שרותי צוות

שרותי צוות

מפקחת ביקרה במערך הדיור שלנו (דירות שיקומיות) בקהילה והביעה הסתייגותה מקיומם של שרותים (במובן של בית שימוש) עבור הצוות בנפרד.האם כך מקובל?
 

לילית462

New member
זה נורא תלוי בשירות

כשעובדים עם הרבה קהל, או עם אוכלוסיות מסויימות זה אכן מאוד מקובל שיש שירותים שהם רק עבור הצוות. למה היא הביעה הסתייגות? מה הבעיה עם זה בעיניה?
 

KFIRB

New member
בבית שלך

נניח שהיית חס וחלילה אם לילד עם צרכים מיוחדים , והיו מגיעים אלייך במשך היום 3-4 אנשי צוות, האם היית מקימה בשבילם עוד תא שירותים לצוות?

בדירה ממוצעת יש 4-5 דיירים, ועליהם יש עו"ס ומדריך, אין צורך בשירותי צוות ושירותי דיירים, שכן אנחנו כך מחזקים את הסטיגמטיזציה , יש הוסטלים עם כמות נדיבה של דיירים שהצוות והדיירים משתמשים באותם שירותים ולצוות חדר משלו.

אני עדיין מנסה להבין למה צריך שירותים לצוות בדיור מוגן ובהוסטלים? זו לא אוכלוסיה חלילה "מזוהמת" כמו נניח בבתי חולים או קופת חולים, או שירות מבחן, שירות להתמכרויות, אז היכן הבעיה?
 
לפעמים

זה לא עניין של "זיהום" אלא יותר של תחושת פרטיות לצוות שמבלה שם את ימיו ולילותיו.
 
ניראה פחות "ביתי"

אם כי עצם הימצאותו של צוות בדירה כבר משנה את תחושת הביתיות...
 

אמיתמי

New member
השאלה היא האם זה יוצר בעיה אצל המשתכנים

אם יש שני אנשי צוות ושנים עשר משתכנים, גברים ונשים, לא סביר שהם יסתפקו בתא שירותים אחד ולצוות יהיה שירותים משל עצמו. מה גם שלא מדובר בשירות שבו קהל יוצא ונכנס, אלא משתכנים שגרים במקום. אם מדובר במשרד, שבו יש הרבה קהל שיוצא ונכנס, הגיוני ונכון שיהיו שירותי צוות.
 
בדירה הספציפית

ישנם שישה דיירים וארבעה אנשי צוות. לדיירים יש לחוד שרותי בנים ושרותי בנות. שתי בנות וארבעה בנים. הצוות נכון להיום כולו בנות.
 

KFIRB

New member
בדירות היא צודקת

בהוסטל -זה תלוי גודל ההוסטל.

בדיור , צריך לזכור משהו שאנחנו נוטים לשכוח, הדירות הן של הדיירים, הדירות מתוחזקות על ידי הדיירים, הם משלמים את ההוצאות של הדירה, אנחנו רק גורמי תיווך.
הדירות לא שייכות לחברה, החברה היא רק צד ג' הנותן ערבויות לדיירים. החברה גם נותנת שירותי שיקום לדירות. הבקרית צודקת.

אספר לך סיפור, הגיע לדירה דיור מוגן של 4 חדרים, דייר שלישי, מדירה קבוצתית בחברה אחרת , השירותים היו במרחב של פינת האוכל, והוא שאל אותי מספר פעמים אם השירותים זה החדר של הצוות, והייתי צריך להסביר לו כמה וכמה פעמים שהצוות לא יהיה איתו בדירה, שהצוות מגיע לפגישות עימו בזמנים שיקבעו איתו, וזהו. בדירה שהיה בה שתפקדה כמעין פתרון בין הוסטל לדיור מוגן (דיור מוגן קבוצתי של 10 דיירים), היה חדר לצוות, היו גם שירותים לצוות.

לדעתי זה יוצר יחסי כוח, הבדלים בין הצוות למתמודדים, ובמערך השיקום בשנים האחרונות רוצים לבטל את המעמדיות בין הצוות לפונים, לנרמל אותם לאפשר שיח בדגש כוחות- שיוויוני בגובה העינייים- אני מומחה מקצועי והמתמודד מומחה בחייו, שיח בין מומחים, כאשר לבעיה אין מומחה במערך השיקום (המומחה לרוב ישב במרפאה כדמות רופא פסיכיאטר), אומר לך שלפי הבקרה אסור לנו להתערב בניהול הכספים של הדיירים אלא רק לפקח על כך שהם משלמים תשלומים סדירים לדירה, וחוסכים בקופה אחזקה לכך, מעבר לכך, אסור לנו להתערב , ובכלל אסור לנו אפילו להורות להם להעביר לחשבונות הוראת קבע, יכולים להצע, אך החלטתם היא שלהם. חובתינו ללמדם תיעוד אך אסור לנו לתעד במקומם, אסור לנו לגבות כספים במקומם ועוד. אנחנו מתווכים מבחוץ , נבצע גישור כשיהיה צורך בכך.
 
איזה כוח ומעמדיות...

לכולם יש גם בית משלהם עם שרותים יותר גדולים מכל הדירה האישית שלי...(ראיתי)
כולה מדובר על איפה משתינים.אין לנו בעיה של מעמד מול הדיירים ויש לנו שרותי צוות היות ובפועל יש שם שרותים נוספים.מסכימה עם כך שזה נראה יותר "ביתי" ללא שרותי צוות אך אני בספק אם זה כל כך נוח הן לדיירים והן לצוות אם כולנו נשתמש באותם שרותים.
 
למעלה