שרות טרום סיעודי

shirley27

New member
שרות טרום סיעודי

צהריים טובים! מאז שכתבתי בפורום בפעם הראשונה, קראתי חלק מהודעותיכם וראיתי שיש הרבה אנשים במצב של הוריי ולא קל אצל הרבה מכם... אנחנו נגיש השבוע את הבקשה לגמלת סיעוד לביטוח לאומי-בתקווה שנקבל לפחות גמלה חלקית (למרות שאמא עושה רושם חיצוני טוב ואין לה בעיה לאכול/להתלבש וכו' בתנאי שמישהו מכין לה את הכל...).אין מה להפסיד היות והיום אין לנו כלום מביטוח לאומי. נאמר לנו שאולי אפשר לקבל שרות טרום סיעודי עד לקבלת התשובה מביטוח לאומי (6 שעות שבועיות) ללא תשלום. האם יש למישהו ניסיון או ידע נוסף בנושא? כמן כן, אם ביטוח לאומי לא יאשרו לאמא גמלת סיעוד, האם עדיין יהיה ניתן להביא עובד זר? תודה, גבי.

אסתרס

New member
חןק סיעוד

רצוי שיהיה לך דוח של פסיכוגריאטר עבור בטוח לאומי. את יכולה גם להוסיף מכתב אישי שלך שבו את מתארת את היום יום של אימך ואת התיפקודים בהם היא זקוקה לעזרה. בעיקר אם היא נוטה לצאת מהבית ולא יודעת לחזור. ואם צריך לדרבן אותה להחליף בגדים ללילה או בכלל. האם צריך לדרבן אותה להתרחץ, לאכול, האם היא מבינה לקחת תרופות לבד או שאתם מכינים לה. לפי מה שכתבתי תדע אם תקבלבנוגע לטרום סיעוד: תיגש לאחת מחברות כח-אדם סיעודי, הם יבואו לביקור, ולפי נסיונם אם הם ישערו שאמא עומדת לקבל גימלת סיעוד, הם יתנו לכם טרום סיעוד. בדרך כלל הם קולעים בול. בהצלחה

אסתרס

New member
עובד זר

אפשר לקבל עובד זר רק אם קיבלת 15,5 שעות סיעוד. עם האישור הזה אפשר להתחיל לגלגל הזמנת עובד.

shirley27

New member
תודה אסתר

תודה רבה-חששתי שכך המצב, אולי כדאי לחכות עם הבקשה לביטוח לאומי, אבל חייבים להתחיל במשהו להקל קצת על אבא. שוב תודה, גבי.

ronnyw

New member
קבלת חוק סיעוד

אני רוצה לחדד לך שני דברים (יתכן שהם ברורים לך לגמרי, אבל לא היה לי ברור אם לך ברור, אז אני מעדיפה להעיר...): יש זכאות כספית (כלומר, האם מגיע לכם חוק סיעוד לפי יכולתכם הכספית) ויש זכאות תפקודית (האם מגיע לכם סיוע לפי תיפקוד החולה). ייתכן מצב כלכלי ירוד, שמאפשר לקבל חוק סיעוד, אבל אז באים לבדוק זכאות תיפקודית. כלומר, הלכתם לביטוח לאומי, הראיתם את רמת ההכנסות, הם החליטו שמגיע לכם סיוע (כספי), שלחו בודקת הביתה, הבודקת מגלה שהחולה עדיין מתפקד היטב - ואז לא תקבלו סיוע , וכמובן גם לא רשיון לעובד זר. יתכן מצב כלכלי טוב, שאינו מאפשר קבלת חוק סיעוד. במקרה זה הביטוח הלאומי מפנה אותכם לגוף אחר (סמי-פרטי) . בודק מטעמו יגיע (תמורת תשלום) לבדוק זכאות תפקודית. אם הבודק יחליט שאכן התיפקוד מצדיק עובד סיעודי - תוכלו לקבל רשיון ולהעסיק עובד כזה, אבל הכל על חשבונכם. (זה היה המצב שלנו במשך שלוש שנים). נראה לי שכתבתי מבולבל, לא מצליח לי הניסוח... אנא, שאלי אם יש צורך בהסבר נוסף.

shirley27

New member
תודה רוני

תודה רוני, זה מאוד ברור, המצב הכלכלי של ההורים לא משהו, כ-5,000 ש"ח בחודש ביחד... אז אנחנו תלויים לגמרי במבחן התפקודי של האחות מביטוח לאומי. אבא אומר שאולי נמתין עם הבקשה לביטוח לאומי, אבל אני חושבת שאם הכנו את כל החומר (בפעם השנייה בחצי שנה האחרונה) אז כדאי לנסות... שוב תודה, גבי.

ronnyw

New member
בטח ובטח שכדאי לנסות.

מקסימום נכשלים, ומחכים חצי שנה נוספת, אבל לא להרפות. חוץ מזה, לצערנו, החולים שלנו מתדרדרים לא מעט בחצי שנה. אולי לנו, שנמצאים איתם כל יום, השינויים נראים קלים, אבל ייתכן שלעיניים זרות השינוי גדול מאוד. דבר נוסף - תהיו במהלך הבדיקה כדי לעזור "להכשיל" את אימא ולהבליט את כל הדברים שהיא כבר לא עושה. יש המון עצות וטיפים בעניין במסרים קודמים, אז לא אחזור (אלא אם תשאלי). שיהיה בהצלחה (כלומר - תצליחו הכך שאימא תיכשל...)

למעלה