שריון או נ"מ, מה עדיף?

קריד

New member
שריון או נ"מ, מה עדיף?

ביום שני אני אמור להתגיס לשריון, הבנתי שאני יכול לבקש לעבור לנ"מ (הגיוס שלושה ימים אחרי), אני מתלבט אם עדיף להשאר בשריון או לבקש נ"מ, אני לא ´פייטר´ (אחד שלא אוהב לרוץ יותר מידי והבריז מרוב שעורי חינוך גופני) ככה שמה שאני שואל זה מה יותר מתאים לי, לאיזה מהם טירונות קשה יותר? ולאיזה מהם תנאים יותר טובים, תודה מראש, קריד.

palmino

New member
לך לנ"מ

שמע , זה הכי מתאים בשבילך זה חייל האויר , זה תנאים טובים אומנם זה לשבת ולהסתכל על השמיים וזה דיי משעמם , חוץ מהמכשירים המשוכללים שאותם מפעילים, אבל זה אחלה, וגם קידום מהיר. אני אומר לך את זה ואני עוד מתגייס לחי"ר. אמיר

Eagle49

New member
תלוי בך

עקרונית ההיסתיגות שלי מנ"מ זה שיש להם תדמית של לפלפים (לפחות בעיני) ומה גם שאתה יכול לשרת בסוללת טילים באיזה בסיס סודי ולהישתחרר עם גידול במוח מכל הקרינה שיש שם. בשיריון לעומת זאת אתה אולי תצחצח טנקים אבל אני מכיר חברה משיריון שאומרים שמכניסים להם כל כך הרבה רעל שהם לומדים לאהוב את זה. חוץ מזה בשיריון יש לך הזדמנות לאקשן מאחר והם עושים קו בלבנון ובשטחים ונ"מ לא אבל בנ"מ יש לפחות את בנות המין השני, לשינוי הנוף.

טל עדתו

New member
תיקון קטן

בנ"מ יש בנות גם לוחמות וגם פקידות וגם משקיות וגם פקידות ובדיוק ככה יש בשריון - רק ההבדל הוא בשריון אין לוחמות, אבל כן יש מדריכות ומשקיות ופקידות וכ´ו.

resti

New member
גיוס ביום שני

מה המצב קריד אני גם מתגייס ביום שני הזה...( מישהו אמר לי שכנראה זה לתותחנים) תאמת אני לא הכי שלם עם ההצבה הזאת ובזמן האחרון התחלתי להתלבט בנוגע להצבה בנ"מ.. השאלה אם באמת זה אפשרי המעבר ליחידה אחרת אחרי שכבר הצבא החליט לאיפה לשבץ אותך? בנוסף גם השאלה היא האם בכלל שווה לנסות לבקש לעבור לנ"מ... כי הבנתי שזה משעמם טיחו... מה סיפרו לך על חיל זה..?

קריד

New member
resti תקרא

לדעתי זה אפשרי מאוד לעבור יחידה, אישית אמרו לי בלשכת גיוס שיפנו אותי לקצין מיון בגלל בעיות במנילה, השאלה אם כולם יכולים ללכת לקצין מיון, לגבי זה אני בספק כי אנחנו נחשבים למאותרים (משובצים), אבל נגיד שהגעת לקצין מיון אז לא נראה לי שצריכה להיות לו בעיה, בסה"כ הגיוס של הנ"מ הוא כמה ימים אחרי, אתה רק צריך לשכנע אותו שנ"מ זה המקום בשבילך. לגבי איזה חייל עדיף, גם אני לא יודע בדיוק (בגלל זה שאלתי בפורום), זה מאוד תלוי בך, השיקולים שלי לבקש נ"מ הם: 1. שירות יותר קל (אני מקווה, כי יש תפקידים בנ"מ יותר קשים משריון) 2. לא להיות בתוך טנק תקוע עם 3 אנשים (זה כבר קטע אישי, אני צריך מרחב) 3. לא לנקות טנק 4. נ"מ נחשב לחייל אויר (היכולת להשלות את עצמי שאני בחייל אויר) על החייל עצמו אני לא יודע הרבה, קראתי פעם באיזה אתר שנ"מ הם כמו חי"ר רק עם טיל כבד על הגב, אני לא כל-כך בטוח אבל יש משהו בזה.

למעלה