שרירים תפוסים ותירגול יוגה

tzurtzur

New member
שרירים תפוסים ותירגול יוגה

שלום יוגי, נרשמתי לסדנה הקרובה של הPOWER YOGAברעננה. מכיוון שאני רק לאחרונה התחלתי לתרגל POWER אני מן הסתם חווה מתיחת שרירים יום אחרי( ובכלל מודעת לשרירים שלא ידעתי על קיומם...) מכיוון שאני מאד אוהבת ומתחברת לסוג היוגה הזה ורוצה להגיע לפחות לשני ימי תירגול רציתי לשאול לדעתך, האם במידה וארגיש "תפוסה" (ביום שאחרי)אוכל בכל זאת להמשיך ולתרגל או שמא עדיף להסתפק ביום אחד כאחת "מתחילה" ולתת לגוף זמן להסתגל? האם תירגול יוגי מומלץ גם כשהשרירים כואבים? תודה ויום נפלא לכולנו

יוגי בר

New member
מתיחות

היי צורית אז ככה: מתיחות 1. לדעתי, אין דבר כזה מתיחת שרירים ביוגה שאני מכיר ומתרגל (יוגה קלאסית). מה לעשות? 2. שיהיה לך ברור רפואית: כל מתיחה של שריר כשהיא קוריית נגרם נזק לסיבי השריר. נקודה. 3. שרירים בגוף האדם יש ימבה של שרירים מכל הסוגים משורטטים חלקים ואחרים(שריר הלב לדוגמא. אין בעייה. לאט לאט עם סבלנות ואורך רוח והתמדה תכירי את כולם. זה לא אומר שבלהכיר אותם צריך להזיק להם. למה מה? 4. אהבה לאהוב משהו זה אחלה. ונכון שכשיש אהבה מוכנים גם לקבל סבל. אבל דחילק לא מן הסוג הזה. כי סבל כזה פוגע קודם כל בשריר ואחר כל בשלד ואחר כך לך תדע.. 5. עצה לא מומלץ, לדעתי, לתרגל יוגה כשהשרירים כואבים. לכן כדאי לתת לגוף לנוח עד שהכאב יחלוף. לכי בינתיים על יום אחד. וחאר כך נראה. 6. הצעה רעננה אינה רחוקה מפ"ת. נכון? נכון. תפסי לך יום אחד פנוי בואי לפ"ת ואסביר לך את מהותה של היוגה- כפי שאני מכיר אותה ולאחר מכן תחווי אותה באופן אישי על גופך. וכן גם כאן תכירי שרירים שלא ידעת על קיומם. רק מה הם לא ימתחו ויכאבו לך. איך זה? שנה טובה וחג שמח. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה