שרירי בטן

גלעד ק

New member
שרירי בטן

רציתי לדעת אם מישהו כאן יוכל להמליץ לי על תוכנית לעבודה על שרירי הבטן

גלעד ברוך הבא ../images/Emo13.gif

אתה מוזמן להכנס לכתבה בקישור הבא - בטן שטוחה תמצא שם הסבר כללי על שרירי הבטן וכן דוגמאות לתרגילים. בהצלחה !

גלעד ק

New member
תוכנית עבודה../images/Emo12.gif

תוכל להמליץ לי עלתוכנית עבודה מסודרתלעבודה על שרירי הבטן כלומר:כמה סטים כמה חזרות כמה פעמים בשבוע מבחינת תרגילים לעבודה אין לי בעיה אני מכיר הרבה פשוט אני לא יודע כמה סטים לעשות וכמה חזרות ואיזה תרגילים כדאי לעשות.

קצת פרטים ....

כמה פעמים אתה מתאמן בחדר כושר או בכלל ? כמה זמן אתה עוסק בספורט ? מהי מטרת האימון שלך ? בן כמה אתה ,כמה אתה שוקל ומה גובה שלך ?

גלעד ק

New member
תשובה../images/Emo13.gif

בחדר כושר(כבר שבועיים) על תוכנית של 5 מכשירים כל מכשיר 4 סטים של 4הרמות 90 אחוז מ1rm. עוסק בספורט 5 שנים שחייה . כרגע 6 אימונים בשבוע כל אימון שעתיים ו3 אימוני חדר כושר כל אימון בין 40 ל50 דקות. המטרה שלי היא לחזק את שרירי הבטן בצורה משמעותית בשביל השחייה כיוון שלפעמים שאני שוחה אני מרגיש כאבים בשרירי הבטן. בן 17 גובה 1.84 משקל 67-68 קילו אחוזי שומן לפי קליפר 14

תוכנית לבטן

דגשים כללים לעבודה עם שרירי הבטן: כפיפות בטן העליה עד ניתוק השכמות (בד"כ המגבלה של עמוד שדרה מותני). להקפיד לעבוד מהבטן ולא עם שרירים אחרים. עבודה איטית ומבוקרת, אין צורך בכוח מתפרץ. לא קיימת בטן תחתונה או עליונה הכל שריר אחד. נשימה נכונה. מנוחה של כדקה בין סט לסט. אתה יכול לצרף לאימונים שלך בחדר כושר 2 אימוני בטן של 10-15 דקות במתכונת הבאה: אימון 1: כפיפות בטן, 4 סטים, 25 חזרות בכל סט כפיפות בטן אלכסוניות, 4 סטים, 20 חזרות בכל סט אימון 2: בתליה הרמת רגלים לחזה, 4 סטים, 25 חזרות בכל סט. אולר (בשכיבה כפיפות בטן תוך כדי הרמת רגלים לתנועה כמו אולר),4 סטים, 20 חזרות בכל סט. במידה והאימון קל, הקפד על ביצוע איטי ונכון של התרגיל, הקפד כאמור על עבודה של הבטן ולא של שרירים אחרים או הגדל את המומנט ע"י הידיים או משקולת חיצונית. עדכן אותי עוד מספר שבועות אך הולך ונראה איך מתקדמים הלאה !

למעלה