שרות בצה"ל

only winnipeg

New member
שרות בצה"ל

שלום לכולם שאלה למבינים האם בעת פניה לשלטונות הקנדיים ותאור קורות החיים רצוי להצניע את השרות בצה"ל שמעתי שמועות שהם מתייחסים לחיילי צה"ל כשפועי מלחמה תודה מראש יריב

צריך לנהוג בזהירות

יש לרשום באופן כללי את החייל ואת הדרגה בלי ציון יחידה ספציפית, מי ששירת בתקופות לחימה בחילות שהשתתפו בלחימה יכולה להיות בעיה של עיכוב עד בירור יסודי. לדוגמה: מי ששירת בג'נין בחומת מגן יכול להיות בבעיה, מי ששירת בתותחנים בענבי זעם עלול להיות בבעייה. הכי קל למי ששירת בחיל אדמיניסטרטבי ומעולם לא שירת תחת אש, ויכול לרשום בהערות בסעיף שירות צבאי, שמעולם לא השתתף בלחימה פעילה. בהחלט הקנדים מתייחסים בזהירות למבקשי תושבות שהשתתפו במעשים העלולים להיחשב לפשעי מלחמה. מי שהורשע בבית דין צבאי על הכאת פלשתינים במחסום למשל בהחלט עלול לקבל סירוב, זה מופיע ברישום הפלילי ומתייחסים לזה ברצינות, לעומת זאת יש חבר פורום מכובד שנגח בפרצופו של הש"ג ביחידה שלו , הורשע בתקיפה ובכל זאת קיבל PR.

only winnipeg

New member
תודה מושבניק

לתשובה כזו מקצועית ומפורטת לא ציפיתי - כל הכבוד - ישר כח

only winnipeg

New member
שאלה נוספת בקשר לקורות חיים

לימודים גבוהים יש ניסיון יש (מספיק שנים) העניין הוא האם חובה לציין את כל מקומות העבודה בהם עבדתי - כי יש כאלה שאינני מעוניין לפרט בקורות חיים הבעיה... הבנתי שצריך להגיש פירוט 10 שנים אחורה מביטוח לאומי - האם לא תיווצר בעיה שיופיע מביטוח לאומי פירוט מקומות עבודה שלא ציינתי אותם בקורות חיים????? תודה מראש יריב

קודם כל חייבים לדייק בתאריכים כפי שמופיעים

בטופס של ביטוח לאומי ("שמות מעסיקיך ותשלומיהם"). אם אתה בתהליך פדרלי או בתהליך פרובינציאלי תלוי ניקוד, אתה צריך לפרט בניסיון בעבודה לפחות 4 שנים של ניסיון מזכה (NOC 0 A B ) מ 10 השנים החרונות , אין צורך ביותר, כי הניקוד המקסימלי ניתן על עד 4 שנים. אז אתה יכול להשמיט בסעיף הניסיון בעבודה חלק מהמעסיקים שלגביהם אתה לא דורש הכרה בניסיון, אבל יש טופס נוסף שבו אתה נדרש לתאר מה עשית מגיל 18. שם אתה חייב לספק את שמות כל המעסיקים, המקומות בהם גרת, התגוררת או למדת מגיל 18 ועד היום. אתה לא יכול להשמיט כלום, והם משווים את זה לטופס של ביטוח לאומי.

only winnipeg

New member
אבל... חוסר ההתאמה לא יפגע?

אם לא אפרט הכל בקורות חיים מן הסתם יגלו חוסר התאמה בין קורות החיים למסמך שמפרט הכל. האם זה לא מהווה שיקול בהחלטות, ו"יצבור" לי נקודות שליליות בהחלטה (חוסר הרצון שלי לפרט כל מקומות העבודה נובע רק בגלל שבמקום עבודה מסויים עבדתי מעט חודשים וזה זניח לעומת הניסיון הרב שיש לי) בקיצור האם עדיף לפרט הכל מראש תוך ציון מקומות עבודה שעבדתי בהם זמן קצר או שעדיף להשמיט (וליצור ע"י כך אי התאמה בין קורות חיים לטופס המלא) תודה יריב

only winnipeg

New member
מסלול פרובנציאלי

אני מניח שבהתחלה לקהילה היהודית בוויניפג ואח"כ זה מגיע לשלטונות

זה לא מגיע לשלטונות. קורות החיים מיועדים כדי

שהקהילה תתרשם מאישיותך, את הטפסים המלאים אתה מגיש אחר כך. אבל לא טוב שתהיה סתירה כי זה פוגע באמינות. מקום עבודה שבו עבדת זמן קצר יכול להיות מוגדר כפרוייקט קצר ואני לא רואה בזה בעיה. יש תחמים שבהם אנשים מחליפים מקומות עבודה לעיתים קרובות זו לו צריכה להיות בעיה.

למעלה