בדירות היא צודקת
בהוסטל -זה תלוי גודל ההוסטל.
בדיור , צריך לזכור משהו שאנחנו נוטים לשכוח, הדירות הן של הדיירים, הדירות מתוחזקות על ידי הדיירים, הם משלמים את ההוצאות של הדירה, אנחנו רק גורמי תיווך.
הדירות לא שייכות לחברה, החברה היא רק צד ג' הנותן ערבויות לדיירים. החברה גם נותנת שירותי שיקום לדירות. הבקרית צודקת.
אספר לך סיפור, הגיע לדירה דיור מוגן של 4 חדרים, דייר שלישי, מדירה קבוצתית בחברה אחרת , השירותים היו במרחב של פינת האוכל, והוא שאל אותי מספר פעמים אם השירותים זה החדר של הצוות, והייתי צריך להסביר לו כמה וכמה פעמים שהצוות לא יהיה איתו בדירה, שהצוות מגיע לפגישות עימו בזמנים שיקבעו איתו, וזהו. בדירה שהיה בה שתפקדה כמעין פתרון בין הוסטל לדיור מוגן (דיור מוגן קבוצתי של 10 דיירים), היה חדר לצוות, היו גם שירותים לצוות.
לדעתי זה יוצר יחסי כוח, הבדלים בין הצוות למתמודדים, ובמערך השיקום בשנים האחרונות רוצים לבטל את המעמדיות בין הצוות לפונים, לנרמל אותם לאפשר שיח בדגש כוחות- שיוויוני בגובה העינייים- אני מומחה מקצועי והמתמודד מומחה בחייו, שיח בין מומחים, כאשר לבעיה אין מומחה במערך השיקום (המומחה לרוב ישב במרפאה כדמות רופא פסיכיאטר), אומר לך שלפי הבקרה אסור לנו להתערב בניהול הכספים של הדיירים אלא רק לפקח על כך שהם משלמים תשלומים סדירים לדירה, וחוסכים בקופה אחזקה לכך, מעבר לכך, אסור לנו להתערב , ובכלל אסור לנו אפילו להורות להם להעביר לחשבונות הוראת קבע, יכולים להצע, אך החלטתם היא שלהם. חובתינו ללמדם תיעוד אך אסור לנו לתעד במקומם, אסור לנו לגבות כספים במקומם ועוד. אנחנו מתווכים מבחוץ , נבצע גישור כשיהיה צורך בכך.