שריפת שומן.. מה עוד יכול לעזור?

guy895389

New member
שריפת שומן.. מה עוד יכול לעזור?

שלום לכולם.
אז לאחר שנרשמתי לחדר הכושר ובמקרה גם נתקלתי במדריך בחדר כושר שהוא גם תזונאי, בניתי תכנית אימונים ותפריט שבועי בדרכי אל המטרה של גוף חטוב.
בעיקרון אני שוקל כ-80 קילו, עם 18 אחוזי שומן.
הגוף בעיקרון בנוי טוב ומעוצב בחלקו חוץ משומן שהצטבר בטן התחתונה ובמותניים והשאלה היא איך אני מעלים את השומן הזה הכי מהר שיש כדי לחשוף את השריר (שאני מניח שהוא עדיין שם) שנמצא מתחתיו.
אז לפי מה שהבנתי מבחינת התזונה זה ארוחות מסודרות, חלבונים בהתאם ופחמימות בריאות בהתאם. קפה כחצי שעה לפני האימון (לצורך זירוז שריפת השומן), כוס אשכולית אדומה ביום וכו'.
מבחינת אימון הכוח הבנתי שצריך להישאר לאורך כל האימון עם דופק גבוה עם מינימום הפסקות בין התרגילים, כשבסוף האימון אירובי (ריצה/סקי) לחצי שעה.

העניין הוא שאין לי את הכושר בשביל לרוץ כחצי שעה (רק לאחר כחצי שעה הגוף מתחיל לשרוף שומנים) ולהישאר עם דופק גבוה בכל האימון עם מינימום הפסקות זה מתיש וגורם לי בכל סט להרים בפחות חזרות.
הייתי שמח שתייעצו לי בנוגע לעניין אם לגבי האימון ואם לגבי התזונה בהתמקדות על שריפת השומנים ובמקביל שמירה על מסת שריר.
תודה רבה.

The Pinky P

New member
יש הרבה אי דיוקים בדברים שכתבת ובמידע שקיבלת.

דבר ראשון -
יש "חוק" אחד מרכזי בתהליך של שריפת שומן:
מאזן קלורי שלילי וחיובי.
מה זה אומר? שהגוף שלך לצורך התקיימות וביצוע כל פעולה שהיא מבזבז/מוציא אנרגיה (קלוריות)
בערך כמו שהרכב צורך דלק בשביל ליסוע.
האנרגיה הזו מסופקת לגוף ע''י מזון ולכן יש פה עניין של מאזן בין כמות האנרגיה שאתה מכניס לגוף (אוכל) לבין כמות האנרגיה שהגוף מוציא, (התקיימות+פעילות)
מה שאומר שבשביל שהגוף ישרוף את השומן המאזן הקלורי שלך צריך להיות שלילי,כלומר שתצרוך פחות אנרגיה ממה שתוציא.
זה ככה באופן מאוד גס וכללי,על רגל אחת.

מעבר לזה בשביל לעזור לתהליך שריפת השומן מומלץ להוסיף פעילות גופנית בדגש על פעילות אירובית ועבודת כוח מותאמת,
פעילות כזו תשמר את מסת השריר הקיימת, תזרז תהליכי שריפת שומן ותסייע בחיטוב ועיצוב הגוף.
לא יכול לרוץ 30 דקות? תתחיל בפחות.

כמו שאמרתי - מה שנאמר עד כאן זו אינפורמציה מאוד מאוד כללית ובשביל להבין לעומק ולדעת להתאים את הדברים ספציפית אליך אתה צריך או לחקור את העניין קצת יותר לעומק או להיעזר באנשי מקצוע שיבנו לך תכניות ותפריטים ספציפיים.

לדעתי מאוד מאוד חשוב שמתאמן ( וכל אחד בעצם) יבין את התהליכים הבסיסיים האלו לפני שהוא הולך להרים ברזלים בחדר כושר.

שיהיה בהצלחה!

למעלה