שרירי בטן

eyalbou

New member
שרירי בטן

שלום, אני עובד על שרירי הבטן שלוש פעמים בשבוע בחדר כושר. אני עושה 5 סטים כאשר כל סט 60 חזרות+משקל (אני משתמש במכשיר הזה שקיים כמעט בכל חדר כושר) שאלתי היא האם זה יעיל לעשות כ"כ הרבה חזרות וסטים או שמה זה נורמאלי לחלוטין. האם מספיק להתאמן רק 3 פעמים בשבוע על הבטן. מהי תכנית האימונים האפקטיבית ביותר שתוכל להמליץ לי עליה? (על הבטן כמובן) ועוד שאלה, אני סובל מפריצת דיסק ולכן די נמנעתי מלעבוד על בטן תחתונה, האם יש תרגיל שבו אוכל לחזק בטן תחתונה מבלי לגרום יותר נזק לגב תחתון? (חשבתי על מקבילים, להתלות על המקבילים ולכופף ברכיים אל הבטן) אשמח לתגובות ממכם, תודה מראש!

ברוך הבא

אני ממליץ לך לקרוא את הכתבה בפורום על שרירי הבטן (בקישור למטה) לקבל פרטים נוספים לגבי תדירות האימונים שלך 3 פעמים בשבוע זה מספיק. אבל מספר החזרות שאתה מבצע הוא גדול מדי ולא יעיל (אני יודע שהרבה מתאמנים עושים עשרות חזרות בסט, השאלה מה זה נותן ?). לגבי תוכנית האימונים שבקשת אשמח לתת לך אבל אבקש לדעת לפני זה, באיזה חוליות בעמוד השדרה אתה סובל מפריצת דיסק ? חזור אלי ואתן לך תוכנית אימון בהתאם. רמי

אני סובל מפריצת דיסק...

בחוליות S1-L5 (זה אני eyalbou פשוט החלפתי שם משתמש) ובנוסף רציתי לשאול, בימי מנוחה שלי מחדר כושר אני שוחה כ-ק"מ אחד כל פעם. האם זה בסדר שאני שוחה והאם זה נחשב כמנוחה? או שמה השחייה בעצם מאמצת את השרירים והגוף לא מספיק לנוח. אשמח לתגובה ממך, תודה מראש

פריצת דיסק

נתחיל בזה שאתה חייב אישור רפואי להתאמן בחדר כושר. חוליות L5-S1 (גם L4) הם החוליות העיקריות בביצוע פישטה וכפיפה בעמוד השדרה ולכן בתרגילי בטן הם "יעבדו" קשה. אני יוצא מנקודת הנחה שיש לך אישור עבודה בחדר כושר מהרופא שטיפל בך בפריצת דיסק. ולכן ההמלצות הם להתאמן כרגיל בחדר כושר, לחזק את שרירי הבטן והגב. ולשים לב לכאב. כואב לך בתרגיל בטן/גב מסוים עצור ועבור לתרגיל אחר. לגבי השחיה, ניתן לשחות ב"ימי מנוחה" אך הקפד שלגוף יהיה מנוחה מלאה לפחות יום או יומיים בשבוע. מבחינת עומסים על עמוד השדרה שחיה היא אימון מצויין. בהצלחה

היום ניסיתי לעבוד על תחתונה...../images/Emo45.gif

עשיתי את התרגיל על המקבילים והרמתי את הברכיים. תרגיל די קשה, פעם ראשונה שאני עושה אותו. עשיתי 4 סטים 15 חזרות, לא הרגשתי כאבים בגב, הרגשתי את הבטן תחתונה עובדת כמו שצריך. שאלתי את המדריך כושר שלי בקשר לשילוב התרגילים על הבטן. הוא אמר שאפשר לעשות 2 סטים רגיל עם המכשיר שאני מתאמן תמיד שזה על בטן עליונה ו 2 סטים על המקבילים. האם זה מספיק?? אני מרגיש יותר טוב אחרי שאני עושה 4 סטים כל תרגיל. זה לא יותר מדי נכון? תודה מראש!

Rיקש

New member
הדרך הנכונה...

כאשר אני עובד על הבטן אני עובד עם המכשיר שיש בכל חדר כושר (זה שיש כרית ומחזיקים עם היידים...ערוץ הקניות כזה..) אני עושה 3 סטים של 25 חזרות שהשוני כאן הוא שאני עושה אותן לאט ואפילו משתדל להחזיק חצי שניה למעלה, רמי, זה יותר אפקטיבי מ60 חזרות במהירות לא? (לא ראיתי אף אחד אף פעם שעושה כמוני) Rיקש.

מעט מדי לא?

אני כבר לא עושה 60, אני עושה 50 ומשתדל לעשות אותם לאט, אבל לא לאט מדי. איך אתה עובד על תחתונה? אתה משלב עם עליונה? טוב תעשה חיים.

בטן תחתונה ../images/Emo123.gif

אייל, אין בטן תחתונה או עליונה, אי אפשר לעבוד על בטן תחתונה בלבד או עליונה בלבד. הכל שריר אחד. שאתה מבצע תרגיל בטן אתה עובד על כל השריר !!!!! לגבי שאלתך אתה יכול לבצע 3 תרגילים, 4 סטים, 20-25 חזרות בכל סט זה לא יותר מדי. לגבי דרגת הקושי Rקיש צודק עבודה איטית עם הקפדה על תנועתיות באזור החוליות המותניות, ללא תנופה יקשו על ביצוע התרגילים. אם אתה רוצה להשתפר לקראת הצבא בכפיפות בטן הצבאיות, הקפד על התוכנית שהמלצתי - עבודה על מותן כסל ושרירי הבטן. אל תשכח, כואב ---> מפסיקים. רמי

רמי ../images/Emo124.gif

קודם כל, תודה
שנית כל, איך זה יכול להיות שכשמתאמנים עם המכשיר הזה לבטן שקיים בכל חדר כושר(אני בכל אופן), אז רואים רק 6 קוביות שמתחילות מהחזה ומטה(שאני קורא לזה בטן עליונה), ובאיזור הפופיק(שאני קורא לזה בטן תחתונה) אין שום קוביה. ואפשר לפתת קוביות באיזור הזה, זה לא שאי אפשר. בגלל זה אני לא מכיר שיטה שעובדת על כל שרירי הבטן בבת אחת. אז אני עושה את המכשיר ההוא, ומיד עובר למקבילים. זהו, מקווה שהבנת.

עוד על בטן תחתונה !

כנס למאמר בפורום בטן שטוחה ו"קוביות" ותבין שמתחת לפופיק השריר הישר בטני (הקוביות) נמצא מתחת לשלושת השרירי הבטן האחרים ולכן בד"כ לא רואים אותו. כמו כן באזור הפופיק ומטה יש יותר שומן. לגבי מה שאתה מבצע זה בסדר גמור, המשך כך ודווח לנו על ההתקדמות. רמי

למעלה