שריפה באולמי רנסאנס גבעתיים

גבע 20

New member
שריפה באולמי רנסאנס גבעתיים

2 צוותי כיבוי, סוות סולם הידראולי וצוות חילוץ והצלה מתחנת גבעתיים, פעלו הלילה בדליקה שפרצה באיזור התעשייה הדרומי בעיר במבנה תעשייה בן 3 קומות המשמש את אולם השמחות "רנסאנס". השריפה פרצה סמוך לשעה 2 לפנות בוקר בתקרת העץ של קומת הקרקע בבניין והחלה להתפשט בתוך הפיר האופקי של התקרה האקוסטית שבמקום. העשן הסמיך עלה כלפי מעלה וחדר לכל קומות המבנה. צוותי הכיבוי חילצו ללא פגע 5 פועלים זרים ששהו בקומה השלישית ובסיוע דוחפי עשן איווררו את קומות המבנה והשתלטו על מוקד האש. בסיכומו של אירוע נרשם נזק לרכוש ללא נזקים בנפש בזכות פעולות החילוץ וההצלה המהירות של כבאי גבעתיים.

fireman

New member
יישר כוח !!

כל הכבוד על פעולת הכיבוי והחילוץ המוצלחת! יישר כוח כבאי גבעתיים! ד"א עם איזה מצלמה אתה מצלם? אני מתאר לעצמי שדיגיטלית אבל איזה דגם ואיזה חברה?

גבע 20

New member
SONY DSC-S50

2.1 מגה פיקסל 1600X1200 זום דיגיטלי פי 6 אפשרות לקטעי וידאו בפורמט MPEG של 15 שניות חיבור USB פלאש אוט´ פוקוס אוט´ כרטיס זיכרון פנימי 32 מגה מאפשר צילום של 250 תמונות באיכות אותה אתה רואה כאן בפורום אפשרויות לצילום איכותי הרבה יותר ורב משקל כמובן ועוד ים שטויות נילוות. אחלה מצלמה. בועז

fireman

New member
כמה שאלות על המצלמה

יש אפשרות להרכיב לה פלאש חיצוני? כמה היא עולה? ד"א איך היא מצלמת בלילה?....לפי התמונה מהשריפת רכב....לא נראה כל כך טוב

גבע 20

New member
שמור אותי מאוהביי

אזהרה ראשונה אחי, אל תתעסק עם גבעתיים ! או במילה אחת: "ציתונה"

sda

New member
גבעתים ../images/Emo62.gif

גבעתיים זהו בכלל תחנה? יש שם רק כבאים שבקושי כיבוי שרפה בחיים אני חושב שזו סתם תחנה וצריך לסגור אותה כמה שיותר מהר ולפזר את הכבאים והרכבים בתחנות גוש דן והמרכז ואני בכלל חושב שיש מקום לפטר מ"ס כבאים בכלל משם ועכשיו בטח יקומו כמה אנשים כאן כמו מיסטר מנשרוב,וטארני ועוד כמה בעלי זיקה לתחנת גבע ויתנו הגנה לכיבוי אש גבעתיים רק בשביל האינטרס האישי!!! בועז על תפגע ממה שאני כותב כי זו רק האמת נקווה שערן לא ימחק את הודעה שלי תחשבו על זה!!!!

sda אתה לא צודק!!!

כי בארצות הברית יש תחנת בכל שני רחובות וכדאי שגם פה תהייה תחנה כי אם לא תהייה תחנת גבעתיים (נקווה שזה לא יקרה בחיים)אז זה יפגע בכבאים כי יהייה ארוע והכבאים לא יבואו בזמן אז תהייה עוד תוכנית עובדה על הכבאים

גבע 20

New member
sda ידידי היקר

מבלי להתייחס לתוכן הודעתך, הסגנון לא מקובל עליי. את אותם הדברים יכולת לנסח בצורה מכובדת יותר וסביר להניח שאפילו היו זוכים הם לתגובות רציניות יותר. אין בכוונתי עכשיו וכאן להתחיל במסכת הסברים ותשובות לדבריך, אבל בהחלט אני מעוניין לדעת מי עומד מאחוריי הודעה זו ולא מכעס חלילה אלא מסקרנות. אולי לאחר שאדע במי מדובר אחליט כיצד ואם בכלל לנסח את תשובתי. אשמח אם תזדהה כאן או תפנה ישירות אליי לאי מייל [email protected]. בינתיים יום טוב גם לך. בועז כבאות והצלה גבעתיים !!

sda

New member
בועז אתה מתחמק../images/Emo31.gif

לא סתם חושבים בנציבות ובעירית גבעתיים לסגור את התחנה הסיבה היא פשוטה לא נחוצים כבאים בעיר כבעתיים כאשר מסביבה יש עוד שלושה תחנות כיבוי ראשיות כמו רמת גן ת"א ובני ברק לא חבל על כל הכסף שמבוזבז אצלכם??? תסגרו את התחנה וכך תכסכו הרבה למדינה ושוב אני חוזר ואומר אתם מיותרים ..... לא צריכים 4 תחנות כיבוי בגוש דן במיוחד שיש עוד כ 8 תחנות כיבוי במרכז הארץ כמו ירקון,ציון.פרדס.איילון סבא והשרון והרשימה עוד הרוכה מצטער על הכנות שבי אבל זה מה יש

אלברטרג

New member
מה אתה אומר!

שלום לך ידידי אני לא יודע מי אתה ומאיפה אתה ,אבל בכל מקרה במקום להאבק על פתיחת תחנות נוספות ותחנות משנה אתה מציע לסגור תחנה? אנחנו מר"ג מתפלאים איך בגבעתיים ארבעה כבאים מסתדרים במשמרת אם אפילו בהוצאת פק"ל הם לא עומדים מבחינת התקנים ואתה עוד מציע לסגור אותם? מי ייתן תשובות אם וכאשר יקרה אסון בגבעתיים,אתה? דרך אגב גבעתיים עובדים איתנו בשיתוף פעולה ובהדדיות מופלאה ור"ג לא יכולה לעמוד בשירותי כיבוי לעיר גבעתיים הן מבחינת זמן תגובה והן מבחינת כ"א.לפי מה שאתה אומר אז גם צריך לסגור תחנה כמו התחנה בים המלח,ותחנות נוספות שבמילא אין שם אף פעם אירוע,דרך אגב גם בנתב"ג תודה לאל עוד לא התרסק מטוס אולי נסגור גם את התחנה שם מה דעתך? בקיצור רד מהעץ שעלית עליו כי לא תמצא שם כלום.

sdaעזוב אותך ממה שחושבים בנציבות

אתה יודע כמה זמן מגיעים לארוע בפקיקים 10 דקות הכי מהר .ותאר להצמך שתחנת רמת-גן שהיא הכי קרובה לגבעתיים יש לה ארוע ואין כבאים, אתה יכול להוצא רכבים מאביב וברק, שיכולים להגיע הכי מהר אולי ב10 דקות בלי פקקים. ותחנת משנה אביב ב שזה ליד הסינרמה אם אתה שולך פק"ל שיש בה שני רכבי סהר וגעש אם אני לא טועה, מי החפה אל השטח של אביב ב. אלו הכוננות איפה היא ?לא שמעתה כוננות מעל הכל.

firefighter

New member
sda../images/Emo129.gif

אני לא יודע מי אתה ומה אתה אבל מה שכן אני יודע זה שאתה מתחיל לעלות לי את לחץ הדם וזה לא מומלץ יש דרכים לחשוף את פנייך הלא כל כך יפות בהקשר לתחנת גבעתיים כיום שירותי כבאות סובל מחוסר כוח אדם ועוד מדברים על קצוצים בכ 100 עובדים אז אתה בא ומחזק את הגורמים אנו נילחמים בהם על כל כבאי נוסף ועל כול תחנה נוספת ??? מוזר לי שאתה מדבר וחושבך כך.. בתחנת גבעתיים יש את הכבאים מהטובים שאני מכיר מהחברה מגבעתיים אתה יכול ללמוד הרבה בכל התכומים ולא רק בכבאות. ואיך אתה בכלל מסוגל לחשוב על סגירת תחנה זו או אחרת זה לא חשוב כלל כל כבאי וכל תחנה חשובה כמו אוויר לנשימה ושוב כאשר אתה נתקל בי רצוי שתעבור לצד שני ולחברה בגבעתיים אני אוהב אותכם ואיתכם תמיד שלכם גיא מנשרוב איילון טוב אחי בועז יש לי אינטרס קדימה תוסיף לי עוד כמה כוכבים וכמה דרגות שכר בתלוש משכורת

זמן תגובה

מפליא אותי שאתה לא מבין את החשיבות של זמן תגובה ! בגבעתיים יש מספיק אירועים יחסית לכמות הכבאים במשמרת. השריפה שאתה הגבת עליה באולמי רנסאנס הייתה מתפתחת לממדים גדולים יותר נזק רב יותר לרכוש היה נגרם למקום וכנראה פעולות החילוץ היו מסובכות יותר אלמלא העובדה שהצוותים הגיעו תוך 3 דקות וביצעו פעולות כיבוי וחילוץ. לדעתי היתרון הגדול של גבעתיים אחרי מקצועיות הכבאים והמתנדבים. הוא זמן התגובה המהיר. לדעתי כל אזרח ראוי לזמן תגובה כזה ובשביל זה אנו זקוקים לעוד תחנות משנה שיקומו בהרבה ערים וישובים בארץ וכמובן גם לתוספת בתקנים לכבאים. אבל אתה לא מבין חבל שאתה לא בודק ומברר לפני שאתה רושם תגובות לנושאים שאתה לא מבין בהם. חוץ מזה תהיה בטוח אף אחד לא רוצה לסגור את תחנת גבעתיים חוץ ממך, ועוד כמה ממורמרים מסוגך. לכל אלה שאתה קורא צדקנים ובעלי אינטרס אלה חברים וכבאי גבעתיים מודים להם אבל שתבין הם קודם כל ובמילה אחת אני יסביר לך כבאים מה שאני בטוח שאתה לא בגלל חוסר ההבנה, הטיפשות, והקנאות תזהה אולי אתה גם לא גבר בכלל יותר טוב שתפנה לפורום אחר אולי גאווה ד.א בממוצע כבאי יוצא לחמישה אירועים במשמרת.

fireman

New member
../images/Emo41.gif שימו לב!!!!! ../images/Emo41.gif

תראה, למחוק את ההודעה אני לא אמחק כי לכל אחד שמורה הזכות להביע את דעתו האישית רק חבל שהיו בה כל מיני תוספות שלא הולמות אותך ולא מוסיפות לכבודך... תראה איזור גוש דן הוא האיזור הצפוף ביותר בארץ מבחינת אוכלוסיה ומבחינה תחבורתית מה שמשפיע על זמן התגובה בצורה משמעותית מאוד....לא סתם בתוך העיר תל אביב יש 3 תחנות כיבוי ולא סתם יש תחנת כיבוי בים המלח שד"א אגב שייכת לאיגוד בו אני מתנדב, איגוד ב"ש. זמן תגובה בכל מערכי החירום הוא דבר חשוב מאוד....בעיית זמן תגובה מוכרת לנו בחלקים גדולים של העיר באר שבע שזמן ההעגה אליהם לוקח 15 דקות במצב תנועה סביר....בשעות עומס זה אפילו מעבר בגלל שתחנת הכיבוי נמצאת בקצה הדרום מערבי של העיר ולעומת זאת העיר מתפתח בדיוק בכיוון הנגדי.... העיר באר שבע שגדלה מאוד בעיקר ב10 השנים האחרונות מתחילות להיות מושפעות מתופעות אורבניות טיפוסיות כמו לחצי תנועה ופקקים אדירים בשעות העומס, אחרי הכל זן עיר של כמעט 200 אלף תושבים....כבר 4 שנים מדובר על הקמת תחנה נוספת בבאר שבע שתהיה התחנה הראשית והתחנה הקיימת תתן שירות לאיזור התעשיה בדרום העיר ולשכונות בלב העיר, התחנה אמורה לקום בקצה הצפון מזרחי ובכך לכסות את כל העיר בנושא זמן תגובה.... לפני מספר שנים הערים רמת גן גבעתיים ותל אביב היו ערים בפני עצמן ומופרדות בשטחים "פנויים" בערך בין עיר לעיר, עם חלוף השנים וגידול האוכלוסיה וקצב הבניה חברו העיר יחדיו לגוש אחד גדול שנקרא גוש דן בעל מערכת תחבורתית מסועפת ועמוסה מאוד וצפיצות אוכלוסין אדירה, בנוסף לעניין הבניה לגובה שקיבל זריקת אנדרנלין רצינית בשנתיים שלוש האחרונות כאשר ברמת גן רואים גורדי שחקים של 70 קומות ובתל אביב גורדי שחקים של לא הרבה פחות מאלו שברמת גן, הצרכים משתנים בהתאם להתפתחות האורבנית וכן התפוקה של שירותי הכבאות מבחינת כיסוי שטח בזמן תגובה סביר או יעיל (לא משנה איך תקראו לו) אבנר אמר משהו על תחנת ים המלח....זו תחנה עם 0 אירועים בחודש...זאת האמת זאת תחנה חדשה שיש בה רכב אחד חדש (מרצדס 1234) אם זה מעניין מישהו...התחנה הזאת היא תחנה שנדרשת שם...ואי אפשר למדוד את הצורך בה ע"י מספר אירועים היות וזהו איזור סיכון גבוה, בגלל ריבוי בתי מלון ומפעלים כימיים כמו מפעל האשלג, מפעלי ים המלח ומפעל המגנזיום....למרות שהתחנה הזו לא אמורה לתת כיסוי מלא במקרה של אירועים באחד מאלו וקיים פק"ל סיוע הדדי בין תחנות האיגוד וצוותים מכל רחבי האיגוד ישוגרו אל ים המלח כאשר התחנה שבים המלח אמורה לתת את המענה הראשוני ואף להתגבר על השריפה בטרם יגיעו צוותי כיבוי אחרים לסיוע וזה כולל מנופים מבאר שבע ודימונה, רכבי אספקת מים מבאר שבע צוותי כיבוי מערד ודימונה ובמקרים חריגים גם רכבי אספקת מים מנתיבות.... עשית כאן דבר חמור, מדדת צורך בתחנה ע"י כמות האירועים בהם הם מטפלים ושטח הכיסוי שלה, קטן ככל שיהיה.... מקרה שקרה לא מזמן אצלנו באיגוד הוא השריפה במפעל הניר "הקליר" באופקים....תחנת אופקים שהיא תחנת משנה קטנה לא מסוגלת להתמודד עם שריפת מפעל בסדר גודל כזה והופעל נוהל סיוע הדדי בין תחנות האיגוד...מיד עם קבלת ההודעה נשלחו שני רכבי כיבוי מתחנת אופקים ובמקביל נשלחו רכב אספקת מים ורכב סער מנתיבות, רכב אספקת מים ורכב סער מבאר שבע וסולם הידראולי מבאר שבע גם כן, בסה"כ 8 רכבי כיבוי... תאר לעצמך שבאופקים לא הייתה תחנה? באותן 20 דקות שלקח לצוותים מבאר שבע ונתיבות להגיע לאופקים נתנו כבאי אופקים מענה ראשוני ובודדו את האש עד להגעת שאר כוחות הכיבוי מהאיגוד... מה אני רוצה לומר כאן בסופו של דבר....יש צורך בפיזור של נקודות כיבוי ותחנות ראשיות ומשניות גדול ככל שאפשר עם כמה שיותר כוח אדם וציוד, שני דברים שמאוד חסרים לנו בארץ ולא לקום ולסגור תחנות ולא משנה כמה הן "כדאיות" כפי שהגדרת את תחנת גבעתיים למשל.... נקודה למחשבה...

האמת עברתם אותנו היום

האמת עברתם אותנו היום בכמות הארועים. כל הכבוד. תתקשר אלי דחוף יש לי משהו חשוב לומר לך

T bgu

New member
עוד שריפה בגבעתיים../images/Emo16.gif

מצורפת בזאת תמונה מתוך שריפה בגבעתיים בתאריך 06.11.1963!!! גבע 20! האם אתה מזהה את עצמך בתמונות?

למעלה