שרירים תפוסים אחרי אימון

שרירים תפוסים אחרי אימון

שלום, חזרתי להתאמן במכון אחרי כמה שנים בהם לא ביצעתי כמעט אימוני כוח. את האימון הראשון ביצעתי בשבת בבוקר- כולל תרגילי כוח במכשירים לכתפיים, לחזה, לגב ולידיים-אחורי וקדמי. שתי שאלות: 1. עכשיו השרירים בידיים תפוסים וכואבים והיום אני אמור ללכת להתאמן, אז כדאי ללכת או לחכות שהכאבים יחלפו? 2. איך יכול להיות שלמרות שביצעתי תרגילים גם לכתפיים, חזה וגב, אני מרגיש עכשיו רק את השרירים של הידיים תפוסים? יום טוב ותודה

משפט: "חוזק השרשרת כחוזק החוליה החלשה"

שרירים כואבים הם לא סיבה לא להתאמן, אתה "מרגיל" אותם לעבוד והגוף מגיב בכאב, כאב הוא מנגנון הגנה של הגוף ומסמן לך משהו..., "התכווצות שרירים" היא מה שנקרא: הצטברות חומצת חלב, אותה לא מספיק הגוף לפנות, טלנו זה מופיע ככאב, בזה הגוף לא אומר לך להפסיק, הוא רק מתכוון שתתחיל להתאמן יותר בקלות, שתכניס את השרירים שלך לפעילות לאט לאט ולא בכסח. בקיצור - תמשיך לעבוד עם ו"על הכאבים" והם יעברו לך תוך ימים ספורים ותזכור שהשריר הכואב הוא השריר החלש, אין מתאמן שלא כואב לו כלום, אנחנו לומדים לחיות עם כאבים והם לא עוצרים אותנו. רק שאתה צריך להקשיב לגוף, ללכת איתו ולא נגדו.

הנה הרעיון

תחליט שאתה עושה קומבינציה של X תרגילים 10 פעמים כל תרגיל, כל זה כפול 3 סטים למשך שבוע ימים. לאחר שבוע תעלה ל-12 פעמים כל תרגיל כפול 3 סטים ושוב לשבוע ימים, אח"כ תוסיף עוד תרגיל או שניים וכך תשפר הלאה, בשלבים הראשונים של העבודה תשלב את תרגילי הכוח כשאתה עובד רק מול משקל הגוף (שכיבות סמיכה, בטן ללא משקולות, עליות מתח, תרגיל מדרגה...), מהר מאוד הגוף יסתגל ויאפשר לך לעלות את דרגות הקושי ואז תשלב גם ריצה ותעלה במשך זמן האימון, תוסיף אינטרוואלים שונים, אבל לא למהר ולעלות במשקלים או בכמות הפעמים, כלומר, אל תנסה "לשבור שיא" תן לגוף שלך זמן להסתגל למצב החדש כי אתה מלמד אותו "שפה חדשה" ולא מוכרת.

הייי, לא בניתי תוכנית עבודה.

נתתי סתם דוגמאות לשיטת עבודה אחת מיני רבות, שיטה שלמישהו יכולה להתאים ולמישהו אחר לא, בפועל לא מכיר את האיש, לא את היכולות שלו, לא את המטרות שהציב, ובטח לא את המוטיבציה, אני מדבר רק על עקרון. ואגב - גם התכוצויות שרירים יכול לנבוע מהרבה גורמים שנפגשים ביחד ביניהם גם Delayed onset muscle soreness.

הר ניר29

New member
לא בהכרח קשר לחומצת חלב

סוג הכיווץ כיום נתפס כגורם המשפיע על הופעת DOMS למרות שלא רק כיווץ אחד מוביל לתופעה הזו, לרוב כיווצים אקסצנטרים או שלבים אקסצנטרים קשורים בכאבים המאוחרים.

למעלה