שריפת קלוריות נמוכה למרות כושר אירובי גבוה???

הכיטוב10

New member
שריפת קלוריות נמוכה למרות כושר אירובי גבוה???

שלום אני עושה ספינינג פעם בשבוע.כל מי שמתאמן ברמה שלי, שורף 500-600 קלוריות בשיעור. אני מגיעה בשיעור קשה ל-350 קלוריות לפי שעון פולאר. יש לציין שאני מתאמנת בקביעות מס' שנים במכון כושר כולל שעורי אירובי וקיקבוקס. כיצד זה יכול להיות והאם זה מעיד גם על שריפת שומנים מחוץ לשיעור? מה אפשר לעשות כדי לשפר? תודה לכל העונים. חג שמח.

ellabs

New member
שריפת קלוריות לפי שעון דופק

אז ככה..הקלריות ''הנשרפות'' בשעוני הדופק הם לא המדד הכי מדויק,למעשה ברוב המקרים הם מאוד לא מדויקות. השעון הוא מחשב שעושה חישובים לפי סהכ' הנתונים שמכניסים בו. יש דרכים הרבה יותר מדויקות לדעת את הקלוריות ''שנשרפות''(בדרכ דורש בדיקות קצת יותר מקיפות במעבדה) לא ברור לי מהי ההשוואה שאת עושה עם ''מתאמנים אחרים ברמה שלך'' כול אחד שונה (גיל,מין,אחוז שומן ועוד) וגם רמת כושר קשה היא קשה להשוואה. הגיוון באימונים שלך הוא טוב מאוד וממולץ(גם שינוי בפעילות,וגם שינוי בדופק) ויכול לעזור גם בשינוי במשקלך(אם זאת המטרה כי לא ציינת אותה)אם את רוצה לבדוק את הנושא יותר לעומק עלייך לבדוק(שוב בבדיקה מקיפה יותר במעבדה)את קצב חילוף החומרים שנבדק גם במנוחה ונותן מדד טוב ,לסה''כ הקלוריות שתשרפי (ניתן להעריך בבדיקה כזאת גם את שרפת הקלוריות במאמץ) שיפור בדרך כלל יעשה ע''י שיפור בכושר וע''י גיון בפעילות חג שמח אלה

חיווי הוצאה קלורית על פי שעון דופק

הוא אינו מדד מדויק במיוחד וזאת בלשון המעטה. כעקרון החישוב הנ"ל לוקח בחשבון את גילך, מינך ומשקלך ועוקב אחר רמת הדופק שלך. אלו הפרמטרים שבסופו של דבר יובילו לחישוב ההוצאה הקלורית. רוב ההשעונים אינם מתחשבים במדד חשוב מאוד כמו ה VO2MAX ואף שעון שאני לא מכיר לא מתייחס לסוג הפעילות (בחלק מהפעילויות ישנה חשיבות גדולה יותר למשקל, למשל, לצורך חישוב מדויק, ובחלק הרבה פחות). תחשבי על זה - מבחינת שעון דופק אם יושב על אותם אופניים לאנס ארמסטרונג בשיאו ולצידו יושב אדם שלא התאמן מעולם וגם אינו משופע בגנים משובחים אבל הוא באותו גיל ומשקל (ומין, מסתבר) כמו לאנס ידידנו, הרי שאם שניהם יעבדו בדיוק על אותו דופק כל הזמן, שעון הדופק יתן את אותה הוצאה קלורית לשניהם. האם הם מפיקים את אותה כמות אנרגיה ? כמובן שלא!, אתלט עילית מפיק באותה רמת דופק הספק גדול בהרבה (הרבה יותר קלוריות לצורך הענין, אם לפשט תהליך מורכב בהרבה). שעון שניתן להזין לתוכו את ה VO2MAX כבר היה מראה הבדל עצום בניהם וגם הוא עדיין לא היה מספר את כל הסיפור. מדידה עם מד ואטים איכותי התיה כבר מראה הפרש אדיר על אותה רמת דופק. שעון רגיל נותן מדד VO2MAX ממוצע לגיל ולמין אם לא נאמר לא אחרת (או שאין אפשרות להזין). כיוון שאת מאומנת סביר להניח שבמדד זה את בהחלט מעל הממוצע, אבל זה נשאר סימן שאלה עד שיוכח אחרת :) ולסיכום - אל תתייחסי יותר מידי ברצינות למדידת הקלוריות של שעון הדופק. תתיחסי בהחלט ברצינות לחיווי הדופק שהוא נותן.

הכיטוב10

New member
האם יתכן שנובע מתפקודי ריאות ירודים?

בבדיקה התגלו תפקודי ריאה של 50%.האם זה מסביר את שריפת הקלוריות הנמוכה למרות המאמץ? האם זה מעיד גם על שריפת שומנים מחוץ לשיעור? מה אפשר לעשות כדי לשפר? תודה רבה

במידה ותפקוד הריאות שלך

הנו 50% ממליץ לך להפסיד לחשוב על הוצאה אנרגטית, ולהתחיל לבנות באופן רציני תוך שיתוף מגוון גורמים מקצועיים תוכנית לשיפור תפקודי ריאה. חג שמח.

הכיטוב10

New member
הסיבות לתיפקודי הריאה הירודים

הן שיש לי allergic rhinitis, ואטופיק דרמטיטיס. לא מטופלת לאסטמה ולא מעשנת. בנוסף,יש לי גם גוש בריאות שעלה בבדיקות תקופתיות לעבודה ונבדק כתקין. האם יש לך המלצות לגבי שיפור ההוצאה האנרגטית? לאילו גורמים מקצועיים התכוונת? תודה

תגובה

היי, דווקא בגלל שהכושר שלך טוב,אז הגוף עובד בצורה יעילה יותר מה שאומר שהוא צריך פחות אנרגייה לכן כדי לשרוף יותר קלוריות צריך לעבוד יותר קשה. אגב שעון דופק מעניק סוג של אינדקציה,אבל לא הייתי בונה עליו יותר מידי. שבוע נפלא ובהצלחה

למעלה