שרידות גורי חתולי רחוב את הקור הקרב ובא

zukik

New member
שרידות גורי חתולי רחוב את הקור הקרב ובא

שלום לרופאים
למרות שהתיעצתי עם הוטרינאר שלי אני עדיין רוצה לשמוע את דעתכם
יש לי בחצר 2 גורי חתולים בני חודשיים וחצי ואחד בן 3 וחצי חודשים
האים הם יכולים לשרוד את הקור של היום בלילה (ובמיוחד את הקור דל מחר בלילה) בחוץ ללא חימום ?
יש להם במרפסת בחוץ קופסאות קרטון עם סוודרים מצמר בתוכם אבל עדיין מאוד קר בחוץ ....
מה דעתכם להכניס אותם הביתה ? (יש לי 4 חתולים בבית שלא יואהבו את האורחים החדשים אבל אם זה MUST אני אכנים אותם ) או שחתולים בגילם מסוגלים להתמודד עם טמפ קרה כזו
אני במיוחד חושש לגור אחד שלפני חודש כתבתי עליו פה שהוא הושם אצלי בפתח החצר עם תת חום במצב של כמעט מת אמנם היןם הוא בריא לחלוטין אבל אני חושש ... אשמח לעצתכם מנסיונכם
בתודה מראש

גורי חתולים וקור

zukik שלום,
לחתולים יש יכולת שרידות גבוהה, כמו שאתה בטח יודע. בדר"כ בקור הזה הם יודעים למצוא מקום מסתור חם ויבש ומצטופפים יחד.
תחשוב, שחתולי רחוב שורדים יפה גם שלג וימים קרים מאלו, אבל אם הם חולים או חלשים מלכתחילה, יכול להיות והקור יחליש אותם.
אם יש אפשרות לצור להם פינה חמה - שמיכות ואפילו בקבוק חם עטוף בבדים במקום מסתור מרוח וגשם, אין סיבה לחשוש. אם תוכל להכניס אותם הביתה - גם טוב.
בברכה,
ד"ר סיגל קרופניק, וטרינרית.

דרורפפ

New member
אני לא איש מקצוע

אני לא איש מקצוע- אך רציתי לשתף את המקרה שלי.

בחצר שלי ישנם גורים משני שגרים, הגדולים בני כ-6 חודשים, והקטנים בני כ-4 חודשים.

גם אני חששתי מיכולת התמודדותם, במיוחד חששתי שהם ישוטטו ברחוב כדי להתחמם מתחת למכוניות, ולכן טרחתי לשדרג להם את המלונות, והוספתי להם חממים מתחת למשטחים. אז המלונות גם 'נגד' גשם, רוח, וגם עם חימום אקטיבי.

בלילה הראשון, עם רוחות קרירות וטמפ' 6 מעלות, רובם מצאו לנכון לשחק בדשא הרטוב. וגם לאחר שהכנסתי אותם למלונות המחוממות, רק שני גורים טרחו להישאר שם. (כשיורד גשם חזק למשל, כל הגורים נמצאים במלונות).

בלילה השני יצא לי לראות שיותר גורים עושים שימוש במלונות, אך עדיין לא כולם, והם לא נשארו שם כל הלילה, אולי שעתיים-שלוש.

אני כנראה בהמשך לא אטרח להשאיר להם את החימום עובד אם לא אראה שהקור משפיע עליהם.

zukik

New member
חימום

איך בדיוק אתה מחמם להם את המלונות ? אתה יכול לתאר ? אני מחפש שיטה לחימום חשמלי שלא יחשמל אותם יהיה עמיד במיים (גשם) ולא יחמם לרמה שמסוכנת להם ...

דרורפפ

New member
אני השתמשתי ברכיבים שמשתמשים בהם

אני לא איש מקצוע גם בתחום הזה, אז אני מציע לך לוודא את דבריי ולקחת אותם בערבון מוגבל.

אני השתמשתי ברכיבים שמשתמשים בהם בהתקנות לחימום מרצפות- החממים פרוסים מתחת לשכבה דקה של עץ, ומעל השכבה של העץ יש להם משטח שעשוי משמיכה דקה.

אם תשתמש בשמיכה עבה משמעותית- אז תצטרך להפעיל את החממים בעוצמה גבוהה יותר, ואם החתולים שלך משחקים בגשם (כמו אצלי), אז השמיכה העבה הזו תישאר רטובה, קרה, ואפילו מסריחה.

תמיד יש לך את אפשרות לפרוש שכבה דקה ועליה שכבה עבה, וכשאתה מפעיל את החימום להוציא את העבה כדי שהחימום יהיה יותר אפקטיבי.

באופן כללי זה דומה לרעיון של סדין חשמלי. הבעיה היא שטכנית, באופן כללי סדינים חשמליים לא מיועדים לבעלי חיים, ולא לרטיבויות. אבל לפי דעתי אם תשתמש בסדין חשמלי באופן דומה- תפרוש אותו מתחת לדופן דקה וקשיחה, כך לא יהיה מגע ישיר עם החתולים, וגם אם הם יהיו ספוגים במים זה לא אמור להשפיע.

דבר בעייתי נוסף- כבל החשמל שמגיע אל המלונות... צריך להשחיל אותו בתוך מעטפת קשיחה כדי שלא יצליחו לחדור אותו, במקרה שלי הם 'תקפו' אותו במשך יום שלם ולא עזבו אותו.

אני לא יודע אם סדינים חשמליים מיועדים להתקנה שכזו, אז כמובן שתצטרך לבדוק את ההשלכות.

למעלה