לא הבנת אותי! כמוך אני שולל אחדות.
ראשית ברצוני לציין כי לא קיימת מפלגה ש"תפורה" בדיוק לפי עמדותיו של בוחר פוטנציאלי. יתכן ויש, אבל זה די נדיר. "פאשיזם" - מדובר במונח שבהחלט לא קשור ב"אחדות דעות". כאשר אמרתי "אחדות" לא התכוונתי לממשלת אחדות!!! התכוונתי "להתאחד" סביב מטרה, בדיוק כפי שהחרדים מתאחדים סביב מטרה. המטרה שלהם זה להוות כוח פוליטי כדי להמשיך להתעלק עלינו והם עד עכשיו לא מבזרים את זכות הבחירה שלהם כדי להשיג את המטרה, די בהצלחה. כדי להתמודד מול כאלו ולהסיר את העלוקות מעלינו, גם אנחנו צריכים להתאחד סביב המטרה!!! המטרה היא שלא יהיו החרדים חלק מהקואליציה, כדי שנוכל ליישם הליכים אזרחיים נחוצים באמצעות הדמוקרטיה שלנו. כולנו יודעים את התשובה לשאלה: כיצד יתכן שמיעוט כזה ניצח אותנו עד היום, נכון? התשובה היא שבגלל ההבדלים ביננו בנושאים המדיניים/בטחוניים, נהיינו חצויים, הם נהיו בעצם אלו שמכריעים ובתמורה "גרפו את כל הקופה". לבטח תסכים איתי על זה, נכון? נכון, המחלוקת בנושא המדיני עדיין חוצה ביננו ובהחלט מדובר בנושא החשוב מכולם עבורנו, עד כדי-כך שאנו השלמנו עם תשלום השוחד לחרדים כמהלך לגיטימי כדי לקדם יעדים מדיניים/בטחוניים, כוונתי היא ל 2 המפלגות הגדולות, אפילו גם למר"צ... אם יהיה ברור ביום הבחירות כי ישנה הכרעה ברורה בחזית המדינית/בטחונית, לא חייבים עוד להשלים עם תשלום השוחד לחרדים!!! זה בדיוק הכיוון שאליו אני חותר. במתכוון אני נימנע מלהכנס איתך לויכוחים על איזו מפלגה טובה יותר, כי לכל מפלגה ישנם חסרונות לצד יתרונות. את זה אני עושה בפורום אקטואליה, ברור לי שהפורום הזה הוא לא המקום, למרות שבהודעותיך אתה בהחלט מכניס את הפאן הזה... בפורום הזה אני מנסה לחפש את המשותף ביננו!!! אני מחפש שותפים כדי לקדם יעדים שמתאימים לנו, שמתאימים למדינה שאנו רוצים להשאיר לכם הדור הצעיר. אולי אחדש לך משהו, אבל רוב המצביעים במדינה שלנו, נאהב את זה או לא, לא מצביעים "בעד" מפלגה אחת, אלא בעיקר "נגד" מפלגה אחרת... באמת, נעשו מחקרים ומדובר בעובדה. חלק נוסף בציבור המצביעים, מצביע "הצבעת ברירת מחדל", או "הצבעת פשרה". אני מאחל לך הצלחה במאבקך להביא לכך שהמצביעים יצביעו "הצבעת בעד", אבל אני מאוד סקפטי! במיוחד לנוכח העובדה שבכל מערכות הבחירות ב 30 שנה האחרונות, התנהלו רוב הנבחרים במהופך למצעם והכרזותיהם לפני הבחירות... לכן נוהגים אנו להצביע בשיטת ה"קירוב" תוך אמונה כי אכן יתממש החלק שמתאים לי מתוך הבטחותיו של זה שבחרתי בעדו. אבל... יתכן ובמערכת הבחירות האלו, כפי שהיה במערכת הבחירות המגוחכת הקודמת, "ישבר התיקו", כלומר תושג הכרעה ברורה בתחום המדיני!!! ואת זה נוכל "להריח" מעיון בסקרים שיערכו ערב הבחירות. אז בוא נקבל החלטה בוגרת, כמו שותפים לשאיפה לקדם אינטרסים מסויימים. במידה ומתברר שהציבור הכריע באופן ברור לשמאל או לימין, הצד המפסיד ישלים עם ההפסד בחזית המדינית חברתית ומרגע זה יילך "עם כל התחמושת והסד"כ כדי לנצח בחזית האזרחית!!! אנחנו צריכים כל "חייל" וכל "כדור" במערכה הזאת, כי מולנו עומדים "לוחמים" מאוחדים, מנוסים ונחושים. ברור לי שהבחירה במפלגת שינוי היא לא בחירה מושלמת, אבל עבור הצד שהשלים עם הפסדו בחזית המדינית/בטחונית מדובר בפשרה יותר מסבירה!! ברור לי שתומך שמאל שיהיה בטוח בהפסד בחזית המדינית, לא יצביע עבור מפלגות ימין, אותו הדבר אם תומך ימין ישלים עם הפסד... אבל במקרה שכזה עדיף לתת סיכוי לקואליציה עם שינוי שלבטח תשרת את האינטרסים שלנו טוב יותר מאשר קואליציה עם החרדים, נכון? מדובר בפשרה!!! לא מושלמת, אבל חכמה מההיבט של מיזעור הנזק (קואליציה עם החרדים). בקשר ללחימה מעל ספסלי האופוזיציה. נכון, מדובר באלמנט חשוב בדמוקרטיה, אבל קולם של 17 ח"כים במקרה הזה, יהיה זהה לקולם של 20 !!! המאבק בתחום המדיני/בטחוני ימשך עד שנגיע ליום בו יושג הסכם קבע שיביא למציאות של שלום אמיתי, אבל בנתיים... בנתיים נוכל אנו לחיות במציאות אזרחית חדשה!!! בוא ותעזור, כי זה בידנו. אם נפסיד שוב למיעוט הטפילי הזה, אני ארגיש מטומטם! אני לא רוצה להרגיש מטומטם ואתה?