שרושרי עוגות פירות כו' עם גלידה קיץ הגיעעעעע

bali

New member
מנהל
עוגת מוס אגסים

קלילה ביותר וטעימה מאד, בעיקר בקיץ כשמחפשים משהו קליל וטעים לקינוח... עוגת מוס אגסים לבסיס: 200 גרם ביסקוויטים פשוטים מרוסקים 100 גרם חמאה ללא מלח קורט קינמון לאגסים מבושלים: (אפשר במקום לבשל אגסים להשתמש בשתי קופסאות שימורים של חצאי אגסים בסירופ, ולשמור קצת מהסירופ שלהם) 8 אגסים גדולים ומוצקים 2 מקלות קינמון 1/2 כוס סוכר 2 כפות מיץ לימון מים לכיסוי למוס: 4 ביצים מס' 1 250 מ"ל שמנת מתוקה 1 כוס סוכר רסק מ 4 מהאגסים המבושלים 21 גרם ג'לטין (שקית וחצי) 1/4 כוס מי ברז 1/4 כוס מים רותחים לעיטור: 8 חצאי אגסים מבושלים אופן ההכנה: מתחילים בלבשל את האגסים - חוצים את האגסים ומוציאים את הליבה. בסיר שמים מים, מוסיפים דבש, מקל קינמון, ומיץ לימון. מרתיחים את הסירופ ומוסיפים לו את חצאי האגסים, ומבשלים עד שהם רכים אך עדיין מוצקים (10-15 דקות). מקררים את האגסים מסננים אותם ושומרים מהנוזלים 1/2 כוס. מערבבים ביסקוויטים מרוסקים עם 100 גרם חמאה מומסת ומרפדים את התחתית של תבנית קפיצית בתחתית פירורים. מהדקים ושמים במקרר עד שהתחתית מתקשה. מרסקים 8 חצאי אגסים עם מעט מנוזלי הבישול שלהם לרסק. מקציפים 4 חלבוני ביצה עם חצי כוס סוכר לקצף יציב. מקציפים 4 חלמונים עם חצי כוס סוכר נוספת לתערובת תפוחה ובהירה ומקפלים לתוך החלבונים. מקציפים שמנת מתוקה ללא סוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתוך תערובת הביצים. מוסיפים לתערובת את רסק האגסים ומקפלים. מערבבים את הג'לטין עם 1/4 כוס מי ברז ומניחים למים להיספג בג'לטין. מוסיפים מים רותחים וממיסים לגמרי את הג'לטין. מערבבים את הג'לטין עם 2-3 כפות מהמוס ואז מוסיפים את הג'לטין למוס כולו. עיצוב העוגה: מוזגים שכבה דקה של המוס על תחתית הביסקוויטים. מניחים על התחתית 8 חצאי אגסים מבושלים כשהחלק המעוגל כלפי מעלה. מוזגים את המוס על האגסים. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומקררים לפחות 4 שעות, רצוי לילה שלם. מומלץ לשים על דפנות התבנית שקף לעוגות לפני מזיגת המוס על הבסיס לשחרור קל יותר של העוגה. לקישוט מיוחד של הדפנות כמו בתמונה: לפרוס 2-3 חצאי אגס לפרוסות דקות לאורך האגס, להניח את פרוסות האגסים בצמוד לשקף על הדפנות הפנימית של התבנית, ואז לשים חצאי אגסים על בסיס העוגה ולמזוג את המוס מעל הכל.
 
מזאת

תחתכי לי פרוסה אבל עבהההההההההההההההההההה
 

bali

New member
מנהל
../images/Emo6.gif רק תגידי מתי את באה, כל העוגה בשבילך ../images/Emo23.gif

 

bali

New member
מנהל
את העוגה הזו יש סיכוי שיאהבו

רוב הפרי מרוסק במוס והטעם עדין, ויש למטה חתיכות גדולות של פרי, אבל לא חייבים לאכול אותן, וילדים יותר אוהבים פירות משומרים כמו אגסים או חצאי אפרסק בסירופ, ככה שהעוגה הזו נוחה מאד בשביל ילדים.
 
bali ../images/Emo45.gif../images/Emo71.gif../images/Emo71.gif../images/Emo71.gif../images/Emo71.gif../images/Emo71.gif../images/Emo23.gif

 

hk53

New member
../images/Emo35.gifשאלה לעוגת המוס

העוגה מקסימה ומפתה אבל אני מסתייגת מביצים חיות בעוגה לכן שאלתי במה אפשר להמיר אותן תודה והמשך יום נפלא הרי
 

bali

New member
מנהל
אני לא החלפתי מעולם בשום דבר

אבל שמעתי שהיו כאלה שהחליפו את הביצים בגבינה לבנה והיה להם טעים. בעיניי זה הופך את העוגה לעוגת גבינה קרה, ולא עוגת מוס אגסים, ואני גם לא יודעת להגיד כמה גבינה שמו... בעיניי - אם את מסתייגת מביצים חיות, חפשי עוגת אגסים אחרת, מהסוג שאופים בתנור, כי מוס עם פרי בד"כ יכיל ביצים חיות או לפחות חלבונים מוקצפים...
 

bali

New member
מנהל
עוגה בחושה עם שזיפים/פירות קיץ של אהרוני

אני לא חסידה של עוגות בחושות, אבל זו פשוט נהדרת, נימוחה, טעימה ומרעננת. עוגת שזיפים או פירות קיץ של אהרוני מאת ישראל אהרוני, אהרוני פותח שולחן חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ: 12 שזיפים גדולים ויפים, חצויים לאורכם ומגולענים 3 כפות סוכר 2 כפות ברנדי 3 ביצים 1 ושלושת רבעי כוסות סוכר 200 גרם חמאה רכה וחתוכה לקוביות 1 גביע שמנת חמוצה מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון גדול 1חבילה (350 גרם) קמח תופח חמאה וסוכר לתבנית + מערבבים בקערה את השזיפים עם הסוכר והברנדי, ומשהים כחצי שעה. + מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר, ומקציפים מעט. מוסיפים את החמאה בהדרגה, עד שכולה נבלעת בבלילה. מוסיפים את השמנת, מיץ הלימון וקליפת הלימון, ורק בסוף, לערבול קצב ביותר, את הקמח. + משמנים את התבנית בחמאה, מפזרים בה סוכר ומטלטלים אותה עד שהיא מצופה כולה בסוכר. יוצקים פנימה את הבלילה, עורכים מעל את חצאי השזיפים בצורה נאה, ומפזרים מעל מעט סוכר. אופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. העוגה טובה מאוד גם עם דובדבנים בשלים ומגולענים או עם אוכמניות טריות.
 
למעלה