שריר התאומים

roy1123

New member
שריר התאומים

שלום, אני עוסק בגלישת גלים. שאני גולש בחורף,שרירי התאומים נתפסים לי במהלך הגלישה כמעט באופן תמידי. אני מבצע מתיחות לפני הכניסה למים אך עדיין השריר נתפס. מה עלי לעשות על מנת לא להגיע למצב בו השריר נתפס? האם יש לבצע מתיחות יומיומיות? תודה מראש

הר ניר29

New member
מתיחות יום יומיות לא בהכרח

יעזרו, יש כאלו שיחלקו בכלל אם מתיחות עוזרות "שרירים תפוסים". אני אכן ממליץ לך לעסוק בפעילות של גמישות כ 5 פעמים בשבוע, ללא קשר לשריר הספציפי, אך כמובן שיתכן שזה יסייע. יתכן והתזונה שלך צריכה מעט להשתנות, האם אתה סובל מתופעות שכאלו לא דווקא בזמן הגלישה? האם אתה מבצע פעילות מתונה של חימום לפני הכניסה למים? חימום מקומי או מערכתי יתכן ויסייע לך להפחית את התופעה. תצטרך לשקול גם היבט טכני, האם משהו בטכניקה שאתה מבצע יותר עומס גבוהה על קבוצת שרירים זו (יתרה ממה שהיית מעוניין) וזה בא לידי ביטוי בחורף. הערה, מתיחות בכל מקרה מומלץ לבצע לאחר חימום. בהצלחה

roy1123

New member
תודה,אני משתדל לא לבצע

חימום לפני הכניסה למים כדי לא להכינס למים קרים אחרי חימום,אך אני מבצע מתיחות. השריר נתפס לי רק בזמן הגלישה.

roy1123

New member
ההגיון בלהכניס גוף חם למים קרים.

אני לא מומחה,אבל לפי ידיעתי הגוך לא אוהב מעברים מחום לקור.

הר ניר29

New member
אתה בהחלט צריך

לבצע חימום קל לפני הפעילות הגופנית, גם אם אלו מים קרירים.

oridoron77

New member
שים לב

זה שאתה עושה חימום, אולי יעלה את טמפרטורת הגוף במעלה אחת או שתיים, אך אין חשש מלהיכנס למים קרים (מחשש לקוטביות והפרת סביבת החום הטבעית של הגוף.. בגבול הטעם הטוב כמובן), במצב של אחרי חימום. אורי

סיבה נוספת אפשרית...

קורה שנתפסים שרירים כתוצאה מחוסר במינרלים/מלחים גוף..., לא יודע אם זה אצלך ככה, אבל שווה לבדוק.

למעלה