שרירי גב תפוסים לאחר תירגול

שרירי גב תפוסים לאחר תירגול

אני מתרגל כבר כמעט שנה פעם-פעמיים בשבוע יוגה שיווננדה והגמישות שלי השתפרה קצת אתמול, לאחר שכחודש-חודשיים לא תרגלתי , בזמן התרגול שמתי לב ש"הגמישות" שלי ירדה והיום הרגשתי שהגב שלי תפוס, זה קרה לי גם לפעמים לפני כן. השרירים התפוסים הם בעיקר שרירי הגב מהשחמות עד הגב האמצעי כולל הצדדים. נראה לי שהמחרשה וקוברה תרמו לזה קצת, אולי גם מחרשה. השאלה היא מה לעשות והאם זה אומר שמשהו בתרגול שלי לא בסדר? בזמן התרגול אני מרגיש את המתיחה ואני עושה הרפיה אחרי התנוחות.

תומר, שלום!

חשוב להכנס לתנוחות היוגה אחרי תרגול. ולמה הכוונה? שיטות יוגה מסוימות מנחות את המתרגל להכנס לתנוחה או לעבור מתנוחה לתנוחה ללא שום תרגול מכין. לעומתן אחרות "מגיעות" אל התנוחה הסופית רק אחרי רצף של תרגול האיברים ה"משתתפים" בתנוחה. כך מתקבל חימום של האיברים ויש פחות סיכוי לשרירים תפוסים. אם היוגה שאתה מתרגל אינה נוהגת כך, ויחד עם זאת אתה מרוצה משיטת התרגול שלה, נסה לפני השיעור ל"התחמם" בעצמך. עשה מספר תרגילים המניעים את הגפיים, הצוואר, הגב וכך תגיע לשיעור עם פחות סיכוי לשרירים תפוסים. לגבי ההרפיה - גם כאן ישנם הבדלים בסגנונות היוגה. ישנן שיטות ה"משכיבות" את המתרגל מיד בסוף השיעור על הגב ומנחות אותו להרפיה - בעיקר מנטלית של אברי הגוף. לעומתן בשיטות תרגול אחרות אנו נוהגים לשחרר ממש, כמו בהתעמלות מערבית את האברים שהשתתפו בתרגול. לעניין הגמישות, הרי וודאי שמת לבך לכך שקל יותר לתרגל בשעות הערב מאשר בשעות הבוקר המוקדמות וזאת מן הסיבה הפשוטה שעד הערב הספקת להניע מפרק אחד או שניים ולכן הגמשת אותם באופן טבעי, בבוקר לעומת זאת קשה יותר להכניס את המפרקים לגמישות. אם התרגול שלך הוא בבוקר, מקלחת חמה לפני השיעור תקל מעט על התרגול ותסייע לגמישות. הרבה בריאות!!!

שרירים תפוסים

כל עוד מה שכואב זה שרירים תפוסים ולא עצמות (דלקת, פריצת דיסק או צרות כאלה), אז זה בסדר. הגב שלך מתחזק ולכן גם השרירים בו נתפסים, זוהי תופעה חולפץ ולא מסוכנת. כמובן שעדיף לתרגל באופן קבוע ולא לעשות הפסקות של חודש- חודשיים, כששומרים על תרגול רציף הגוף ממשיך להתחזק וגם "זוכר" את מה שלמד, ולא נוצרות "מדרגות" של ירידה ושוב עלייה. ואם כבר חוזרים לתרגול לאחר תקופת זמן ממושכת, חשוב במיוחד לשים לב לתחושות הגוף ולא לנסות לשחזר את מה שעשית לפני חודשיים- הגוף לא עבד חודשיים וצפוי שזה יורגש. בכל מקרה כפי שאמרתי שריר תפוס הוא בסך הכל שריר תפוס ולא מהווה סיבה לדאגה, מקסימום קצת שיאצו או מסאז' אחר וזה ישתחרר.

לקשמי

New member
חזרה לתרגול

שלום תומר, אחרי שעושים הפסקה מסויימת בתרגול, הגוף מאבד במידה מסויימת את הגמישות שלו. לכן, החזרה לתרגול צריכה להיות הדרגתית. בהתחלה לא תוכל אולי לבצע את התנוחה ה"מלאה" כפי שתרגלת לפני ההפסקה. החשוב ביותר הוא להקשיב לגוף, ללכת איתו ולפי מה שהוא מאפשר. אם אתה יכול לעשות רק חצי מהתנוחה, גם זה המון. דבר נוסף, העלייה לעמידת כתפיים חייבת להיות בהדרגה, כך שתחילה רק הרגליים מורמות, אחר כך הישבן ובסוף הגב, כאשר העלייה נעשית בצורה הדרגתית, חוליה אחרי חוליה. ברגע שאתה מרגיש שאתה צריך לרדת מהתנוחה, הירידה מהתנוחה היא כנ"ל: בהדרגתיות וחוליה אחר חוליה. לי אישית עוזר, אם אני מרגישה כאב גב אחרי עמידת כתפיים, לבצע את תנוחת הגשר אחריה. בהצלחה ותרגיש טוב!

קודם כל תודה

לגבי עמידת כתפיים אני כן עולה הדרגתית אבל לא לאט חוליה אחר חוליה אלה כמו 2 מצבים- קודם רגלייים לאחור ואז מתיישר. הגב שלי אף פעם לא היה גמיש וגם בזמן שהייתי מתרגל הייתי עושה חצאי תנוחות, אני עולה עד איפה שאני יכול ויורד עד איפה שאני יכול. יכול להיות שההרפיה שאני עושה אחרי חלק מהתנוחות ארוכה מידי ושהגוף מתקרר קצת? התרגול שעשיתי: - הרפיה-קפלבטי-אנלומה וילומה -הרפיה-הרמות רגליים-הברכה אל השמש-הרפיה-עמידת ראש-הרפיה-עמידת כתפיים-מחרשה לא מלאה-עמידת כתפיים-חצי גשר-גשר מלא-הרפיה-דג-ההרפיה-כפיפה קדמית-הרפיה בטן-"חצי" קוברה-הרפיה בטן-"חצי" ארבה-הרפיה בטן-חצי פיתול עמוד שדרה-כפיפה לקדימה בעמידה-עורב-ניסיון לטווס-משולש והרפיה

יוגי בר

New member
טיפ: איך לשחרר שרירי גב תפוסים לאחר תרגול

היי תומר (וזה גם לכולם) אז ככה: 1. קודם כל לשחרר גמרת את התרגול. עשית גם הרפייה בסוף ועדיין מרגיש עם גב תפוס. זה לא בשום מקום שאתה צריך לחיות עם זה. דבר ראשון למהר ולשחרר. טוב- איך עושים את זה? 2. הסוד והנה זה בא. שפוך כ- 20 כפות מלח גס בתוך אמבטיה, הוסף קצת קצף מלא את האמבטיה במים חמימים לגוסבה הרצוי הכנס וטבול את הכל למשך כ- 15- 20 דקות. משחרר אותך יופי. נסה ותשתחרר. ( אחרי שזה יקרה גם תקרא על ההסבר איך זה קורה) 3. העקרון יוגה- מבחינתי- לא עוסקת במתיחות אלא עוסקת בהארכות של שרירים. וזה הבדל יסודי בביצוע התרגול. בקש מהמורה שלך ללמד אותך איך להרפות בתוך כדי השהייה בתנוחה ולא אחרי התנוחה. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

יוגי בר

New member
מלח: איך זה משחרר

היי ענת אז ככה: הגוף הוא יחידה סגורה שלה מעטפת גוף נוזלית- להלן: פסיה העובדת בריכוז מסויים של מליחות. כששריר "נתפס" למעשה מתחולל בו שינוי. (וזה כבר סיפור אחר) דוגמה מוחשית: סובבת קרסול או- חס וחלילה- נחבלת באזור מסויים. המקום החבול מתנפח. למה? כי מעטפת הגוף מזרימה למקום הטראומה נוזלים כדי להגן על המקום. הנוזל המתנקז למקום הוא בריכוז (באחוזים) של מליחות. יצירת מעטפת מים חיצונית בריכוז מליחות יותר גבוה מזה הקיים בגוף גורמת לתהליך אוסמטי המאפשר- בין היתר לשחרור (אוסמוזה-מעבר של נוזל דרך קרום חדיר למחצה מתמיסה בריכוז נמוך יותר לתמיסה בריכוז גבוה יותר, כתוצאה מן הנטיה לאזן את ריכוזי התמיסות משני הצדדים .) העקרון טוב לכל דבר. רגל או יד הנפוחים כתוצאה מחבלה. חניכיים נפוחות( לאחר טיפול שיניים) כמובן, לכל כמות מים ריכוז המלח שלה. (רגל בתוך קערת מים מספיקים 3-2 כפות מלח. לאמבטיה מלאה כ-20 לכוס מים לשטיפת הפה כפית מלח. וכו הלאה) מקווה שהבהרתי מעט את התהליך. בברכה ואהבה יוגי בר

סטיוויה

New member
לגבי המלח גס והחום...

האם האפקט של שיחרור הכאב פועל על אותו עיקרון של שימוש במלח גס חם בתוך גרב ושחרור כאב ודלקת מהסינוסים?

יוגי בר

New member
לא מכיר

היי סטיויה אז ככה: מתנצל, ממש לא מכיר את התהליך הזה. בברכה ואהבה יוגי בר

שוב תודה

עד שקראתי שורות אלו פשוט עבר לי. אני עכשיו בחופשת סמסטר ככה שאני לא רואה את המורה שלי. יש תנוחות כמו עמידת כתפיים וכפיפה לקדימה בעמידה שאני מצליח להרפות את הגוף אבל במחרשה כנראה בגלל שאני לא גמיש אני פשוט לא יכול כי הרגליים לא מגיעות למזרון ונשארות באוויר, אלא אם כן אני מקפל אותם קצת וגם אז עדיין הם בקושי מגיעות כאשר אני נמצא במצב מאמץ ולא בהרפיה. ההרפיה באה מבפנים, אני לא יודע אם אפשר ללמד להרפות. אני משתדל להרפות כמה שאני יכול בתנוחה ואני יודע שזה חשוב.

לשחרור

תרגל כפיפות לאחור. כמו שהתרופה להנג אובר אלכוהול, כך התרופה לגב בעייתי היא כפיפות לאחור. ואני ממליצה ללכת אל המורה שלך ולהגיד לה את בעייתך. אני לא ממש יודעת איך זה בשיווננדה, אבל באיינגאר יוגה התקשורת עם המורה היא המפתח לתרגול נכון יעיל ובריא. מקווה שהמורה יידע/תדע להנחות אותך בתבונה.

התרופה להנג אובר- אלכוהול???

הנה שיטה טובה להפוך אלכוהוליסט

למעלה