שרות חשבונית לשכיר \ חשבונית לפרילנס

amotz76

New member
שרות חשבונית לשכיר \ חשבונית לפרילנס

אני שוקל לקחת עבודה ולהשתמש בשרות של אחת מחברות החשבונית לשכיר : (חברת יש יעול שכר שגובים 7% עמלה או עצמאי\שכיר שגובה 5% עמלה)

יש מישהו שהתנסה בזה ויכול להמליץ בעד או נגד השרות?

בגדול אני בתקופת מעבר שכרגע אני לא עובד ובעוד כמה חודשים אתחיל עבודה מסודרת , קיבלתי הצעה לתת שירותי יעוץ לחודשים הקרובים ב שכר של 10000 ש"ח לחודש , אז בתקופה הקרובה אני צריך לתת לחברה המעסיקה חשבוניות וגם כאשר אהיה שכיר בעבודה קבועה אמשיך לתת את שירותי היעוץ.

שירות חשבונית לשכיר זה שאלה קצת קשה כי ביטוח לאומי והשירותים האלה כרגע במלחמה - למע"מ ומס הכנסה לא אכפת מאיפה בא הכסף אבל ביטוח לאומי לא אוהב שמישהו עם הכנסה עצמאית מדווח כשכיר עם זכויות שלעצמאי אין. אז ביטוח לאומי שולח מכתבים לאנשים שהשתמשו בשירות ודורש כסף על החודשים שהשתמשת בשירות חשבונית לשכיר וחודשים שיש לך בעצם תלוש משכורת עם הפרשות לביטוח לאומי... כל ההתנהלות שלהם מאוד בריונית ומאוד לא נעימה.

לאחרונה יצאה איזשהי החלטת בית משפט שתומכת בראיה של ביטוח לאומי, שבין החברות הללו והאנשים שמשתמשים בה לא באמת מתקיים יחסי עובד מעביד ומדובר בעצם כעצמאים. כתגובה החברה שאני עבדתי איתה, סוירם, שינתה פורמט לעבודה כמו קבלן שבו החוזה נחתם עם מקבל השירות כמו בחברות קבלן רגילות. עוד מוקדם לדעת האם בזה נגמר העניין.

בקיצור, לא ברור איך ביטוח לאומי יגיב אם תשתמש בשירות הזה. יכול להיות שידרשו כסף פעמיים.

gamesfun

New member

הרצחת וגם ירשת?

לא די שהמדינה עושקת את העצמאים, גובה מהם יותר ביטוח לאומי (אם הכנסתם נמוכה) , נותנת להם פחות זכויות ועוד מכנה את זה ביטוח ולא מס אז בסוף הם נתלים בהפליה זו שלא הייתה אמורה להיות מלכתחילה כדי להתעמר במי שרוצה לתת שירות, לכבד את החוק ולשם מיסים אך כשכיר ולא כעצמאי.

למעלה