שרותי אורחים

talullah

New member
שרותי אורחים

האם יש לכם ?? עד כמה זה חשוב??? גודל???? אנחנו רוצים לוותר מפאת חוסר מקום - שהאורחים ישתמשו בשירותים של אמבטיית הילדים.... האם טעות?????
 

fireman

New member
טעות לוותר

אצלי הם בסה"כ 1.80 על 1.0 אם אני זוכר נכון שזה נחשב יחסית גדול לשירותי אורחים או לחדר שירותים בכלל. אצלי למשל מדובר בבית דו קומתי, בקומה התחתונה נמצאת רק יחידת ההורים עם השירותים והמקלחת הצמודה ובקומה השניה חדרי השינה עם שירותים ומקלחת גדולים. אורח שמגיע אליי הביתה מן הראוי שלא יעבור דרך יחידת ההורים בכדי להכנס לשירותים וגם אין שום סיבה שיעלה למעלה בכדי להשתמש בשירותים ולכן שירותי האורחים הם הכרח.... לדעתי זה חשוב מאוד ומומלץ שלא לוותר עליהם ובמיוחד אם חשובה לך פרטיות דיירי הבית. אולי היום הילדים קטנים אבל בעוד 10-15 שנה בני כמה הם יהיו? אני בטוח שלא ירצו אורחים וכל מיני אנשים מטיילים ב"טריטוריה" שלהם.
 

איריסג

New member
אנחנו עושים שירותי אורחים עם מקלחת

הבית אומנם שטוח, אבל יש הפרדה די ברורה בין אגף המגורים לאגף האירוח - ולכן היה ברור שנעשה שירותי אורחים, ולא רק זה - אלא שאני עושה אותם גדולים ומרווחים, עם מקלחון גם - למקרה שיגיעו אורחים ללון - שיוכלו להנות מהפרטיות של מקלחת משלהם.
 
אני רק יכול להראות לך את התכנון שלי

שרותי האורחים הם ללא מקלחת . - אסלה בפנים והכיור בחוץ ( האדריכל שלי דתי - אז זה כיור לנטילת ידיים לא בטוח שאני אבצע זאת כך, כי אני לא דתי )
 
לא לוותר

אפילו אם יהיה פיצפון אנחנו עשינו שירותי אורחים מרווח לא אוהבת שנכנסים לי לפרטיות, והמקלחת היא החלק של איזור המגורים אורחים לא מגיעים לשם מה שאומר שאם "קופצים" לביקור לא צריך לבדוק שהמקלחת נקייה ומסודרת עוד משהו: היות והמקום קטן קל להשקיע בו בלי לשקוע אנחנו שמנו שיש קרמה עם קנט מיוחד וכיור מיטרני מסגרת שיש עם ספוטים שיוצאים מחלקה העליון ולדעתי עוד פרט חשוב הוא החלון! שאורח יוכל לפתוח אותו ולא לצאת בבושת פנים בגלל שהסריח שם
(התמונה היא עוד מלפני האבזור הסופי....)
 

Rשף

New member
העיקר מה שאתם חושבים

מה המחיר לשרותי האורחים- למשל חדר ילדים שייקטן ב1.5 מ"ר האלו אולי חשוב יותר. כמה חשובים לכם שרותי האורחים, אם אתם מארחים בעיקר קרובי משפחה ולא עורכים מסיבות (ומתכוונים גם בעתיד) אז אפשר לוותר עליהם.
 

talullah

New member
אני לא יודעת עד כמה זה חשוב

אף פעם לא גרתי בבית גדול כלומר אף פעם לא היו לי שרותי אורחים תמיד השתמשו בשרותים הרגילים עכשיו שאני חושבת על כך - אף פעם לא גרתי בבית עם יותר משרותים אחד מנגד הבית המתוכנן הוא קומה אחת בערך 170 מטר - ויש 2 שירותים - אחד להורים ואחד לילדים (2 חדרי שינה בסך הכל כל אחד כ 18 מטר) + ממ"ד 9 מטר נטו והוא ממש פתוח - כלומר מרחבים - שנינו מפצים עצמינו על הבתים הקטנים שגרנו בהם תמיד ואני פשוט לא יודעת אם "להרוס" את התכנון ולהוסיף שרותים או לא
 

איריסג

New member
כל חדר שינה 18 מטר?

זה ענק! את בטוחה שאלו הגדלים? מה כלול ב 18 מטר האלה? גם מקלחת ?
 

ענתש

New member
האמת ? לא רוצה לבאס אבל נשמע לי

בית מאד לא פונקציונלי... מצד שני לא יודעת מה הסטטוס שלכם בחיים... אתם כבר מבוגרים והילדים גדולים ? אם לא - אז למה רק חדר ילדים אחד ? ו-18 מטר חדרים ? זה ממש שטח מבוזבז בעיניי. חדר ע-נ-ק זה 14 מ"ר, חדר גדול זה 12 מ"ר. מה יש לעשות עם 18 מ"ר חדר ?
 

talullah

New member
תשובות

חדר שינה אחד 18 מטר עבור ההורים - לא כולל האמבטיה - כן כולל הארון חדר שינה של הילדים (אחד יש אחד מתוכנן) גם 18 מטר כולל ארון - אבל זה חדר ל 2 ילדים יש תכנון להוספת חדר או שניים בקומה שניה בעתיד כשנצטרך כמו שאמרתי חשוב לנו הספייס - שנינו אנשים גבוהים שגרו תמיד בבתים קטנים יחסית אז חשוב לנו
 
הצעה שלי לתכנון עקרוני של בית

קומת קרקע : סלון לא גדול , למעשה השטח של הסלון השימושי הוא לא יותר מ - 4 על 4 . מטבח ופינת אוכל מרווחים - 6 על 4 - או יותר + מזווה או מטבחון ,ליד . שירותי אורחים ללא מקלחת , בין המטבח והסלון לחדרים או ממש ליד הכניסה לבית . 2 חדרי ילדים 3.5 על 3.5 בערך . עם מקלחת אחת לשניהם . חדר שינה הורים 4 על 3 + 7 מ"ר ממ"ד כחדר ארונות + מקלחת . חדר כביסה ומחסן או שילוב שלהם ביחד , בחדר אחד ( נחשבים יחד עם המזווה כחדרי שירות שפטורים מארנונה ). קומה א : יחידת דיור שכוללת = סלון + מטבחון חדר שינה . מקלחת ושרותים . שימי לב שלקומה א חייבים להראות כניסה מתוך הבית לא מאשרים כניסה מבחוץ . כניסה מבחוץ אפשר לבנות רק בעתיד . היות ויחידת הדיור קטנה יותר נוצרת בקומה א' מרפסת רחבה . לתכנן את גודל הבית כך שיהיה מקום בעתיד מאחור, להוסיף עוד יחידת דיור , שתהייה קשורה לבית כך שחדר מהבית הקיים יוכל להשתייך ליחידת הדיור .
 

בינא

Member
הממ"ד צריך להיות חדר רגיל

החיסכון הגדול ביותר בבניה כיום מושג עם תכנון הממ"ד כחדר רגיל ושימושי ואין כל סיבה שלא יהיה כזה. ניתן לבנות ממ"ד בגודל של 12-18 מ"ר (ברוטו כולל עובי הקירות, שזה 10.5-16 מ"ר נטו), עם תוספת צירים לדלת שנפתחת פנימה על משקוף דלת הממ"ד, עם דלת ממ"ד 80 ס"מ רוחב ועם החלון הגדול המותר 105X105 ס"מ. זה יכול להיות חדר ילדים נהדר. רצוי רק למקם אותו כך שיהיה לו רק קיר חיצוני אחד (בעובי 25 ס"מ עם חלון ממ"ד מפלדה של 2 כנפיים וחלון כנף לפתיחה של לא יותר מ- 100 מעלות). דלת הממ"ד במקרה כזה, נשארת תמיד פתוחה ודלת עץ נוספת הנפתחת פנימה, לשימוש ביום-יום, למרות שבדרך-כלל היא תישאר ללא שימוש כי ילדים לא אוהבים דלתות סגורות... עד גיל העשרה. כאשר הממ"ד (שהוא החדר היקר בבית בגלל דרישות הג"א), נבנה כחדר רגיל ומשתמשים בו יום-יום, קל להכנס אליו במקרה חירום (וראינו בעת האחרונה כמה מהר ופתאומי מצב זה יכול לקרות), ללא העברת הידל מחדרו. לילד יש פחות טראומה כי ההורים באים להיות איתו בחדר שהוא מכיר...איזה כף. ניתן להוסיף תריס חיצוני חשמלי מאלומיניום שיעבוד במצב בו כנפי הממ"ד פתוחות לרווחה, כאשר במקרה חירום מסירים רק את מסילות התריס, כי ארגז התריס חיצוני מעל לחלון והסרת המסילות פשוטה. ניתן להוסיף רשת קבועה לפירוק או רשת גלילה נפתחת לניקוי.
 

בינא

Member
חדרים בגודל 16-18 מ"ר טובים מאוד

הגודל הזה מאפשר ל-2 ילדים להיות ביחד עד אותו גיל בו ילד אחד כבר רוצה את הפרטיות שלו ואז ניתן לחלק את החדר לשניים ע"י קביעת ארון דו-צדדי. רצוי במקרה כזה לתכנן מראש כיצד החדר יחולק ולבצע בו 2 חלונות. 3 הילדים שלי גדלו מגיל 6, 10 ו-13 בחדרים בגודל 16 מ"ר וזה הוכיח את עצמו מאוד כי היה להם מקום לשחת עם חברים, לבנות בלגו ולעשות שיעורים על הרצפה בו זמנית ולא חיפשו יותר מרחב בסלון, מה שקורה בבתים עם חדרי ילדים קטנים וצפופים מידי (ואנחנו מדברים על בית עם חצר בחורף). אין ספק שגם החינוך יגרום להם לשחק עם חבר בחדרם, אבל כשהתנאים הפיזיים מאפשרים זאת, גם אין על זה ויכוח, בהנחה שהם מקבלים מספיק תשומת לב מההורים...כשאין חברים שבאים לבקר. חדרים גדולים עושים טוב לנשמה ואם אפשר, לכו על זה. עקרונית - בית עם חדרים גדולים עולה פחות למ"ר מבית עם יותר חדרים קטנים במידה וייעדתם את הממ"ד להיות חדר עבודה/אורחים, 9 מ"ר כולל עובי הקירות שזה 7 מ"ר נטו בקושי, זה קטן מידי וקלסטרופובי. במקרה זה רצוי להחליט לפי סדר החשיבות היורד: אם אחד מכם עובד מהבית, חדר העבודה חשוב ביותר וגודלו חייב להיות בהתאמה לסוג העבודה ולמידת הסדר של העובד/ת בו. אם העובד/ת בו בלגניסט/ית, רצוי שהחדר יהיה הממ"ד עם דלת סגורה. אם העובד/ת מסודר זה יכול להיות אפילו חלק מפינת המשפחה (מוסתר בתוך ארון שנפתח למשרד). במידה והבית נבנה באיזור מרוחק בארץ ויהיו לכם מידי פעם אורחים (אמא או אבא שבאים להשאר כמה ימים), רצוי ליצור מבואה משותפת לממ"ד ולשירותי אורחים שיכללו גם כיור ומקלחת, כדי שיהיה מקום לארח אותם ואז ניתן יהיה גם להשתמש ב"מתחם" להשכרה לצורך הכנסה נוספת (לסטודנט או כצימר). שירותי אורחים מבצעים בדרך כלל מ-3 סיבות חשובות ואחת לא...: 1. רצון חזק לשמירה על פרטיות של המשפחה. 2. אלו השירותים היחידים בקומת הקרקע. 3. המשפחה גדולה וכולם צריכים להשתמש בבוקר באותו זמן. 4. בונים בשביל להרשים אחרים / יש עודף כסף / האדריכל החליט ועוד.
 
למעלה