי שחזק מסתדר יפה גם בלי ההסתדרות. פרץ הגן על העובדים החלשים על ידי שימוש בכוחם של הועדים החזקים. זה לגיטימי ומוצדק. "מפלגת 'קדימה' מאוחדת וראוייה" - מפלגת קדימה מורכבת מאוסף של אופורטוניסטים רופסים הרוכבים על גבו של אדם חזק אך מושחת. מה ראוי פה?

benjil

New member
רק שלא לגמרי בהליכה

שרון לא לוקח כלום בהליכה. מפלגות מרכז קמו, עלו בסקרים ונעלמו עוד יותר מהר. אני מודה שבמקרה הזה המצב קצת שונה אבל בסופו של דבר, מדובר במפלגה של איש אחד, שאסף איתו רוב המושחתים והטיפוסים המגעילים ביותר של הפוליטיקה הישראלית. לא ממש מבטיח. אז כן, הוא מושך אליו את מצביעי שינוי (מפלגה על סף המוות), והבורגנות האשכנזית שמצביעה בדרך כלל עבודה ואינה רוצה להצביע לקומוניסט מרוקאי מטורף. לפרץ אין סיכוי. במקרה הטוב הוא יקבל אותו מספר המנדטים וזה כבר יהיה הישג. יש תמיד הבדל אדיר בין הרעש התקשורתי לבין התוצאות בקלפי (ראו ערך: מצנע). לגבי הליכוד והימין, ברגע שביבי ייבחר, שהקמפיין יתחיל, שהליכודניקים יחזרו לאט לאט למפלגתם: סיכויהם עולה. אני הייתי מהמר כך" 70% על שרון, 30% על ביבי

סקירה "אובייקטיבית", אה?

עצה: בפעם הבאה שתרצה להתחזות למשקיף נייטרלי כדאי שתוותר על ביטויים נוסח "רוב המושחתים והטיפוסים המגעילים ביותר", או "קומוניסט מרוקאי מטורף". נו, אז די ברור שאתה מחסידי נתניהו. אף אחד אחר לא היה נותן לו 30% סיכוי לזכות בבחירות. במלים אחרות: היית מת! אולי הוא יצליח למשוך את מפלגתו, לא ברור איך, חזרה לאזור העשרים מנדטים, אבל רק אם יבוא המשיח ותממש תחיית המתים יוכל הליכוד לזכות בבחירות הבאות.

benjil

New member
אתה מרגיש בסדר ?

לא דיברתי על אובייקטיביות. אבל אני לא פעיל של אף אחד. אני מדבר מתוך נסיון גם כן. כולם יודים מה שווים הסקרים במיוחד 4 חודשים לפני הבחירות. הניתוח שלי אומר שלפרץ אין סיכוי בכלל. לגבי שרון, אני מדבר עם המון מצביעי ליכוד: הם מתלבטים, נוטים כעת לקדימה רובם, אבל אני מרגיש שאם הליכוד יעבוד נכון זה לא יהיה קשה להחזיר אותם. חוץ מזה, כולם שוכחים שמה שקובע זה הגושים לא המפלגות לבד. יש בהחלט אפשרות שגוד הימין והדתיים יקבל 61 מנדטים - הסיכוי לא גבוה אבל אפשרי. כעת יש להם 69 + דינמיקה דמוגרפית שמשחקת לטובתם. אם הליכוד יחזיר לעצמו כמה שיותר מצביעים או שהם יעברו לש"ס, הימין יוכל לתפוס/להמשיך בשלטון.

מרגיש מצויין, תודה.

הבעייה הגדולה של ה"ניתוח" הזה היא שהוא מבוסס על "wishful thinking". ברור שכאשר יש עוד כל כך הרבה זמן לבחירות יכולים להתרחש שינויים רבים, אבל, אלא אם כן תתרחש רעידת אדמה של ממש, קשה לי לראות את שרון מפסיד, ובטח לא לביבי. שים לב: אם אין לימין+דתיים רוב מוחלט נתניהו לא יכול להקים קואליציה, גם אם הליכוד בראשותו מקבל ארבעים מנדטים ונהייה המפלגה הגדולה ביותר. אין לו עם מי. והסיכוי של גוש הימין להגיע ל61 מנדטים הוא אפסי. הנה, אלו תוצאות מקסימליות לגוש הימין בהערכה מפליגה: ליכוד - 20 ימין - 15 ש"ס - 12 חרדים - 8 כלומר, עדיין רק 55 מנדטים. נכון להיום, אגב, יש לגוש הזה לפי הסקרים רק כ40-45 מנדטים. גם בתור מי שאוהד את פרץ אני חייב להודות ששרון ינצח את הבחירות כמעט בוודאות (אלא אם יתרחשו אירועים דרמטיים שיגרמו לפרישתו). ואין כמעט ספק שתקום קואליציית שרון-פרץ אחרי הבחירות.

benjil

New member
מי מדבר על wishfull thinking ?

הרי כתבתי שיהיה קשה מאוד לימין להגיע ל- 61, כולם מסכימים. אבל אתה טועה לגבי 2 דברים לפחות. כוחו המקסימלי של הימין הוא גדול מ- 55. למה שהליכוד ייעצר ב- 20 בדיוק ? ש"ס בר קיבלה 17 אז למה המקסימום שלה יהיה 12 ? סתם זרקת מספרים. דבר שני: ביבי יכול להקים קואליציה גם בלי כל הימין אם הליכוד תגיע למקום הראשון. במקרה כזה, סביר שקדימה תתפרק מאוד מהר כי מפלגה זו בנויה רק על הערכה ששרון יקח. בדיוק כמו מפלגת המרכז בזמנו. אז כן, לשרון יש כנראה הסיכוי הגבוה ביותר איך שזה נראה אבל סיוכוי זה מבוסס בעיקר על תקווה שדפוסי ההצבעה שקבועים כבר עשרות שנים ישתנו בקיצוניות. נחיה ונראה.

למעלה